A Snapchat vezetősége visszautasította a lehetőséget, egyelőre kivárnak, és növelik a felhasználók számát.

A Facebook is érzi, hogy tenni kell valamit: a fiatal felhasználók egyre nagyobb számban pártolnak el az oldaltól, a trónkövetelő kisebb, nagyobb alkalmazások vonzóbbnak tűnnek az ósdi, öreg Facebookhoz képest. Pár nappal ezelőtt mi is összefoglaltuk, hogy mit használnak szívesebben a tinédzserek a Facebook helyett, az alternatívák között pedig kiemelt helyen szerepelt a Snapchat.

Volt merszük nemet mondani

A mindössze két éve működő chat alkalmazásnak 100 millió felhasználója van, akik naponta 350 millió üzenetet küldenek egymásnak. A Facebook vezetőségének ez már elegendő volt ahhoz, hogy vételi ajánlatot tegyen a szolgáltatásra. A The Wall Street Journal úgy tudja, hogy az ajánlat legalább 3 milliárd amerikai dollár volt készpénzben, ami háromszor akkora összeg, mint amit tavaly azt Instagramért kifizetettek Mark Zuckerbergék.

A sztori általában ezen a ponton le is szokott zárulni, az egyetemisták által gründolt cég örömmel elfogadja az ajánlatot, a Facebook pedig átmenetileg megnyugodhat, mert megszerzett egy feltörekvő vállalkozást, amely onnantól kezdve neki termel, és gyűjti a felhasználókat. A Snapchat esetében azonban nem ez történt, mert a CEO, Evan Spiegel visszautasította a visszautasíthatatlannak tűnő ajánlatot.

Evan Spiegel, a Snapchat CEO-ja: Stanfordról indultak, rövid idő alatt messzire értek

A 23 éves Spiegel szerint legkésőbb a következő év elejéig nem szeretne foglalkozni ehhez hasonló ügyekkel, inkább kivárna, és tovább építené a felhasználói bázist. A hírek szerint a Snapchat vezetősége abban bízik, hogy a kivárással még fentebb lehet srófolni az árat és valószínűleg jól is gondolják.

A kínaiak is jönnének

A WSJ ugyanis arról számol be, hogy nem ez volt az első ajánlat a Facebook részéről: az év során már megkínálták a fiatalokat egy 1 milliárd dollárral, de akkor sem jártak sikerrel, így most alaposan megemelték a tétet. Amennyiben a Snapchat elfogadná a 3 milliárd dolláros ajánlatot, a Facebook története során ez lenne a legnagyobb értékű felvásárlás. A felfokozott érdeklődés nem csak az elszipkázott Facebook felhasználók miatt alakult ki, hanem azért is, mert a Snapchat kizárólag mobilos felülettel rendelkezik, a Facebook számára pedig azok a júzerek érnek most sokat (és egyre többet), akik a kapcsolattartáshoz a mobilt használják.

A Snapchat kétéves fennállása óta még nem termelt bevételt, a működéshez több körben is vontak be tőkét, egyszer-egyszer 60 és 80 millió dollár körüli összeget. A Facebookon kívül az egyik legbefolyásosabb kínai cég, a Tencent is erősen érdeklődik a Snapchat iránt. Ám a kínaiak nem vásárolni, hanem befektetni szeretnének. Az ajánlatuk állítólag 200 millió dollárról szólt, amivel 4 milliárd dollárra értékelték fel a céget. A Tencent ezzel a lépéssel szeretné megvetni a lábát Kínán kívül, és egyben bővítené a portfóliót, ami most is elsősorban chat alapú alkalmazásokból (WeChat, KaKao) áll. 

Nadella: minden eszközbe szeretnénk bevinni a Copilotot

A szeptember 26-án érkező frissítéssel minden Windows 11-nek része lesz a Copilot, jelentette be tegnap a Microsoft New Yorkban.
 
Hirdetés

Acronis webinárium az AI-vezérelt kibertámadások kivédéséről

Csatlakozzon 2023. szeptember 26-án az Acronis és a RelNet Technológia Kft. közös szervezésű, exkluzív webináriumához, melynek témája a mesterséges intelligencia által vezérelt kibertámadások hatásainak kezelése lesz.

Hirdetés

Jön a Clico formabontó cloud meetupja, ahol eloszlatják a viharfelhőket

Merre mennek a bitek a felhőben, ledobja-e szemellenzőjét az IT-biztonságért felelős kolléga, ha felhőt lát, lesz-e két év múlva fejlesztés cloud nélkül? A Clico novemberben fesztelen szakmázásra hívja a szoftverfejlesztőket a müncheni sörkertek vibrálását idéző KEG sörművházba.

A felhő elhozta a webalkalmazások és a mikroszolgáltatásokra épülő architektúra aranykorát – és egy új, súlyos kockázati elemmel is bővült az IT-infrastruktúra.

a melléklet támogatója a Clico Hungary

Hirdetés

Kilátások az Dunától keletre – állás Gyöngyös városában

A munkalehetőségek terén az ország különböző régiói meglehetősen eltérő lehetőségeket kínálnak, mind mennyiségben, mind minőségben. Ebből a szempontból a legtöbb szó a Dunától keletre lévő területekről esik, ám természetesen itt is találhatók kedvező állás opciók.

Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.