A szerződéses szervizpartnereknek készített videókban a third party alkatrészgyártókat is megpróbálják lejáratni.
Hirdetés
 

Nem veri nagy dobra az Apple azokat a videóit, amikkel az eszközeihez olcsó – legalábbis az eredetinél lényegesen olcsóbb – cserealkatrészeket gyártó cégeket járatja le. Persze ez csak a másodlagos hatás. A Vice technológiai aloldala, a Motherboard által megszerzett kisfilmek ugyanis a minősített Apple-szervizek munkatársait oktatják arra, hogy milyen érvekkel tudják rábeszélni az ügyfeleket a drágább eredeti alkatrészre, még ha az sokszorosába is kerül, mint az utángyártott.

Régi probléma új köntösben

Az Apple képviselte talán legradikálisabban azt a vonalat, hogy korlátozni kell eszközei külső szervizekben vagy otthon történő javítását, nem beszélve az utángyártott alkatrészek használatáról. A gyakorlatot a különböző fogyasztóvédelmi szervezetek régóta támadják. Pár hónapja még az Apple-alapító Steve Wozniak is felszólalt ellene. Wozniak szerint az egész iparágnak káros, ha a vállalatok monopolisztikus eszközökkel próbálnak alátenni versenytársaiknak. A gyártók azért működnek zártan, mert az, hogy mindent kontrollálhatnak, hatalom, és valószínűleg sok ember fejében a hatalom egyenlő a pénzzel és a profittal – mondta Wozniak egy a Youtube-on közzétett beszédében.

Az Apple tökélyre vitte a zárt ökoszisztémát: a processzortól a szoftverig mindent saját kézbe vett, egyetlen alkalmazásbolt van, és sokáig saját kézben tartotta a szervizt is. Utóbbit ráadásul megpróbálta úgy beállítani, hogy csak ráfizet.

A szigorúságon lazított valamelyest a vállalat: egy ideje minősített külső szervizek, az AASP-k (Apple Authorized Service Provider) is elvégezhetnek bizonyos javításokat. Az Apple ezzel is próbált elébe menni annak, hogy a politikai döntéshozók mind az USA-ban, mind az EU-ban egyre inkább magukévá teszik az ún. Right to Repair mozgalom véleményét. A mozgalom azért küzd, hogy a felhasználók visszaszerezzék a javításhoz való jogukat a megvásárolt eszközeik esetében. (Hogy az ezt megakadályozni kívánó gyártói gyakorlat milyen faramuci helyzeteket termet, többek között itt írtunk.)

Oktatóvideók a drágaságért

Azzal, hogy az Apple nyitott egy kicsinyke rést jól körülbástyázott világán a független szervizeknek, egyben az utángyártott alkatrészek gyártóinak is piacot teremtett. Ezért most olyan képzési videókat készít, amiből az AASP-k munkatársai érveket meríthetnek az ügyfél meggyőzéséhez, hogy miért válassza a javításhoz a sokkal drágább eredeti Apple-alkatrészt, és ne az utángyártottat.

A videókon szituációs gyakorlatok láthatók: jön az ügyfél, drágának találja a gyári cserekijelzőt, ezért inkább utángyártottat választana. Ekkor a szerviztechnikus elmagyarázza, hogy az eredeti sokkal jobb. Az eredeti Apple-alkatrész megfelel az AppleCare műszaki kritériumainak, ugyanolyan teszteknek vetik alá, mint a gyári készülékeket, az összes szolgáltatás zökkenőmentesen működik... Egy utángyártott kijelzőire azonban ez nem igaz, mondja az egyik videón a szervizes.

De van olyan videó is, amely azt hivatott bizonyítani, hogy egy eredeti Apple-kijelző sokkal jobb, mint egy utángyártott, ami sok esetben hibásan értelmezi a felhasználó ujjának érintését, gyengébb a fényereje stb. Tehát válasszuk az eredetit sokkal drágábban!
 


A videók nem kis részben arra építenek, hogy válogatás nélkül aláássák az Apple versenytársainak hitelességét. Pedig, írja a Motherboard, nagyon sok szerviz csak jó minőségű vagy felújított alkatrészt használ. Sőt sok esetben az utángyártott és az eredeti alkatrész teljesen azonos, a beszállítók ugyanis gyakran az Apple által megrendeltnél többet termelnek, és a fölösleget más csatornán keresztül értékesítik. Tehát nem feltétlenül az utángyártott képernyő hibája, ha nem működik megfelelően a színkalibráció, vagy kisebb a fényereje, hanem arra vezethető vissza, hogy az Apple nem adja ki például a kalibrációs profiljait a beállításhoz. Ehelyett inkább arra oktatja az AASP-ket, hogy hogyan vegyék rá ügyfeleiket, hogy többet költsenek.

Ez már felkészülés a versenyre?

A videóknak azonban lehet olyan olvasata, hogy az Apple szélesítené az AASP-k által javítható/cserélhető alkatrészek körét. A független szervizeknek ugyanis csak korlátozott a jogosultságuk, és ez szervizenként is eltérő lehet. Egy AASP alkalmazottja például arról számolt be a lapnak, hogy ők csak iPhone-okat javíthatnak, minden mást el kell küldeniük az Apple-nek.

Az iFixit vezetője, Kyle Wiens a videókat egyoldalúságuk ellenére egyértelműen pozitív változásként értelmezte: azt jelzik, hogy az Apple elfogadta a független szervizek létjogosultságát, és azt, hogy ez is egy piac, amin versenyezni kell. Ennek megfelelően azt teszi, amit mindig is tennie kellett volna, oktatja a szervizeseket, mondta Wiens a Motherboardnak. A Right to Repair mozgalom vezetője, Nathan Proctor is hasonló véleményen van: előrelépés, hogy az Apple meggyőzni és nem saját ökoszisztémájába bezárni akarja a felhasználóit.

A teljes képhez hozzátartozik, hogy az elmúlt félévben több olyan döntés is született az USA-ban és az Európai Unióban is, melyek távlatilag a tulajdonosok javításhoz való jogának szélesítését segítik.

Piaci hírek

35 millió dolláros bankrablás mesterséges intelligenciával

Az Egyesült Arab Emírségekben ismét kiderült, hogy ma már nincs szükség fegyverekre és járó motorral várakozó autókra, ha valaki ki akar fosztani egy bankot: elég néhány preparált email és a banki vezetőket tökéletesen megszemélyesítő deepfake hanghívás.
 
Míg korábban a kínálat szűkösségén fanyaloghattunk, most inkább a bőség zavara viheti tévútra a vállalatokat.

a melléklet támogatója a Tech Data

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.