A hirdetésekkel súlyosbított, ám olcsóbb előfizetési csomaghoz Redmond rendszere szállítja majd a reklámokat.

Ahogy az korábbi nyilatkozatok alapján várható volt, a Netflix erősen dolgozik egy új, reklámokat tartalmazó ajánlaton. A streamingszolgáltató ehhez már meg is találta a megfelelő technológiai partnert. A tegnap nyilvánosságra hozott bejelentés szerint ez nem más, mint a Microsoft.

A Netflix operatív igazgatója által jegyzett rövidke bejegyzés szerint Redmond többek között azért ideális partner a feladatra, mivel kellő rugalmasságot garantál ahhoz, hogy mind technológiai, mind értékesítési oldalon biztosított legyen a folyamatos innováció. Mindeközben pedig megfelelően erős védelmet garantál a felhasználók személyes adatainak biztosítására.

Hogy pontosan mikor indulhat a jelenlegi konstrukcióknál kedvezőbb díjszabású előfizetés, az nem derül ki a bejelentésből. Gerg Peters mindössze annyit ír, hogy még nagyon a munka elején járnak, de a hosszú távú cél egyértelműen az, hogy nagyobb választási lehetőséget biztosítsanak az ügyfeleknek.

A hírek szerint a több más rivális, többek között a Google és a Comcast ajánlatával szemben vonzóbbnak bizonyuló Microsoft saját győzelmi jelentése érdemben nem hosszabb a Netflixénél. Redmond blogbejegyzése leginkább azt hangsúlyozza, hogy a Netflixen kiszolgált összes hirdetés kizárólag a Microsoft platformján keresztül lesz majd elérhető.

A partnerség elnyerésében valószínűleg sokat segített a Microsoft egy tavaly év végi felvásárlása, amikor is az AT&T-től került a szoftveróriáshoz a Xandr rendszere. A megszerzett vállalat televíziózásra kihegyezett portfóliója teljes technológiai platformként funkcionál, magában foglalva a Xandr Invest, a Monetize, a Curate és az Invest TV szolgáltatásokat. A Microsoftnak ezen felül ott van saját hirdetésvásárlási megoldása, a Microsoft Audience Network, amely a PromoteIQ kiskereskedelmi-média megoldásokat és a marketingesek számára készült Microsoft Customer Experience Platformot foglalja magában.

Lépni kellett

Korábban a Netflix meglehetősen elutasító volt a reklámelhelyezéssel kapcsolatban, ugyanakkor az elmúlt hónap nem túl kedvező fejleményei miatt ezt az álláspontot kénytelenek voltak a kukába dobni. Az idei első negyedéves jelentés után például valósággal földbe álltak a cég papírjai, mivel kiderült, hogy a várt 2,5 milliós előfizetői bővülés helyett 200 ezer ügyfelet vesztett a cég.

Mindeközben a Netflix az elmúlt években folyamatosan emelte az előfizetési díjait. A rengeteg pénzbe kerülő saját alkotások miatt ez a tendencia a jövőben sem fog változni, ugyanakkor valamiképpen meg kell állítani a tábor apadását. Ennek a problémának az egyik lehetséges megoldása lehet az olcsóbb, ám hirdetésekkel terhelt előfizetői csomag bevezetése. 

Konzumer tech

A Temu gazdája lenyomta még az Alibabát is

A gyorsan növekvő alkalmazás üzemeltetője, a PDD tavasszal tette át a székhelyét Sanghajból Dublinba, és egyelőre a szaporodó ellenőrzések sem lassítják tengerentúli terjeszkedését.
 
Hirdetés

Ráfizetünk, ha a védelmen spórolunk!

Ha a védelmen spórolunk, kiberbűncselekmény áldozatává válhatunk. A Sophos MRD (észlelő és helyzetkező) szolgáltatása védelmet nyújt.

Összeurópai szabályozás készteti a cégeket a biztonságosabb informatikai működésre, de a megvalósításhoz nemcsak technológia, hanem emberek is kellenek.
Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.