Az Apple (vélhetően) 13-as rajtszámú telefonja a hírek szerint nem hoz elsöprő újdonságokat, de néhány érdekes módosítás azért így is belefér az idei ráncfelvarrásba.

Végre az iPhone-tulajok is megkaphatják azt a funkciót, amire egyes androidos készülékek már sok évvel ezelőtt képesek voltak. Az Always-On funkció érkezését az Apple-ügyekben komoly tótumfaktumnak számító technológiai újságíró, Mark Gurman  szellőztette meg a Bloomberg égisze alatt futó hírlevelében.

Jó szezonra számítanak

Ugyanezen a fórumon jött múlt héten az az értesülés is, miszerint Cupertino alaposan betáraz a várhatóan a szokott időpontban, szeptemberben bemutatandó új generációból. A cég 90 millió eszköz legyártására kérte beszállítóit, ami 20 százalékkal több, mint amekkora az egy évvel ezelőtti induló kör volt az iPhone 12 megjelenésekor.

Csakúgy, mint 2020-ban, a vérfrissítéssel négy új modell érkezhet különböző konfigurációkban és méretben. A tűzhöz közel álló források szerint többek között a kamerarendszer kap fejlesztéseket (ami miatt a régebbi tokok nem lesznek megfelelőek), a saját tervezésű A15-ös csip is gyorsabban végzi dolgát, a kijelző pedig 120 Hz-es frissítési rátával működik.

Szintén a kijelzőhöz kötődik a cikk elején említett Always-On funkció, ami az egyik legjobban várt újdonság lehet az iPhone-ok arzenáljában (és nem mellesleg a gyártó okosóráiban egy ideje már megtalálható lehetőség). Az állandóan bekapcsolt képernyő olyan hasznos információkat képes megjeleníteni, mint amilyen például a pontos idő, az időjárási helyzet, vagy éppen a fontosabb alkalmazásértesítések. Erre a funkcióra sokan már az iPhone X megjelenése óta számítottak, de mindezidáig ez nem valósult meg, mivel a szolgáltatás értelemszerűen extra terhet ró az akkumulátorra.

Nem babonásak

Bár még mindig nem jelenthető ki teljes bizonyossággal, de a riportok alapján szinte borítékolható, hogy az Apple nem enged a babonások lobbijának, azaz a tavalyi 12-es szériát idén a 13-as számmal folytatja. A cég megemelet rendelési állományának fényében pedig úgy tűnik, hogy ez nem is hoz majd balszerencsét az eladásokra.

Konzumer tech

A technológia szó szerint kiszagolhatja a betegségeket is

Az Alphabet-Google befektetési alapja nagy lehetőségeket lát az illatok digitalizálásában, feltárva egy olyan területet, amely eddig kimaradt a gépi érzékelés és adatfeldolgozás gyors fejlődéséből.
 
Hirdetés

Budapestre jön és munkatársakat keres az Innovecs

A cégek digitális transzformációját segítő, szédítő tempóban növekvő vállalatnál kiemelt figyelmet fordítanak a csapattagok igényeire és jólétére.

Hirdetés

A munkaerő képzése a vállalat sikerének egyik záloga

A piaci versenyben az a cég tud élen maradni, amely lépést tart a fejlődő technológiával. Ez azonban csak megfelelően képzett alkalmazottakkal lehetséges.

Ahogy megindult az IT-szakemberekért a harc a munkaerőpiacon, úgy váltak egyre szofisztikáltabbá a képzést végző intézmények szolgáltatásai.

a melléklet támogatója a Green Fox Academy

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.