A Bing kereső ChatGPT-s verziója csak a kezdet: a vállalatnál már arról beszélnek, hogy minden eszközükbe beépítik valamilyen módon a mesterséges intelligenciát.

A Microsoft mesterségesintelligencia-platformokért felelős alelnöke a hét elején jelentette be az Azure OpenAI Service általános elérhetőségét, amelynek keretei között az OpenAI-jal folytatott együttműködés részeként hozzáférhetővé teszi annak MI-chatbotját, a ChatGPT-t is. Maga az Azure OpenAI egy olyan szolgáltatás, amelyen keresztül igénybe vehetők és az adott feladatokhoz igazíthatók az olyan fejlett MI-modellek, mint a GPT-3.5, a Codex vagy a DALL-E 2, és azok hozzá is igazíthatók adott feladatokhoz.

A társaság hivatalos blogján közzétett bejegyzében a ChatGPT bevezetésére nem határoztak meg konkrét időpontot, de a Microsoft kiemelte, hogy a tavaly novemberben bejelentett Azure OpenAI szolgáltatást már olyan vállalati ügyfelek használják, mint a KPMG vagy az Al Jazeera. A szoftvercég vezérigazgatója kedden, a davosi Világgazdasági Fórumon arról beszélt a Wall Street Journal paneljében, hogy terveik szerint minden eszközébe beépíti az OpenAI megfelelő MI-termékeit, így azok között a ChatGPT-t is.

Az MI végül mindent átalakít

Satya Nadella megfogalmazása alapján a Microsoft minden termékében megjelennek valamilyen módon ugyanazok a mesterséges intelligenciára épülő képességek, ezzel teljes mértékben átalakítva azokat. A kommentárok megint kiemelik, hogy az MI-modellek hiába vetnek fel eddig meg nem válaszolt kárdéseket a szerzői jogtól kezdve alkalmazásuk szélesebb társadalmi hatásáig, az erejüket már a Microsoft és az OpenAI is demonstrálta – nem véletlen, hogy már a Google is a ChatGPT-s Bing keresőtől félti az üzletét.

Az Azure OpenAI Service-ről szóló legújabb bejelentés egyébként nem sokkal azután érkezett, hogy a Semafor beszámolt a Microsoft és az OpenAI tárgyalásairól egy 10 milliárd dolláros befektetéssel kapcsolatban. Mint ismeretes, a Microsoft 2019-ben már beletolt egymilliárd dollárt a mesterséges intelligenciával foglalkozó cégbe, annak legújabb dobása, a november végén indított ChatGPT chatbot pedig rövid idő alatt is őrült népszerűségre tett szert változatos képességeivel az esszéktől a programkódok írásáig.

Cloud & big data

MI-vel védenék a britek az internetre szabadított óvodásokat

Az illetékes hatóság felmérése szerint egyre több kisgyerek jelenik meg a világhálón, akiknek a szülei is egyre nagyobb szabadságot engednek a digitális térben.
 
Hirdetés

Adathelyreállítás pillanatok alatt

A vírus- és végpontvédelmet hatékonyan kiegészítő Zerto, a Hewlett Packard Enterprise Company platformfüggetlen, könnyen használható adatmentési és katasztrófaelhárítási megoldása.

Hol, milyen adatokat és hányszorosan tároljunk ahhoz, hogy biztonságban tudhassuk szervezetünk működését egy nem várt adatvesztési incidens esetén is?

a melléklet támogatója az EURO ONE Számítástechnikai Zrt.

CIO KUTATÁS

TECHNOLÓGIÁK ÉS/VAGY KOMPETENCIÁK?

Az Ön véleményére is számítunk a Corvinus Egyetem Adatelemzés és Informatika Intézetével közös kutatásunkban »

Kérjük, segítse munkánkat egy 10-15 perces kérdőív megválaszolásával!

LÁSSUNK NEKI!

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.