Gyakran hallani, hogy az almás logóval ellátott termékeket a kifinomult dizájn emeli a riválisok fölé. Nos, egy friss elemzés szerint, az iPad ezen a terepen is vereségett szenvedett a Microsoft Surface-től.

Miközben egy átmeneti megingástól eltekintve az Apple sorra hozza a rekordokat döntő negyedéveket, a korábban nagy népszerűségnek örvendő táblagépes portfóliójuk egyre kevesebbet hoz a konyhára. Utóbbi részbeni magyarázata lehet egy most kijött amerikai kutatás megállapítása, miszerint már nem az iPad a legmenőbb a felhasználók körében.

A mélyből a felszínre tört a Microsoft

A fogyasztói magatartás vizsgálatára specializálódott J.D. Power immár hatodik éve készíti el táblagép-elégedettségi tanulmányát. A félévente kiadott anyagoknál most fordult elő először, hogy az élen a Microsoft végzett. Az eredmények az Egyesült Államok fogyasztóinak véleményét tükrözik gyártók szerinti bontásban.

A több mint kétezer megkérdezett válaszainak összesítéséből nemcsak az derült ki, hogy a Surface termékcsalád hozta a legmagasabb értékeket, hanem az is, hogy a Microsoft eszközeit olyan terepen is jobbnak látják a felhasználók, ahol eddig az Apple gépeit nemigen tudták megszorítani. 

A végső, maximum 1000 pontos eredmény öt, különböző súlyozást kapó kategória részeredményeiből áll össze. Ezek a legfontosabbtól a legkevésbé lényegesig a teljesítmény (28%), a kezelhetőség (22%), a funkciók (22%), a stílus és design (17%), illetve az ár (11%). A Microsoft a Surface sorozattal 855 pontot ért el, ami nem sokkal, de meghaladja az iPad-ekre összehozott 849 pontot. Úgy tűnik tehát, hogy amiről lemaradt Redmond az okostelefonok esetében, azt bepótolja a tableteknél. Pontosabban a tabletként is használható kettő az egyben Surface-eknél.

Erősek és menők

Kellemes elégtételt jelenthet a Microsoft számára, hogy nem csupán a teljesítmény, vagy a produktivitást segítő funkciók terén, hanem több designelemben is a Surface bizonyult a legkedveltebb táblagépnek. A fogyasztók különösen elégedetten nyilatkoztak a kijelző méretével, a felhasznált anyagok minőségével és a termék általános kinézetével kapcsolatban.

Sőt, ha megnézzük a tulajdonosok összetételét, ott sem az Apple tűnik az aktuálisan legmenőbb szállítónak. A Microsoft vásárlói között ugyanis nagyobb arányban találunk fiatalokat és úgynevezett early adoptereket, akik "korukat megelőzve" szereznek be technológiai eszközöket.

Konzumer tech

Még vitatkozunk arról, hogy mi az AI, de most kell felkészülnünk a használatára

A Fujitsu EMEIA technológiai vezérigazgató-helyettese, Réger József szerint a vállalatoknak a félelmek helyett a reális felhasználási lehetőségeket kell vizsgálniuk.
 
Hirdetés

Újra az ország legjobb startupjait keresi a Telenor

Ismét indul a Telenor Accelerate program. A résztvevőket többek között hat mentor, intenzív fejlesztőprogram és co-working iroda várja.

Virtualizációval teszik még hatékonyabbá az informatikai környezetet a szoftveresen meghatározott adatközpontok. Alacsonyabb költségek, magasabb színvonalú IT – egyre többen fordulnak az SDDC technológia felé.

a melléklet támogatója az ArubaCloud

Hirdetés

Felhőszolgáltatást használ? Ezt hozza önnek a GDPR

Már csak kilenc hónap maradt a felkészülésre. A felhőszolgáltatók is ezen dolgoznak.

A koncentrált erőforrások kockázatai is koncentráltan jelentkeznek. Az informatikai szolgáltatóknak, felhős cégeknek érdemes lenne körülnézniük a közműszolgáltatóknál, hogyan kezelik ezt a problémát.

Sikeremberektől is tanultak a CIO-k

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport ötödik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2017 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.