Győztest hirdettek a BM és a NISZ Zrt. Kódolj határok nélkül programozóversenyének középiskolai kategóriájában.

Véget ért a Belügyminisztérium (BM) és a NISZ Zrt. szervezte Kódolj határok nélkül programozóverseny középiskolásoknak kiírt sorozata. A 24 órás döntőben a diákok egy olyan tudásmegosztó portál kialakításán dolgoztak, amely lehetőséget nyújt az online kapcsolattartásra és közösségépítésre, a jelenleg is elérhető, nyílt forráskódú megoldások integrálásával. A szervezők távlati célja olyan hazai nyílt forráskódú közösség létrehozása, amely egyesítené a most szigetszerűen tevékenykedő kisebb csoportokat. A dobogós csapatok a dicsőség mellett értékes tárgyi nyereményekben részesütnek, emellett gyakornoki programlehetőségek is megnyíltak számukra.

A középiskolai bajnokság idei döntőjébe két online forduló után a 10 legeredményesebb csapat jutott. Közülük a három legjobb videó formájában mutatta be elkészült munkáját. Közülük választotta ki a szakmai zsűri a győztest az ötlet kreativitása és a kivitelezés minősége alapján.

A verseny győztese az „mkdir csapatnev”, a nyíregyházi Széchenyi István Technikum és Kollégium csapata  lett (Gál Péter, Páll Dominik, Bora Miklós Bence, felkészítő tanár Komoróczy Tamás). A második helyre a „NemesGSZ”, a békéscsabai Nemes Tihamér Technikum és Kollégium csapata (Kincses István Viktor, Mucha István, Paróczai Olivér, felkészítő tanár: Tusjak Brigitta) futott be. A virtuális dobogó harmadik fokára a „Python”, a budapesti Bethlen Gábor Általános Iskola és Gimnázium csapata (Szatmáry Zoltán, Szekeres Márton, Tersztenyák Zsombor, felkészítő tanár: Hetzl Andrea) állhatott fel.

Közösség & HR

A környezetvédelem és a digitális oktatás körül forgott az idei InnoMax

Az idén tizenegyedik alkalommal kiírt pályázat keretében az innovációs díjak mellett digitális oktatást támogató eszközöket is kaphattak az indulók.
 
Minősített szolgáltatók, hosterek és globális piaci szereplők együtt szolgálhatják ki a vállalatok növekvő igényeit. Áttekintettük ezt a gyorsan változó piacot két szakértővel.

a melléklet támogatója az Invitech

...az pedig sokkal gyorsabb, ha mindent csak egyszer, vagy még egyszer sem kell személyesen elvégezni. Májusi mellékletünk második része az IT infrastruktúra automatizálásáról.

a melléklet támogatója az EURO ONE Számítástechnikai Zrt.

Az elmúlt tíz évben radikális változás történt az adatfeldolgozásban, ami az infrastruktúrát is átalakította.

a melléklet támogatója a Dell Magyarország

Ha bővítené tudását és fejlődne a digitális transzformáció területén, látogasson el a Transformation-experts.hu oldalra, ahol egy gyors regisztráció után inspiráló cikkek, esettanulmányok, prezentációk, videók és egyéb szakértői anyagok széles tárházához kap hozzáférést.

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.