Már nem csak a nagyvállalati ügyfelek, hanem a kisebb vállalkozások, sőt az otthoni felhasználók is hozzáférhetnek az Office-termékekbe épülő MI-asszisztenshez.

A Microsoft hétfői közlése szerint kisvállalkozások és magánfelhasználók is előfizethetnek azokra a mesterségesintelligencia-alapú Office-funkciókra, amelyeket először tavaly novemberben tettek elérhetővé a legalább 300 Microsoft 365-felhasználóval rendelkező vállalati ügyfelek számára fejenként és havonta 30 dollárért. A továbbra is céges felhasználásra javasolt Copilot for Microsoft 365 szolgáltatás havi díja változatlan marad, de megszünik a 300 fiókban meghatározott kvóta, sőt magát a Microsoft 365-előfizetést sem feltételezi, így az Office 365 E3 és E5 ügyfelei is jogosulttá válnak a vásárlásra.

A magánfelhasználóknak szánt Copilot Pro egy teljesen új csomag, ami a máskülönben ingyenes Copilot mellé havi 20 dollárért biztosít MI-készségeket az Office-alkalmazásokban, például a Wordben, az Excelben és az Outlookban, ezen felül magában foglalja a legújabb OpenAI-modellekhez (GPT-4 Turbo) való elsőbbségi hozzáférést és a Copilot GPT Buildert. A felsőbb szinthez képest azonban fontos különbség, hogy abban már a Teams upgrade és a Copilot Studio is megjelenik – utóbbi már saját beépülő modulok elkészítését is lehetővé teszi a megfelelő hozzáférésekkel, vezérlőkkel és elemzésekkel.

Jön a magyar nyelvű támogatás

A Reuters tudósítása a Microsoft illetékes alelnökét idézi, aki "nem tud elképzelni" olyan üzleti szervezetet, amelyik ne vásárolna legalább egy Copilot-előfizetást, hogy megnézze, miről van szó. A Copilot Pro emellett belép egy egyre nagyobb versenyt támasztó fogyasztói piacra is, az OpenAI ugyancsak havi 20 dollárba kerülő ChatGPT Plus előfizetéséhez képest pedig abban határozta meg a legnagyobb különbséget, hogy a Copilot Pro olyan alkalmazásokba integrálja a technológiát, amelyeket "az emberek mindennap használnak". A ChatGPT Store múlt heti elindításáról ebben a cikkünkben írtunk részletesebben.

A Microsoft nyilván komoly bevételi központként számol a Copilottal, mint az MI-alapú tartalomgeneráló megoldásokat összefogó márkával, és erre meg is van minden oka: saját közlése szerint a Fortune 100-as vállalatok több mint 40 százaléka vett részt a korai hozzáférési programjában, az ügyfélkör kiszélesítése pedig nem csak önmagában jelent nagyobb forgalmat, de a Microsoft már működő szolgáltatásait is vonzóbbá teheti a mesterséges intelligenciára épülő funkciókkal. Érdemes megjegyezni, hogy a társaság bővíti a Copilot által támogatott nyelvek számát, és köztük a magyart is még 2024 első felére ígéri.

Cloud & big data

Kínában sem megy simán a robotaxik bevezetése

Az önvezető konkurencia megjelenését meglehetősen rossz néven veszik az érintett területeken dolgozó taxisok.
 
Általános jelenség a hazai nagyvállalatok körében, hogy a szükségesnél jelentősen többet költenek nyilvánosfelhő-szolgáltatásokra. Utánajártunk, mi a pontos helyzet, és mit lehet tenni a költségek optimalizálásáért.

a melléklet támogatója a 4iG Nyrt.

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.