Gyakran hallani, hogy az almás logóval ellátott termékeket a kifinomult dizájn emeli a riválisok fölé. Nos, egy friss elemzés szerint, az iPad ezen a terepen is vereségett szenvedett a Microsoft Surface-től.
Hirdetés
 

Miközben egy átmeneti megingástól eltekintve az Apple sorra hozza a rekordokat döntő negyedéveket, a korábban nagy népszerűségnek örvendő táblagépes portfóliójuk egyre kevesebbet hoz a konyhára. Utóbbi részbeni magyarázata lehet egy most kijött amerikai kutatás megállapítása, miszerint már nem az iPad a legmenőbb a felhasználók körében.

A mélyből a felszínre tört a Microsoft

A fogyasztói magatartás vizsgálatára specializálódott J.D. Power immár hatodik éve készíti el táblagép-elégedettségi tanulmányát. A félévente kiadott anyagoknál most fordult elő először, hogy az élen a Microsoft végzett. Az eredmények az Egyesült Államok fogyasztóinak véleményét tükrözik gyártók szerinti bontásban.

A több mint kétezer megkérdezett válaszainak összesítéséből nemcsak az derült ki, hogy a Surface termékcsalád hozta a legmagasabb értékeket, hanem az is, hogy a Microsoft eszközeit olyan terepen is jobbnak látják a felhasználók, ahol eddig az Apple gépeit nemigen tudták megszorítani. 

A végső, maximum 1000 pontos eredmény öt, különböző súlyozást kapó kategória részeredményeiből áll össze. Ezek a legfontosabbtól a legkevésbé lényegesig a teljesítmény (28%), a kezelhetőség (22%), a funkciók (22%), a stílus és design (17%), illetve az ár (11%). A Microsoft a Surface sorozattal 855 pontot ért el, ami nem sokkal, de meghaladja az iPad-ekre összehozott 849 pontot. Úgy tűnik tehát, hogy amiről lemaradt Redmond az okostelefonok esetében, azt bepótolja a tableteknél. Pontosabban a tabletként is használható kettő az egyben Surface-eknél.

Erősek és menők

Kellemes elégtételt jelenthet a Microsoft számára, hogy nem csupán a teljesítmény, vagy a produktivitást segítő funkciók terén, hanem több designelemben is a Surface bizonyult a legkedveltebb táblagépnek. A fogyasztók különösen elégedetten nyilatkoztak a kijelző méretével, a felhasznált anyagok minőségével és a termék általános kinézetével kapcsolatban.

Sőt, ha megnézzük a tulajdonosok összetételét, ott sem az Apple tűnik az aktuálisan legmenőbb szállítónak. A Microsoft vásárlói között ugyanis nagyobb arányban találunk fiatalokat és úgynevezett early adoptereket, akik "korukat megelőzve" szereznek be technológiai eszközöket.

Konzumer tech

Robotok hergelik a politizáló tömeget

Egy brit kutatási projekt szerint a teljesen vagy részben automatizált fiókok már teljesen elárasztották a közösségi teret, és lassan a politikai berendezkedésünket is veszélyeztetik.
 
Hirdetés

Itt a Yelon! Szexedukációs weboldal és alkalmazás kamaszoknak

Elindult a Telenor támogatásával a Yelon szexedukációs okostelefon-alkalmazás és weboldal, ami a 10–18 éves fiatalok testképével, kapcsolataival, szexualitásával összefüggő kérdéseire igyekszik tényszerű válaszokat adni.

Noha az ismert biztonsági fenyegetések továbbra is jelen vannak a digitális világban, egyértelműen kimutatható trendek alapján folyamatosan változik, hogy milyen incidensek érhetik az internetezőket.

a melléklet támogatója a Cisco Systems

Hirdetés

A leghatékonyabb védelem a zsarolóvírusokkal szemben

Már a sérülékenység ismertté válása utáni egy-két órát követően megnyugodhatnak azok, akik a Cisco preventív eszközeivel védik hálózataikat a legújabb fenyegetésekkel szemben.

A digitális átalakulás szép elv. De ha mindent az azonnali megtérülés és az IT-költségek csökkentése vezérel, akkor csak elv marad – súlyos valós következményekkel. Takács István Péter írása.

Az élethosszig tartó tanulás lesz a legfontosabb képességünk

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az SAP megnyerte az első csatát: elsőfokú döntés született a közvetett szoftver felhasználás licencdíj vonzatairól. Dr. Andriska Zsófia (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport ötödik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2017 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.