Miközben a tavalyi nagy felvásárlás után új pályára állítják a céget, a régi portfólióról sem feledkeznek meg. Azt egy startup megszerzésével erősítette.

A negyedéves eredményeinek közzétételével szinte egy időben egy izraeli startup, a Nanorap felvásárlásával erősített hagyományos termékvonalán a LogMeIn. A negyedéves jelentését kapcsán új stratégiát is belengetett.

Pozitív jövőkép átfazonírozással

A magyar gyökerű cégnek egyébként most zárult az első olyan pénzügyi negyedéve, melyben már benne volt a tavaly megszerzett Citrix GoTo üzletág teljesítménye is. Ennek meg is lett az eredménye: a bevétel évet összevetésben közel háromszorosára, 257 millió dollárra ugrott, és a nyereség is közelített volna az 55 millióhoz, ha nem rontják mindenféle egyszeri tételek. Így lényegében pozitív nullával zárta a negyedévet a cég.

Amellett, hogy a cégvezetés szerint hamarosan komoly megtakarításokat tudnak realizálni a GoTo integrálásával (Bill Wagner elnök-vezérigazgató 100 ezer dollárt ígért), beígértek egy új stratégiát is. A konkrétumokra azonban december közepéig kell várni. A LogMeIn akkorra ígérte, hogy kész tervekkel áll elő. Az stratégia érinti a termékvonalakat és szolgáltatásokat, valamint új határpiacokat is kijelölnek majd.

A legutóbbi felvásárlás sem segít sokat abban, hogy mi lehet a menedzsment mesterterve, ugyanis az izraeli Nanorep megszerzése egyértelműen a tavaly elindított digitális CRM platformhoz, a Bold360-hoz kapcsolható.

Kurrens technológiai aprópénzért

A 2009-ben, Tel-Avivban alapított cég eddig közel 7 millió dollár befektetéshez jutott (a LogMeIn állítólag 45 millió dollárért vásárolta fel). Önkiszolgáló virtuális ügyfélszolgálatokhoz, e-kereskedelmi platformokhoz fejleszt kb. 50 alkalmazottal intelligens botmegoldásokat. Bár a Nanorap kulcsrakész chatbot eszközei is vonzóak lehettek a LogMeIn számára, valószínűleg komolyabb értéket képviselnek a cég saját fejlesztésű mesterségesintelligencia-technológiái, illetve azok az eredmények, melyeket a természetesnyelv-feldolgozás terén elértek.

A cég saját leírása szerint ezeknek a technológiáknak köszönhetően chatbot megoldásaik pontosan értelmezik a kontextust, ezáltal nagyon pontos válaszokat képesek adni a felhasználóknak.

A LogMeIn lényegében azt az utat követi, amit így vagy úgy, de minden fontosabb CRM-szállító is meglép: a Salesforce például a tavaly ősszel bejelentett Einsteinnel, az Oracle pedig az Intelligent Cloud Apps-szel lépett erre az útra.

Cloud & big data

Ők most a világ technológiai vezetői

Az IT világ száz legbefolyásosabb vállalatának csúcsán történt némi változás, de azért az igazán nagy nevek továbbra is vezető pozícióban maradtak.
 
Hirdetés

Nagy kihívás blockchain szakértőt találni, pedig már van rá igény

Ha kell, projekt alapon, ha kell, klasszikus fejvadász módjára közvetíti az itthon is nagy számban keresett informatikai szakértőket a Bluebird International Zrt.

Hogyan alakítják át a munkaerőpiacon bekövetkezett változások a HR-cégek tevékenységét? Milyen új eszközök és módszerek jelennek meg a fejvadászatban?

a melléklet támogatója a Bluebird

A koncentrált erőforrások kockázatai is koncentráltan jelentkeznek. Az informatikai szolgáltatóknak, felhős cégeknek érdemes lenne körülnézniük a közműszolgáltatóknál, hogyan kezelik ezt a problémát.

Sikeremberektől is tanultak a CIO-k

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.