A francia vállalat ottani érdekeltségeit helyi vezetőségnek átadva szabadul meg az egyre rizikósabb csomagtól.

Megállapodott a Schneider Electric az oroszországi menedzsmenttel a nagyvállalat helyi érdekeltségeinek eladásáról - tudatta a cég egy tegnap nyilvánosságra hozott rövid közleményben.

A lépés nem tekinthető váratlannak, mivel a francia gyártó már április végén jelezte, hogy így kívánja leépíteni ottani jelenlétét. A vállalat akkor és most is azt hangsúlyozta, hogy rendezett átadást tervez, és forrásokat különít el arra, hogy 3500 oroszországi és fehéroroszországi alkalmazottját támogassa a folyamat során.

Az orosz leányvállalat értékesítése, valamint az Oroszország ellen az ukrajnai invázióra válaszul hozott nemzetközi szankciók miatt a francia technológiai nagyvállalat 300 millió eurós értékvesztéssel kalkulál. Oroszország a Schneider Electric globális értékesítésének mintegy 2 százalékát teszi ki.

A vállalat a tranzakció kapcsán emlékeztetett arra, hogy az érintett régiókban az új beruházásokat, valamint az Oroszországba és Fehéroroszországba irányuló új projektmegrendelések teljesítését már februárban felfüggesztette.

Menekülnek, amíg lehet

A nemzetközi szankciók miatt Nyugat felé egyre jobban elszigetelődő Oroszországból számtalan vállalat részben vagy teljesen kivonult már az elmúlt hetekben, hónapokban - köztük jó pár, technológiai iparban érdekelt szereplővel. Legutóbb például a Cisco döntéséről számoltunk be, miszerint a hálózati óriás teljes egészében felszámolja orosz és fehérorosz operációját.

Azt, hogy a távozó cégek listája az utóbbi napokban mintha a korábbinál gyorsabb ütemben bővülne, sokan egy várhatóan hamarosan élesedő helyi törvénymódosítással hozzák összefüggésbe. Ez a beszámolók szerint bizonyos körülmények között lehetővé tenné az orosz államnak, hogy rátegye a kezét külföldi tulajdonban lévő helyi vagyonelemekre, illetve büntetőjogi szankciókat is kivethetne a tulajdonosokra.

Piaci hírek

Nagy tempóban hajt ki a mobilok új szegmense

A hajlított kijelzőjű telefonok az elkövetkező néhány évben óriási lendülettel gyarapíthatják egyelőre vékonyka piaci tortaszeletüket.
 
A vállalatoknak egy-egy speciális feladatra, új projektre bizonyos esetekben gazdaságosabb és eredményesebb külső erőforrásokat bevonni, mint a főállású munkatársakra bízni a munkát.

a melléklet támogatója a Hays Hungary

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.