Gyakran hallani, hogy az almás logóval ellátott termékeket a kifinomult dizájn emeli a riválisok fölé. Nos, egy friss elemzés szerint, az iPad ezen a terepen is vereségett szenvedett a Microsoft Surface-től.

Miközben egy átmeneti megingástól eltekintve az Apple sorra hozza a rekordokat döntő negyedéveket, a korábban nagy népszerűségnek örvendő táblagépes portfóliójuk egyre kevesebbet hoz a konyhára. Utóbbi részbeni magyarázata lehet egy most kijött amerikai kutatás megállapítása, miszerint már nem az iPad a legmenőbb a felhasználók körében.

A mélyből a felszínre tört a Microsoft

A fogyasztói magatartás vizsgálatára specializálódott J.D. Power immár hatodik éve készíti el táblagép-elégedettségi tanulmányát. A félévente kiadott anyagoknál most fordult elő először, hogy az élen a Microsoft végzett. Az eredmények az Egyesült Államok fogyasztóinak véleményét tükrözik gyártók szerinti bontásban.

A több mint kétezer megkérdezett válaszainak összesítéséből nemcsak az derült ki, hogy a Surface termékcsalád hozta a legmagasabb értékeket, hanem az is, hogy a Microsoft eszközeit olyan terepen is jobbnak látják a felhasználók, ahol eddig az Apple gépeit nemigen tudták megszorítani. 

A végső, maximum 1000 pontos eredmény öt, különböző súlyozást kapó kategória részeredményeiből áll össze. Ezek a legfontosabbtól a legkevésbé lényegesig a teljesítmény (28%), a kezelhetőség (22%), a funkciók (22%), a stílus és design (17%), illetve az ár (11%). A Microsoft a Surface sorozattal 855 pontot ért el, ami nem sokkal, de meghaladja az iPad-ekre összehozott 849 pontot. Úgy tűnik tehát, hogy amiről lemaradt Redmond az okostelefonok esetében, azt bepótolja a tableteknél. Pontosabban a tabletként is használható kettő az egyben Surface-eknél.

Erősek és menők

Kellemes elégtételt jelenthet a Microsoft számára, hogy nem csupán a teljesítmény, vagy a produktivitást segítő funkciók terén, hanem több designelemben is a Surface bizonyult a legkedveltebb táblagépnek. A fogyasztók különösen elégedetten nyilatkoztak a kijelző méretével, a felhasznált anyagok minőségével és a termék általános kinézetével kapcsolatban.

Sőt, ha megnézzük a tulajdonosok összetételét, ott sem az Apple tűnik az aktuálisan legmenőbb szállítónak. A Microsoft vásárlói között ugyanis nagyobb arányban találunk fiatalokat és úgynevezett early adoptereket, akik "korukat megelőzve" szereznek be technológiai eszközöket.

Konzumer tech

Félmilliárd álláskereső a LinkedInen

Persze a Facebooktól még mindig messze van, de más is a célcsoport.
 
Hirdetés

Itt a Yelon! Szexedukációs weboldal és alkalmazás kamaszoknak

Elindult a Telenor támogatásával a Yelon szexedukációs okostelefon-alkalmazás és weboldal, ami a 10–18 éves fiatalok testképével, kapcsolataival, szexualitásával összefüggő kérdéseire igyekszik tényszerű válaszokat adni.

Korábban az ipari vezérlőrendszerek zártan működtek, és ezáltal számos hálózatbiztonsági kockázattól mentesültek. Mára azonban nyitottabbá váltak, ami új támadási felületeket teremtett.

a melléklet támogatója a Balasys

Hirdetés

Monitoringra épülő SCADA-védelem

Ahogy az ipari rendszerek bekapcsolódnak a vállalati hálózatok vérkeringésébe, úgy válik mind sürgetőbbé a védelmük megerősítése.

A digitális átalakulás szép elv. De ha mindent az azonnali megtérülés és az IT-költségek csökkentése vezérel, akkor csak elv marad – súlyos valós következményekkel. Takács István Péter írása.

Az élethosszig tartó tanulás lesz a legfontosabb képességünk

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az SAP megnyerte az első csatát: elsőfokú döntés született a közvetett szoftver felhasználás licencdíj vonzatairól. Dr. Andriska Zsófia (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport ötödik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2016 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.