Akinek redszeresen kell gyerekeket rávenni arra, hogy pakoljanak össze a szobájukban játék után, az fogja értékelni igazán ezeket a japán automatákat.

A különböző autonóm működésre képes rendszerek és háztartási robotok már számos területen megkönnyíthetik az életét annak, aki hajlandó és képes ilyesmire áldozni. A robotporszívók például már megfizethető kategóriába értek, mint ahogy a kamerás megfigyelőrendszerek, vagy éppen a világításért, háttérzenéért felelős okos vezérlők is. A nemrégiben bemutatott rendrakó robotok viszont valószínűleg egy ideig nem terjednek el tömegesen, bár a kisgyerekes családok többségénél igény az bizonyára lenne a munkájukra.

Nincs több Lego-akna

Tapasztaltabb felnőttek különös óvatossággal lépnek be egy gyerekszobába, mert tudják, hogy a parlagon hagyott játékdarabok fájdalmas meglepetéseket képesek okozni a zokniban közlekedőknek. A japán Preferred Networks héten bemutatott robotjaival viszont megszűnnek ezek a veszélyek (és még a szülők idegei sem károsodnak a rendrakás miatt kirobbant veszekedés miatt).

A kamerás érzékelőknek és a mélytanuló algoritmusnak köszönhetően a kis házi gólemek lassan, de szisztematikusan képesek felszámolni mindenféle anomáliát. A tárgyakat beazonosítva azok a megfelelő helyre kerülnek: az építőkocka a vödörbe, a széthagyott cipő a párja mellé a falhoz. A leírás szerint a tanulásra képes robotok a gazdák szóbeli utasításait is képesek felfogni és követni.

 

Ahogy a fenti, húszszoros sebességre gyorsított felvételből is látszik, a gépek valóban egész ügyesen tevékenykednek, de a gyakorlati felhasználásukat kicsit nehezíti, hogy egyelőre ezt meglehetősen lassan teszik. Pedig a cég nem csak a technológiai képességeik megcsillogtatására álltak elő a gépekkel, hanem kifejezetten kereskedelmi forgalomba szánják őket. Igaz, egyelőre a japán vállalat sem közölte, hogy ezt pontosan mikor és milyen áron tervezi piacra a dobni a dolgos, de lassúcska robotokat.

Cloud & big data

Szupervékony hajlítható telefonnal jelentkezett a Huawei

A kínai gyártó az amerikai szankciók ellenére komoly fejlesztésekkel igyekszik meghatározó márka maradni a mobilos szegmensben.
 
Hirdetés

Ez gyorsan ment, az Invitech bevezeti a SOAR-t

Az Invitech biztonsági műveleti központjában olyan automatizált megoldást vezetnek be, amellyel akár egy eddig félnapos elemzőmunka is csak negyedórát vehet majd igénybe. Ez a SOAR.

A modern kihívásokkal szemben is ellenállóvá tudja tenni az IT-biztonságot az automatizáció, de nem csodaszer. Az akadályok azonban leküzdhetők, csak be kell tartani néhány egyszerű szabályt.

a melléklet támogatója az Invitech

CIO KUTATÁS

A HAZAI NAGYVÁLLALATOK FELHŐHASZNÁLATÁRÓL

Az Ön véleményére is számítunk Corvinus Egyetem Adatelemzés és Informatika Intézetével és az IPR-Insights szakértőivel közösen összeállított kutatásunkban.
Segítse munkánkat egy 10-15 perces kérdőív megválaszolásával!

LÁSSUNK NEKI!

Létezik egy ortodox irányzat, mely szerint a jelszavak legyenek minél hosszabbak és összetettebbek, valamint cseréljük azokat minél gyakrabban. Valóban ettől lesznek a rendszereink biztonságosabbak? Pfeiffer Szilárd (Balasys) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.