A társaság két újabb, tenger alatti kábellel kötné össze Ázsiát és Észak-Amerikát, 70 százalékkal növelve a jelenlegi adatforgalmi kapacitást.

A Facebook tegnap nyilvánosságra hozott tervei szerint az Echo és Bifrost néven hivatkozott víz alatti kábelek Szingapúrt és Indonéziát kapcsolnák össze közvetlenül Észak-Amerikával, új internetes útvonalat létesítve a Jáva-tengeren keresztül. A közösségimédia-szolgáltató partnerei a szingapúri Keppel, illetve a Telkom Indonesia egyik leányvállalata, a Telin és az XL Axiata lesznek a beruházásban, amelynek részeként 20 nagyvárost kapcsolnának egy összesen 3 ezer kilométer hosszúságú hálózatra Balin, Jáván, Borneón és Celebesz szigetén.

Az új kábelek a Facebook részben már működő, szingapúri projektjeit egészítik ki, mint amilyen az APG (Asia-Pacific Gateway) és az SJC-2 (Southeast Asia Japan Cable), és megvalósításukba bevonják a Vocus Communications Australia Singapore Cable (ASC) tenger alatti útvonalát is. A társaság azzal kapcsolatban nem közölt részletes ütemtervet, hogy a transzpacifikus kábelek mikor állhatnak ténylegesen munkába, mivel ehhez még be kell gyűjteniük az összes szükséges hatósági jóváhagyást, de a Reuters tudósítása alapján az Echo optimális esetben 2023-ra, a Bifrost pedig 2024-re készülhet el.

Villámgyors növekedést próbálnak kiszolgálni

A legelső direkt szingapúri-észak-amerikai kapcsolat a bejelentés szerint 70 százalékkal növelné meg a két régió közti forgalmi kapacitást, ezen felül olyan stabilitást és redundanciát biztosítana, ami a 4G, az 5G és a további szélessávú fejlesztések szempontjából is fontos lesz. A nagyjából 400 millió lakosú Délkelet-Ázsiában az előző évben 40 millió új felhasználó csatlakozott a világhálóra, ami a Google e-Conomy SEA 2020-as jelentése alapján jórészt a világjárvány hatásainak volt köszönhető, figyelembe véve a 2019-es 10 milliós növekedést.
 


A novemberben kiadott tanulmány szerint a pandémia 63 százalékos növekedést generált a térség elektronikus kereskedelmi forgalmában is, ami így 62 milliárd dollárra bővült a 2019-re becsült 38 milliárdról. A tempó várhatóan a közeljövőben sem lassul majd, és az e-Conomy SEA azt prognosztizálja, hogy a járvány megfékezésének idejére már a teljes felnőtt lakosság 94 százaléka vesz majd igénybe legalább egy digitális szolgáltatást. A Facebook ezzel kapcsolatban szintén közölte, hogy a COVID-19 nagyban fokozta a megbízható online kapcsolatok iránti igényt.

Legutóbb tavaly nyáron számoltunk be róla, hogy a Google transzatlanti víz alatti kábel fektetését tervezi New York és a brit Bude, illetve a spanyolországi Bilbao között. Ezzel a vállalat már több mint egy tucat magánkézben lévő tenger alatti kábel beruházásába szállt be, amelyek közül a 2022-ben működésbe lépő rendszer lenne a harmadik, Amerikát és Európát összekötő kapcsolat. A Facebook 2020 májusában egy 37 ezer kilométer hosszúságú, Afrikát megkerülő tenger alatti kábel fektetését jelentette be, ami 23 országot kapcsolna össze közvetlenül Afrikában, a Közel-Keleten és Európában.

Közösség & HR

Bóják állnak az autonóm vezetés útjába

A Waymo éles körülmények között dolgozó autójának nehéz napja volt. Az önvezető rendszer képtelen volt kezelni a sávterelő bóják jelentette "extrém" forgalmi helyzetet.
 
A Dell szerverportfóliója nem csak a hagyományos Intel-fronton erősödött, hanem az AMD jelentős újításait is felvonultatja.

a melléklet támogatója a Dell Magyarország

Ha bővítené tudását és fejlődne a digitális transzformáció területén, látogasson el a Transformation-experts.hu oldalra, ahol egy gyors regisztráció után inspiráló cikkek, esettanulmányok, prezentációk, videók és egyéb szakértői anyagok széles tárházához kap hozzáférést.

Minősített szolgáltatók, hosterek és globális piaci szereplők együtt szolgálhatják ki a vállalatok növekvő igényeit. Áttekintettük ezt a gyorsan változó piacot két szakértővel.

a melléklet támogatója az Invitech

...az pedig sokkal gyorsabb, ha mindent csak egyszer, vagy még egyszer sem kell személyesen elvégezni. Májusi mellékletünk második része az IT-infrastruktúra automatizálásáról.

a melléklet támogatója az EURO ONE Számítástechnikai Zrt.

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.