Hat kezet nem kell növeszteniük, de új képességekkel jó, ha felvértezik magukat.

Az automatizálás jó. A mesterséges intelligencia segítségével pedig már olyan összetett feladatokat is lehet automatizálni, melyek eddig az ember kiváltsága voltak. Tudósok, műszaki szakemberek egyaránt riogatnak azzal, hogy az AI (Artificial Intelligence – mesterséges intelligencia) eltrejedésével beköszönt a gépek uralma.

Mindenhol ott lesznek

Hogy ez valóban bekövetkezik-e, legfeljebb csak tippelhető. De az már a jelen, hogy az intelligens eszközök, robotok elfoglalnak bizonyos munkahelyeket. Nem csak az összeszerelő üzemek gyártósorain foglalják el a munkások helyét.

A robotok már most is ott vannak a gyógyászatban. A szállodákban bizonyos feladatokat robotok vesznek át a kiszolgáló személyzettől. A mezőgazdaságban robotok ellenőrzik az ültetvények állapotát, hogy percre pontosan lehessen látni a termés állapotát. Az Amazon raktáraiban Kiva robotok gyorsítják a csomagok összerakását (az Amazon meg is vette a robotgyártót). A bányákban a veszélyes munkákat intelligens gépek veszik át az emberektől, de még az oktatásba is bevonulnak az AI-ra épülő virtuális oktatók, melyek ráadásul sok esetben hatékonyabbak, mint a valódi tanárok, mert jobban lekövetik a diák haladási tempóját, nem sürgetnek, és bármikor rendelkezésre állnak.

Hosszú távon olcsóbb és rugalmasabb?

Az Accenture egy felmérése szerint a vállalatvezetők 70 százaléka tervezi, hogy lényegesen többet költ AI-megoldásokra, mint 2013-ban. Úgy vélik ugyanis, hogy csak így tudnak lépést tartani a digitális változások sebességével. A kulcszó az intelligens automatizálás. Azaz a vállalatok olyan automatizmusok bevezetésére törekszenek, melyek mögött valamiféle mesterséges intelligencia dolgozik. A trendre egyébként a befektetők is felfigyeltek: az elmúlt négy év alatt az AI témájában fejlesztő startupokba fektetett kockázati tőke hússzorosára nőtt.

A trend mögött az a várakozás áll, hogy az AI révén a vállalatok innovatívabbá és mozgékonyabbá válhatnak, azaz javul az alkalmazkodóképességük. Ezzel együtt csökken a rendszerek bonyolultsága – legalábbis az ember szempontjából –, lerövidül a piacra jutási idő, és az új termékek, szolgáltatások kikísérletezésére is nagyobb teret hagy.

Új típusú munkaerőre lesz szükség

Bodorság lenne azt hinni, hogy az következik be, amit a robotikában érdekelt gyártók évek óta hangoztatnak: az iparág legalább annyi új munkahelyet teremt, mint amennyit elvesz. Az eddigi tapasztalatok is azt mutatják, hogy ez nem állja meg a helyét. Az viszont kétségtelen, hogy az AI – és a robotika – elterjedésével új típusú munkaerőre lesz igény.

Egy amerikai AI-cég vezetője a CIO.com-nak arról beszélt, hogy az IT-rendszerek üzemeltetésében is hamarosan átveheti az irányítást a mesterséges intelligenciára épülő automatizálás. Ha a vállalat nem tudja kezelni az ebből adódó problémákat, akár mérnököket is fenyegethet a munkanélküliség réme – miközben világszerte munkaerőhiányra panaszkodik fél világ.

A legfőbb skill: bármit képes megtanulni

Bár azt még nem mondhatjuk, hogy az AI elfoglalta volna a munkahelyeket, már most is megfigyelhető, hogy a digitális transzformáció sebességének hatására látványosan átalakul a vállalatok jövőbeni alkalmazottaival szemben támasztott követelményrendszert.

A technológiai trendek evolúciója az Accenture szerint (a képre kattintva nagyítható)

Míg korábban az új munkaerő felvételénél fontos volt valami speciális tudás, ez ma már csak a sokadik szempont. Helyét elfoglalta a rugalmasság, a változásra való hajlandóság, az alkalmazkodókészség. És nem a munkatársakhoz és a főnökökhöz kell alkalmazkodni, hanem a folyamatosan változó igényekhez, ami egyben azt is feltételezi, hogy az alkalmazott képes és hajlandó új tudás és képességek folyamatos elsajátítására és azok értő alkalmazására.

Új feladat a HR-nek

Ebben a helyzetben egyre fontosabb szerepet kap a HR osztály. Többféle, olykor egymásnak ellentmondó szempontok szerint kell dolgozniuk. A gyors változások miatt sokkal fontosabbá válnak a belső képzések, miközben egyre több külsőst, ún. szabadúszó munkavállalót kell kezelniük. (Az Accenture jóslata szerint 2020-ra az Egyesült Államokban a munkaerő 43 százaléka szabadúszóként fog dolgozni.)

A HR osztálynak folyamatosan nyomon kell követnie a belső – és a potenciális külső – munkaerő képességeit és felkészültségét, és az információk alapján optimalizálni kell a dolgozók összetételét. Erre egyébként egyre több vállalati HR-szoftvert fejlesztő szállító kínál megoldást. A HR-ben is megjelent az  „orchestration” kifejezés, amely a munkaerő folyamatos finomhangolását hangsúlyozza. A képzések általánossá válása felértékeli a különböző online kurzusok rendszerét, amelyhez a cégnek vagy belső képzési anyagokkal, vagy külső partberek bevonásával kell hozzájárulnia.

A vállalati gyakorlatban egyre szélesebb körben terjed a LEAN szemlélet is, amely az autonómiát, a rugalmasságot és az iterációt helyezi középpontba. Ehhez azonban a HR sokkal nagyobb figyelmére van szükség, hogy az és ott kapjon lehetőséget, ahol és aki képes is azzal élni.

Közösség & HR

Tegnap fellőtték a Trump Monitort. Ha tőzsdézik, nélkülözhetetlen

Tőzsdézik? Ha jót akar magának, töltse le a Trump Monitort! Az app figyeli a republikánus elnök twitterét, és riaszt, ha egy bejegyzés várhatóan felfordulást okozna a részvénypiacon.
 
Inspiráló munkakörnyezet, kreatív szakmai kihívások és csak ezután következne a bér? Utánajártunk, mit várnak el a hazai IT-szakemberek a mai munkaerőpiacon?

a melléklet támogatója az IThon.info

Hirdetés

Iránytű az IT piac kihívásaira

Mi lehet az alternatíva az informatikus munkaerőhiány csökkentésére, ha már a telefont szinte fel sem veszik, a LinkedIn-ről pedig leiratkoznak az IT szakemberek a túlontúl sok hasonló megkeresés miatt?

A VISZ az Infotér konferencián tárgyalta ki az IT-szakma képzési és munkaerő-piaci problémáit oktatási szakértők és cégvezetők segítségével.

2 millió forinttal díjazza a VISZ a legjobb középiskolát

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Másfél év alatt vált le a Budapest Bank szervezete a GE Capitalról. A folyamatban nagy szerepet kaptak a helyi szállítók is. Kelemen Bálint informatikai vezető (Budapest Bank) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport ötödik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2016 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.