Az alelnök és egy elnökségi tag cserélt helyet. A szervezet vezetésébe új ember is érkezett Pocsai Zsolt személyében.

Megtartotta tisztújító közgyűlését a Magyarországi Vezető Informatikusok Szövetsége (VISZ). A szervezet közgyűlésének a teljes vezetésről kellett dönteni, mivel mind Fritsch Róbert elnök (a fenti képen jobbra), mind az elnökségi tagok mandátuma lejárt. Emellett a felügyelő bizottságba is új tagot kellett választani.

A beszámolók meghallgatása után a közgyűlés lényegében újabb két évre bizalmat szavazott az eddigi vezetésnek. Megerősíttették pozíciójában Fritsch Róbertet, a Fővárosi Vízművek informatikai igazgatóját (a fenti képen jobbra). A szakember 2014 óta tagja a szervezetnek, melynek munkáját az előző ciklusban, 2019 óta alelnökként segítette. Szakmai pályafutását a Kontrax Zrt.-nél kezdte, majd hosszú időt töltött az Aegon Biztosítónál informatikai szakértőként, később fejlesztési vezetőként. Az AAM tanácsadó cégnél belekóstolt a tanácsadói munkába is. Jelenlegi munkahelyén 2001 óta dolgozik.

Nagyné Agárdi Györgyi korábbi alelnök nem pályázott a következő ciklusra, így a közgyűlés a posztra Gazdag Ferencet választotta (a fenti képen balra), aki eddig az elnökség tagjaként segítette a szervezet munkáját. A szakember IT-vezetői pályája 2005-ben indult, amikor kinevezték a Sanofi-Aventis csoport hazai kereskedelmi lányvállalata IT-üzemeltetésének élére. 2008-tól az EGIS-nél üzemeltetési vezető, majd a NISZ főmérnöke. Pályája során dolgozott többek között az IFUA Horváth & Partners IT szolgáltatási vezetőjeként, a Magyar Államkincstárnál elnöki IT-tanácsadóként, majd a MAVIR vezérigazgatói tanácsadójaként. Jelenleg az MVM Digitalizációs Transzformációs Központját vezeti. Alapítója és vezetője a VISZ Digitális Transzformációs munkacsoportjának.

Maradt az elnökség is

Nagyné Agárdi Györgyi azonban a szervezet vezetésének munkájában továbbra is vállal szerepet az elnökség tagjaként. Az Allianz Hungária informatikai vezetője több mint huszonöt éve dolgozik IT-vezetőként a pénzügyi szektorban. Hosszabb időt töltött az Aegon Biztosítónál és az Erste Banknál is. 2009 óta irányítja az Allianz Hungária IT-ját. A VISZ elnökségének 2014 óta aktív tagja, a szervezeten belül a digitális oktatás fejlesztéséért és az ehhez kapcsolódó pályázatokért felel. 2018-ban az Év CIO-jának választották.

Az elnökség többi tagja nem változott. Újabb két évre kapott bizalmat Popovicsné Koncsos Brigitta, az E.ON magyarországi cégcsoportjának IT- és digitális technológiai igazgatója, az E.ON Digital Technology Hungary Kft. ügyvezetője, Füzi Csaba, a Diákhitel Központ Zrt. informatikai üzemeltetési vezetője, Gazdag Ferenc, az MVM Services Zrt. Digitalizációs Transzformációs Központjának vezetője, valamint Knuth Ábel, a Scientific Games magyarországi leányvállalatának ügyvezető igazgatója, aki immár 2014 óta tagja a szervezet elnökségének.
 

A VISZ újraválasztott elnöksége (balról jobbra): Popovicsné Koncsos Brigitta, Füzi Csaba, Nagyné Agárdi Györgyi, Knuth Ábel


Popovicsné Koncsos Brigitta a közgazdász szemléletű informatikai vezetők táborát gyarapítja. 2001-től dolgozik az E.ON-nál. Kezdetben SAP tanácsadó, majd projektvezető, 2005-től pedig különböző vezetői beosztásokban dolgozott. 2017-től irányítja ügyvezetőként a Digital Technology Hungary Kft.-t, és tagja az E.ON nemzetközi technológiai felső vezetői csoportjának.

Füzi Csaba szakmai pályafutása során több cégnél töltött be különböző IT-vezetői pozíciókat. Dolgozott többek között a Fornaxnál, a Synergon Atos Originnél, az AXA Biztosítónál, a Banco Popolarénál, vezette a Kincsinfo NKft.-t, és volt a Magyar Államkincstár informatikai vezetője. 2020 óta irányítja a Diákhitel Központ informatikai üzemeltetését.

Knuth Ábel a Scientific Games-korszaka előtt dolgozott IT-vezetőként a Philipsnél, a Wolters Kluwer cégcsoportnál és a BÁV Zrt.-nél, majd 2010-től több éven át a Szerencsejáték Zrt. IT-szervezetét irányította.

A szervezet felügyelőbizottságából munkahelyváltás miatt távozó Király Péter helyére a közgyűlés Pocsai Zsoltot választotta, aki ügyvezetőként irányítja az OTP Bank Digitális Infrastruktúra Szolgáltatások Igazgatóságát. Pocsai a bankszektorban kezdte pályafutását, majd több mint 6 éven át felelt a Magyar Közút NZrt. informatikájáért. Ottani munkájának elismeréseként 2016-ban elnyerte az Év CIO-ja díjat.

A felügyelőbiztosság két további helyén nem történt változás. Az elnöki pozíciót továbbra is Kertészné Gérecz Eszter tölti be, míg a harmadik tag Tóth Attila Zoltán maradt.

Közösség & HR

Nadella: minden eszközbe szeretnénk bevinni a Copilotot

A szeptember 26-án érkező frissítéssel minden Windows 11-nek része lesz a Copilot, jelentette be tegnap a Microsoft New Yorkban.
 
Hirdetés

Acronis webinárium az AI-vezérelt kibertámadások kivédéséről

Csatlakozzon 2023. szeptember 26-án az Acronis és a RelNet Technológia Kft. közös szervezésű, exkluzív webináriumához, melynek témája a mesterséges intelligencia által vezérelt kibertámadások hatásainak kezelése lesz.

Hirdetés

Jön a Clico formabontó cloud meetupja, ahol eloszlatják a viharfelhőket

Merre mennek a bitek a felhőben, ledobja-e szemellenzőjét az IT-biztonságért felelős kolléga, ha felhőt lát, lesz-e két év múlva fejlesztés cloud nélkül? A Clico novemberben fesztelen szakmázásra hívja a szoftverfejlesztőket a müncheni sörkertek vibrálását idéző KEG sörművházba.

A felhő elhozta a webalkalmazások és a mikroszolgáltatásokra épülő architektúra aranykorát – és egy új, súlyos kockázati elemmel is bővült az IT-infrastruktúra.

a melléklet támogatója a Clico Hungary

Hirdetés

Kilátások az Dunától keletre – állás Gyöngyös városában

A munkalehetőségek terén az ország különböző régiói meglehetősen eltérő lehetőségeket kínálnak, mind mennyiségben, mind minőségben. Ebből a szempontból a legtöbb szó a Dunától keletre lévő területekről esik, ám természetesen itt is találhatók kedvező állás opciók.

Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.