Elon Musk szerint minden fundamentális akadály elhárult az 5-ös szintű önvezető technológia megvalósítása előtt, ami már ebben az évben a Tesla rendelkezésére állhat.

A Tesla nagyon közel került ahhoz, hogy a járművek irányításáért felelős technológiája elérje az 5-ös szintű önvezetőképességet – jelentette ki egy videóüzenetben a vállalat vezérigazgatója, Elon Musk a sanghaji World Artificial Intelligence Conference (WAIC) megnyitóján. Musk ennek értelmében nagyon bízik benne, hogy lehetővé válik a teljes autonómia megvalósítása, méghozzá nagyon hamar: mostani értékelése szerint a technológiai szint meghaladásához szükséges alapvető funkcionalitás még ebben az évben a Tesla rendelkezésére áll majd.

Az International Society of Automotive Engineers (SAE) 0-tól 5-ig sorolja különböző szintekre az önvezető autók technológiai kereteit, amit a gyakorlatban már nemzetközi szabványként kezelnek. Közülük a SAE 2 és SAE 3 a megszokott kisegítő lehetőségeken túlmutató eszközöket biztosít, mint amilyen mondjuk a sávtartást segítő rendszer, és bizonyos tekintetben képes aktívan irányítani a vezetést. A SAE 4 már az emberi beavatkozás lehetőségével, a SAE 5 pedig anélkül is teljes autonómiát feltételez a járművek közlekedésében.

Bár a hagyományos autóipari cégek és piacra újonnan belépő technológiai vállalatok is dollármilliárdokat költenek az autonóm járműrendszerek fejlesztésére, a legtöbben úgy gondolják, hogy a megbízható, a gyakorlatban is alkalmazható megoldások bevezetése még hosszú időt vesz majd igénybe. A Daimler például már tavaly ősszel közölte, hogy ezen a területen a szállítójárműveket tekinti a fő csapásnak, mivel a robot taxik vagy az önvezető személyautók esetében sokkal küzdelmesebb lesz a biztonságos megoldások forgalomba hozatala, mint ahogy korábban gondolták.

A Teslának még a problémái sem ugyanolyanok

Az aggályok általában az elszabadult költségekről és a szabályozói oldalon megjelenő újabb buktatókról szólnak. Ma már egyébként mérnöki szempontból is nagyobb kihívásnak tartják az urbanizált környezetben tökéletes biztonsággal közlekedő autonóm járművek megtervezését, mint ahogy néhány éve elképzelték. A piac ehhez képest már zsúfolt, így a teljes körű bevezetések ebben a tekintetben is kifejezetten tőkeigényesek lesznek, a befektetések megtérülése pedig még nagyon nehezen jósolható meg.

A szegmens úttörőjének számító Tesla helyzete persze akkor sem hasonlítható össze teljesen a saját bevallásuk szerint is komoly lemaradásban lévő versenytársakkal, ha a fenti nehézségeket nekik is ugyanúgy le kell küzdeniük, és ha Musk optimizmusa sokszor bizonyul túlzónak. A WAIC konferencián viszont már úgy fogalmazott, hogy az 5-ös szintű autonómia (Full Self Driving) kifejlesztése előtt már nem lát semmilyen fundamentális akadályt, bár rengeteg kisebb kihívással kell még szembenézniük.

A legnagyobb falat a való életben felmerülő helyzetek kezelése, ami Musk szerint annyira összetett problémákhoz vezet, hogy azokat a szimulációk nem képesek lefedni. A Tesla versenyelőnye többek között a külön FSD egységben, a mesterséges neurális hálózatot futtató és tanulásra is képes Hardware 3 rendszerekben, illetve az adatok elemzéséhez és a betanításhoz fejlesztett Dojo szuperszámítógépben rejlik, ami máshol egyelőre nem látható vertikális integrációt biztosít a Tesla technológiájában.

A társaság piaci kapitalizációja már a 250 milliárd dolláros szintet is átlépte, amivel a Toyotát maga mögé utasítva a világ legértékesebb autógyártója lett, és az előző hónapban már majdnem 15 ezer darab, Kínában gyártott Model 3 szedánt sikerült értékesítenie.

Cloud & big data

A jó oldalon is készülnek az MI-modellek feltörésére

A sebezhetőségek feltárásának egyik módja, amikor különféle trükkökkel próbálják rendellenes működésre bírni a mesterséges intelligenciát, és ezeket az erőfeszítéseket is az automatizálás emelheti új szintre.
 
Hirdetés

A VR szemüveg nem csak a szórakoztatóipart forradalmasítja

A virtuális valóság világa folyamatosan fejlődik. Az új technológiák és a fejlesztések segítségével a felhasználók eddig soha nem tapasztalt módon merülhetnek el a digitális élményekben. Ebben a cikkben bemutatjuk a VR szemüvegek típusait, és azt is végigvesszük, hogy milyen áttöréseket hozott a virtuális valóság az élet különböző területein.

Bejelentési kötelezettségük elmulasztása, és a szabályoknak való sorozatos meg nem felelés komoly pénzbírságot vonhat maga után.
Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.