Az Apple (vélhetően) 13-as rajtszámú telefonja a hírek szerint nem hoz elsöprő újdonságokat, de néhány érdekes módosítás azért így is belefér az idei ráncfelvarrásba.

Végre az iPhone-tulajok is megkaphatják azt a funkciót, amire egyes androidos készülékek már sok évvel ezelőtt képesek voltak. Az Always-On funkció érkezését az Apple-ügyekben komoly tótumfaktumnak számító technológiai újságíró, Mark Gurman  szellőztette meg a Bloomberg égisze alatt futó hírlevelében.

Jó szezonra számítanak

Ugyanezen a fórumon jött múlt héten az az értesülés is, miszerint Cupertino alaposan betáraz a várhatóan a szokott időpontban, szeptemberben bemutatandó új generációból. A cég 90 millió eszköz legyártására kérte beszállítóit, ami 20 százalékkal több, mint amekkora az egy évvel ezelőtti induló kör volt az iPhone 12 megjelenésekor.

Csakúgy, mint 2020-ban, a vérfrissítéssel négy új modell érkezhet különböző konfigurációkban és méretben. A tűzhöz közel álló források szerint többek között a kamerarendszer kap fejlesztéseket (ami miatt a régebbi tokok nem lesznek megfelelőek), a saját tervezésű A15-ös csip is gyorsabban végzi dolgát, a kijelző pedig 120 Hz-es frissítési rátával működik.

Szintén a kijelzőhöz kötődik a cikk elején említett Always-On funkció, ami az egyik legjobban várt újdonság lehet az iPhone-ok arzenáljában (és nem mellesleg a gyártó okosóráiban egy ideje már megtalálható lehetőség). Az állandóan bekapcsolt képernyő olyan hasznos információkat képes megjeleníteni, mint amilyen például a pontos idő, az időjárási helyzet, vagy éppen a fontosabb alkalmazásértesítések. Erre a funkcióra sokan már az iPhone X megjelenése óta számítottak, de mindezidáig ez nem valósult meg, mivel a szolgáltatás értelemszerűen extra terhet ró az akkumulátorra.

Nem babonásak

Bár még mindig nem jelenthető ki teljes bizonyossággal, de a riportok alapján szinte borítékolható, hogy az Apple nem enged a babonások lobbijának, azaz a tavalyi 12-es szériát idén a 13-as számmal folytatja. A cég megemelet rendelési állományának fényében pedig úgy tűnik, hogy ez nem is hoz majd balszerencsét az eladásokra.

Konzumer tech

Így árasztotta el az amerikai híroldalakat a pornó

Miután a VidMe nevű videómegosztó domainjét megvette egy pornós cég, több lap oldalán is felnőtt tartalmak kezdtek megjelenni.
 
Hirdetés

Belépő szinten dob nagyot a tároláson a Dell EMC PowerStore 500

Garantált 4:1-es deduplikációval, nagyobb teljesítménnyel, frissített szoftveres képességeivel teszi magasra a lécet a tárolókörnyezet modernizálásában és a gyorsan fejlődő adatigények kiszolgálásában a Dell EMC PowerStore. Beleértve az all flash termékcsalád legkisebb tagját is, amely megérkezett Magyarországra.

Hirdetés

Növekvő elvárások a szállodai Wi-Fi hálózatokkal szemben – hogyan biztosítható a versenyelőny?

A Wi-Fi ma már szinte valamennyi szálláshelyen alapvető szolgáltatás. Ezzel arányosan a vendégértékeléseknek is javuló tendenciát kellene mutatniuk – mégsem ez a helyzet. Mit hiányolnak a vendégek, és hogyan biztosíthatja egy szálloda a legújabb vendégigényeknek történő megfelelőséget? Ennek járt utána egy a lezárások után készült friss kutatás.

Radikális átalakulást és innovációs kényszert hozott a szállodaiparban a COVID.

a melléklet támogatója a TP-Link

CIO KUTATÁS

A PANDÉMIA HATÁSAIRÓL

Az ön véleményére is számítunk a Corvinus Egyetem Informatikai Intézetével végzett kutatásunkban. Segítse munkánkat egy 10-15 perces kérdőív megválaszolásával!

MEHET

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.