Az egyelőre csak pletykaszinten létező mestertervben támogatóként felbukkan a SoftBank vezére is.

Előrehaladott tárgyalások folynak a ChatGPT-vel világhírűvé vált OpenAI vezetője és az Apple termékek formavilágát évtizedekig meghatározó John Ive között arról, hogy a SoftBank 1 milliárd dolláros befektetésével közösen megteremtsék a "mesterséges intelligencia iPhone-ját" - adta hírül csütörtökön a Financial Times. A gazdasági lap tűzhöz közeli forrásokra hivatkozva bővítette újabb információkkal a sztorit, amit elsőként a The Information szellőztetett meg a héten.

A pletykákból jelenleg nagyjából annyi rakható össze, hogy az egykori almás formatervező mellett Sam Altman (az OpenAI vezérigazgatója) és Szon Maszajosi (a SoftBank vezére) beszélget intenzíven egy külön vállalakozás létrehozásáról, amely olyan eszközöket alkotna meg, amelyeket kifejezetten a mesterséges intelligenciához kötődő interakciókra fókuszálva fejlesztettek.

A cél tehát a felhasználó számára természetesebbnek ható, az algoritmusokkal intuitívabb interakciót biztosító hardverek megalkotása. A Financial Times értesülései szerint ebben vasatagon benne van az a lehetőség is, hogy a hagyományos képernyőt, mint az ember-gép interakció egyik alapkövét teljesen kihagyják. (Ennek egy lehetséges példájaként érdemes megnézni a The Verge beszámolóját a Humane képernyő nélküli, viselhető MI-kütyüjének demójáról.)

És bár ennél több konkrétumot egyelőre nem lehet tudni a technológiai piac három nagyágyújának mestertervéről, a szereplők személyes és az indulásra bedobott "apró" is azt sejteti, hogy ebből akár még valami is lehet.

A legenda nem pihen

Bár Ive közel három évtized után 2019-ben hivatalosan is elköszönt az Apple-től (ahol nagyjából 20 évig vezető tervező volt), a legendás dizájner nem vonult nyugdíjba. Külön projekteken, külsősként egyedi megbízásokon dolgozott, dolgozik az elmúlt időszakban, sőt egy alkalommal még régi munkahelyének is besegített az okosórák számlapjának kialakítása kapcsán.

Neve legutóbb egy nyári beszámolónkban tűnt fel, mivel egy neves brit audiofil céggel összállva megalkotta a vállalat eddig legvagányabb, egyben valószínűleg legdrágább analóg lemezjátszó berendezését.

Piaci hírek

Örülne, ha lenne a szívének egy digitális ikertestvére?

A neves amerikai hosszútávfutó, Desiree "Des" Nicole Linden szívének már megvan a digitális párja.
 
Hirdetés

Ráfizetünk, ha a védelmen spórolunk!

Ha a védelmen spórolunk, kiberbűncselekmény áldozatává válhatunk. A Sophos MRD (észlelő és helyzetkező) szolgáltatása védelmet nyújt.

Összeurópai szabályozás készteti a cégeket a biztonságosabb informatikai működésre, de a megvalósításhoz nemcsak technológia, hanem emberek is kellenek.
Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.