Az IBM felvásárolta a SoftLayer felhőszolgáltatót. Bár a vételár nem nyilvános, több forrás is úgy értesült, hogy 2 milliárd dollárt fizetett az IBM.
Az IBM május 4-én jelentette be, hogy felvásárolja a SoftLayer Technologiest, a világ egyik legnagyobb, magánkézben lévő felhőszolgáltatóját. A dallasi székhelyű cég az Egyesül Államokban, Európában és Ázsiában lévő adatközpontaiból mintegy 25 ezer ügyfelét szolgálja ki. Ügyfeleinek többsége kisebb cég – népszerű például a startupok körében, sőt külön inkubációs programja is van –, de partnerei között már olyan nagyvállalatok is vannak, mint az AT&T. Elsősorban IaaS szolgáltatást kínált, de menedzselt hostingot és dedikált szervereket is kínált.

A 2005-ben alapított cég nem tőzsdei vállalat. 2010-ben a mintegy 6 milliárd dollár tőkét kezelő GI Partners magántőke-befektető társaság szerezte meg a többségi tulajdonát. (Érdekesség, hogy a GI Partners befektetési portfóliójában kaliforniai pincészet éppúgy található, mint áruházlánc vagy telekommunikációs cég.)

A növekedés motorja lesz?   IBM közleményében kiemeli, hogy az akvizíció révén egyesíteni kívánja a SoftLayer nyilvános felhőszolgáltatásaihoz való hozzáférés egyszerűségét a nagyvállalati rendszerek megbízhatóságával. Mindenesetre a SoftLayer az IBM SmarCloud portfólió része lesz, amelynek erőteljes növekedését várja a cég: 2015-re 7 milliárd dollár bevételt várnak ettől az üzletágtól.

Ehhez a hagyományos nagyvállalati ügyfélkörét kevésnek gondolhatta az IBM, ám a SoftLayer megszerzésével most nyitni tud a kisebb vállalatok felé is.

A cégért állítólag többen is versenybe szálltak, a Bloomberg értesülései szerint korábban például a kérők között volt az EMC. A cég szóvivője el is ismerte, hogy voltak elképzelések a SoftLayer felvásárlására, ám végül is nem tettek vételi ajánlatot.

Újabb meghatározó üzletágától szabadulhat meg az IBM
Egységes mobil portfóliót jelentett be az IBM

Nem a munkahelyünket, hanem a fizetésünket fenyegeti az MI

Az Európai Központi Bank szerint nem pont az lehet a probléma a mesterséges intelligenciával, amitől a legtöbben félnek, de a technológia munkaerőpiaci hatásai egyelőre homályosak.
 
Hirdetés

Ráfizetünk, ha a védelmen spórolunk!

Ha a védelmen spórolunk, kiberbűncselekmény áldozatává válhatunk. A Sophos MRD (észlelő és helyzetkező) szolgáltatása védelmet nyújt.

Összeurópai szabályozás készteti a cégeket a biztonságosabb informatikai működésre, de a megvalósításhoz nemcsak technológia, hanem emberek is kellenek.
Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.