A rangos elismerést Pocsai Zsolt, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. informatikai igazgatója nyerte el. A Braun Péter-díjat Bödör László kapta.

Ma adták át a Vezető Informatikus Szövetsége (VISZ) éves konferenciáján, az INFOhajón a magyarországi informatikai vezetők legrangosabb elismerését, az Év CIO-ja díjat, melyet idén a VISZ elnöksége által felkért zsűri döntése nyomán a Szövetség Pocsai Zsoltnak, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. CIO-jának ítélt. A Szövetség a közelmúltban elhunyt elnökéről, Braun Péterről elnevezett díjjal jutalmazta az év fiatal CIO-ját, Bödör Lászlót, az OTP Mobil Kft. informatikai vezetőjét.

Pocsai Zsolt, Magyar Közút Zrt.

A szakmai szervezet először 2002-ben ítélte oda az Év CIO-ja díjat, amelynek a létrehozatalával az volt a célja, hogy felhívja a figyelmet az informatikai vezetők tevékenységének fontosságára. A pályázat kiírását 2011-ben módosították, a pályázóknak azóta nemcsak pályaművet kell beadniuk, hanem személyes meghallgatáson meg is kell védeniük pályaműveiket. A díjra szakmai szervezetek, cégek, valamint a zsűritagok is jelölhettek informatikai vezetőket. A zsűri munkájában a VISZ elnökségének képviselői mellett több szakmai szervezet (IVSZ, Magyar Projektmenedzsment Szövetség, Project Management Institute) vezetője, valamint a hazai szaksajtó képviselői, köztük a Bitport főszerkesztője is részt vettek.

A két díjazott

Pocsai Zsolt öt éve dolgozik a vállalatnál. Nevéhez olyan projektek fűződnek, mint az egységes, országos meteorológiai rendszer kialakítása, amely többek között az aszfalt-hőmérsékletről, az altalaj hőmérsékletéről, az útburkolatok nedvességtartalmáról, télen a sókoncentráció szintjéről gyűjt folyamatosan adatokat vagy az Easy Way közlekedésinformatikai rendszer. A zsűri külön értékelte, hogy Pocsai informatikai vezetőként egy hagyományos „iparágban” is képes volt megtalálni a legújabb technológiák helyét, és el is tudta fogadtatni vállalaton belül azok bevezetését.

Bödör László, OTP Mobil Kft.

A VISZ idén először adta át a Braun Péter-díjat, mellyel a legtehetségesebb 35 év alatti CIO munkáját ismerte el. A díjat elnyerő Bödör László 2013 óta dolgozik az OTP Mobil Kft.-nél, ahol tavaly óta tölti be a CIO pozíciót. Korábban projektmenedzserként több nagyvállalatnál vezetett nemzetközi projekteket. Dolgozott a Richter Gedeon Gyógyszergyárnál, az Audi Hungáriánál, az MKB Banknál és a CIB Banknál is, illetve 2008 és 2011 között részese volt több jelentős nemzetközi projektnek a MOL Csoportnál.

Az OTP Mobil Kft.-nél kialakított működési struktúra azt a szemléletet tükrözi, mely szerint a CIO már közel sem csak háttérember, aki az üzlet által megfogalmazott igények kielégítésért fele, hanem olyan vezető, aki képes összehangolni az IT-n belül meglévő kompetenciákat, hogy maga az IT is proaktívan keressen új üzleti lehetőségeket. "Az informatika manapság nem csak kiszolgáló tevékenységet ellátó szervezeti egység és egy költséghely a szervezetben, hanem a megoldások kezdeményezője és az innováció motorja is egyben" – írja pályázatában Bödör László.

Gratulálunk a díjazottaknak.

Nadella: minden eszközbe szeretnénk bevinni a Copilotot

A szeptember 26-án érkező frissítéssel minden Windows 11-nek része lesz a Copilot, jelentette be tegnap a Microsoft New Yorkban.
 
Hirdetés

Acronis webinárium az AI-vezérelt kibertámadások kivédéséről

Csatlakozzon 2023. szeptember 26-án az Acronis és a RelNet Technológia Kft. közös szervezésű, exkluzív webináriumához, melynek témája a mesterséges intelligencia által vezérelt kibertámadások hatásainak kezelése lesz.

Hirdetés

Jön a Clico formabontó cloud meetupja, ahol eloszlatják a viharfelhőket

Merre mennek a bitek a felhőben, ledobja-e szemellenzőjét az IT-biztonságért felelős kolléga, ha felhőt lát, lesz-e két év múlva fejlesztés cloud nélkül? A Clico novemberben fesztelen szakmázásra hívja a szoftverfejlesztőket a müncheni sörkertek vibrálását idéző KEG sörművházba.

A felhő elhozta a webalkalmazások és a mikroszolgáltatásokra épülő architektúra aranykorát – és egy új, súlyos kockázati elemmel is bővült az IT-infrastruktúra.

a melléklet támogatója a Clico Hungary

Hirdetés

Kilátások az Dunától keletre – állás Gyöngyös városában

A munkalehetőségek terén az ország különböző régiói meglehetősen eltérő lehetőségeket kínálnak, mind mennyiségben, mind minőségben. Ebből a szempontból a legtöbb szó a Dunától keletre lévő területekről esik, ám természetesen itt is találhatók kedvező állás opciók.

Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.