A rangos elismerést Pocsai Zsolt, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. informatikai igazgatója nyerte el. A Braun Péter-díjat Bödör László kapta.

Ma adták át a Vezető Informatikus Szövetsége (VISZ) éves konferenciáján, az INFOhajón a magyarországi informatikai vezetők legrangosabb elismerését, az Év CIO-ja díjat, melyet idén a VISZ elnöksége által felkért zsűri döntése nyomán a Szövetség Pocsai Zsoltnak, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. CIO-jának ítélt. A Szövetség a közelmúltban elhunyt elnökéről, Braun Péterről elnevezett díjjal jutalmazta az év fiatal CIO-ját, Bödör Lászlót, az OTP Mobil Kft. informatikai vezetőjét.

Pocsai Zsolt, Magyar Közút Zrt.

A szakmai szervezet először 2002-ben ítélte oda az Év CIO-ja díjat, amelynek a létrehozatalával az volt a célja, hogy felhívja a figyelmet az informatikai vezetők tevékenységének fontosságára. A pályázat kiírását 2011-ben módosították, a pályázóknak azóta nemcsak pályaművet kell beadniuk, hanem személyes meghallgatáson meg is kell védeniük pályaműveiket. A díjra szakmai szervezetek, cégek, valamint a zsűritagok is jelölhettek informatikai vezetőket. A zsűri munkájában a VISZ elnökségének képviselői mellett több szakmai szervezet (IVSZ, Magyar Projektmenedzsment Szövetség, Project Management Institute) vezetője, valamint a hazai szaksajtó képviselői, köztük a Bitport főszerkesztője is részt vettek.

A két díjazott

Pocsai Zsolt öt éve dolgozik a vállalatnál. Nevéhez olyan projektek fűződnek, mint az egységes, országos meteorológiai rendszer kialakítása, amely többek között az aszfalt-hőmérsékletről, az altalaj hőmérsékletéről, az útburkolatok nedvességtartalmáról, télen a sókoncentráció szintjéről gyűjt folyamatosan adatokat vagy az Easy Way közlekedésinformatikai rendszer. A zsűri külön értékelte, hogy Pocsai informatikai vezetőként egy hagyományos „iparágban” is képes volt megtalálni a legújabb technológiák helyét, és el is tudta fogadtatni vállalaton belül azok bevezetését.

Bödör László, OTP Mobil Kft.

A VISZ idén először adta át a Braun Péter-díjat, mellyel a legtehetségesebb 35 év alatti CIO munkáját ismerte el. A díjat elnyerő Bödör László 2013 óta dolgozik az OTP Mobil Kft.-nél, ahol tavaly óta tölti be a CIO pozíciót. Korábban projektmenedzserként több nagyvállalatnál vezetett nemzetközi projekteket. Dolgozott a Richter Gedeon Gyógyszergyárnál, az Audi Hungáriánál, az MKB Banknál és a CIB Banknál is, illetve 2008 és 2011 között részese volt több jelentős nemzetközi projektnek a MOL Csoportnál.

Az OTP Mobil Kft.-nél kialakított működési struktúra azt a szemléletet tükrözi, mely szerint a CIO már közel sem csak háttérember, aki az üzlet által megfogalmazott igények kielégítésért fele, hanem olyan vezető, aki képes összehangolni az IT-n belül meglévő kompetenciákat, hogy maga az IT is proaktívan keressen új üzleti lehetőségeket. "Az informatika manapság nem csak kiszolgáló tevékenységet ellátó szervezeti egység és egy költséghely a szervezetben, hanem a megoldások kezdeményezője és az innováció motorja is egyben" – írja pályázatában Bödör László.

Gratulálunk a díjazottaknak.

Az olaszok is megsarcolják a webes multikat

Elébe mennek az EU és az OECD elképzeléseinek, bevezetik a nemrég elfogadott francia modellt. A jövő évi költségvetésben már 600 millió eurós plusz bevétellel számolnak.
 
Hirdetés

A gyártóipar digitális ébredése

Hogyan teremtenek új generációs ügyfélélményt a digitális platformok?

Elméletben korlátlanok a lehetőségek a virtuális és a kiterjesztett valóság előtt, de a gyakorlatban még mindig nem találta meg a helyét a két technika. A közeljövő azonban formabontó szolgáltatásokat ígér.

a melléklet támogatója az Aruba Cloud

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2019 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.