November 5-én rendezi a PMI Budapest éves nemzetközi konferenciáját, ezúttal virtuális térben.

Egyszerre korlát és lehetőség egy konferenciának, hogy a virtuális térbe költözik. Ezt mutatja a PMI Budapest Chapter által évek óta szervezett Art of Project konferencia is, amit a szervezők Közép-Európa legnagyobb angol nyelvű projektmenedzsement-konferenciájaként hirdetnek – valószínűleg joggal. Az idei, november 5-ei program jól mutatja, hogyan lehet erényt kovácsolni egy korlátozásból: a programfelelősök szárnyalhatnak, mert az eladók sokkal rugalmasabbak, az egyeztetés egyszerűbbé válik.

Egy ilyen előadásra valószínűleg sokkal könnyebb rávenni egy érdekes-fontos szakembert, éljen a világ bármely szegletében is, mint egy olyanra, amely hosszas utazással jár, hiszen egy-két 20-30 perces idősávot szinte mindenki be tud iktatni a naptárába, ha nem kell hozzá plusz három napot távol lennie a munkahelytől. Ezt a lehetőséget az Art of Project szervezői ki is használták.

A konferencia egyik biztos pontja, hogy a programot idén is Bőgel György, a CEU professzora vezeti. És abban sincs változás, hogy idén is lesz mesterkurzus a konferenciát követő napon. November 6-án dr. Agata Czopek, a PMI svájci tagozatának elnöke és a Philip Morris digitális marketing fejlesztéséért felelős vezetője tart két háromórás workshopot. A két kurzus témája azonos: a karrierépítés. A leírás szerint a résztvevők megismerhetik azt az öt legfontosabb készséget, aminek birtokában a jövőben is kelendőek lesznek a munkaerőpiacon.

A szervezők a lehetőségek adta keretek között mindent elkövettek, hogy megőrizzék a konferenciák egyik legfontosabb értékét, a személyes tapasztalatcsere lehetőségét. Ha olyan módon erre nem is lesz lehetőség, mint egy fizikai konferencia esetében, de minden egyes panel egy 'kérdések és válaszok' résszel zárul, ahol a panel előadóit lehet élőben kérdezni.

Amerikai túlsúly...

Az előadók között idén egyértelmű az amerikai szakemberek túlsúlya. Mindössze egy magyar került be a kínálatba, Sághi Attila, a Városliget Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese, a Liget Budapest Projektet mutatja be a projektmenedzsment szempontú megközelítéssel.

A legegzotikusabb előadásnak kétségkívül Michaela Musilova űrbiológusé ígérkezik. A HI-SEAS (Hawai’i Space Exploration Analog and Simulation) program igazgatójaként dolgozó szakember a munkájáról beszél majd: kollégáival ún. analóg szimulációs körülmények között azt kutatja, hogy ki lehet-e alakítani a Marson egy emberek lakta kutatóbázist.

A fentebb említett Agata Czopek mellett előad a PMI két globális alelnöke is. A londoni Otema Yirenkyi az ötletek megvalósíthatóságáról beszél. Az USA-ban élő Olivier Lazar előadása pedig a konferencia alcímére (The Project Economy: The Transformative Project Manager from idea to reality) reagálva a projektgazdaság társadalmi hatásaival foglalkozik.

Emellett lesz szó agilis módszertanról és eszközkészletről Beth Oullette tanácsadó (USA) tolmácsolásában. Greta Blash tanácsadó, tréner (USA) pedig visszatér Olivier Lazar témájához, a projektgazdasághoz.

Minden előadás élő közvetítésű lesz, de rögzítik is; a felvételeket a PMI Budapest a konferencia után 30 napig elérhetővé teszi. A konferenciára részletes programja és a részvételi feltételek itt találhatók. A PMI minősítéssel rendelkezők 6 PDU-t (professional development unit) gyűjthetnek az eseményen.

Hirdetés
Közösség & HR

Musk turbó fokozatban nyomta le Gatest

A többek között a Tesla alapításával hírnevett szerzett Elon Musk immár a világ második leggazdagabb embere.
 
Hirdetés
Hirdetés

A profik már nindzsákkal védik a szervereket

Hogyan igazodjunk el, és főleg mire figyeljünk a szolgáltatásként rendelhető virtuális szerverek között?

A cloud szolgáltatások legösszetettebb problémáit a kifejezetten a felhőre jellemző fenyegetettségek jelentik, amelyekkel már a szolgáltatóválasztás előtt érdemes tisztába jönni.

a melléklet támogatója a Servergarden

Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Tavaly január végétől megszűnt a Java SE 8 ingyenes frissítése, és a Java SE 11 sem használható ingyenesen üzleti célra. Tanácsok azoknak, akik még nem találtak megoldást. Hegedüs Tamás (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.