Egy túl korán élesített weboldalból derült ki a szoftveróriás új terve. A Microsoft WiFi elnevezésű szolgáltatása millióknak könnyítené meg az internetelérést világszerte.
Hirdetés
 

Nemrégiben egy twitterező szúrta ki a microsoftwifi.com oldalt, amelyen ugyan nem volt túl sok információ, de annyi kiderült belőle, hogy egy új, nagyszabású szolgáltatással készül bővíteni a palettáját a Microsoft.

Valami készül Redmondban

A cég azóta elérhetetlenné tette ezeket az infókat és az oldalon csak egy rövid üzenet található arról, hogy hamarosan többet is megtudhatunk. Mindenesetre a nemzetközi szaksajtó érdeklődésére a vállalat szóvivője megerősítette a szolgáltatás érkezését, amely "millióknak hozza el a gondtalan vezeték nélküli internetezést". További részletek elárulásától azonban egyelőre elzárkózott.

Ám ami az internetre kikerül, az már ott is marad, így ha keveset is, de valamit azért már sejthetünk. A nyitóképünkön is látható reklámszövegből ugyanis kiderül, hogy valamiféle egylépcsős bejelentkezéssel elérhető, globális megoldásról van szó, amely helyi szolgáltatókkal kötött egyezségek révén éri el, hogy a felhasználó szabadon kapcsolódjon az internethez.

További adalékul szolgáltatak az oldalon elhelyezett hivatkozások. A Microsoft WiFi alkalmazás ugyanis a Windows és Windows Phone mellett Mac, Android, iOS rendszerekre készült változatokban is ott díszelgett. 

Mindenki szorgoskodik

A világ egyre szervesebben válik eggyé az internettel, ahol az adatforgalom és a kapcsolatok száma rakétaszerűen növekszik. Nem véletlen, hogy minden nagyobb szereplő igyekszik jó pozícióba kerülni a hálózati forgalom területén.

Ha korlátozott eléréssel is, de ingyen internet terjesztésén dolgozik a Facebook-vezette Internet.org. A Google hőlégballonokkal juttatná hozzá az elmaradott területek lakosait internethez, de szintén náluk merült fel, hogy ugyanezt a sztratoszférában keringő drónokkal oldanák meg. Nemrégiben pedig a Virgin állt elő egy univerzális öltettel. Hogy a Microsoft WiFi projektje ezektől a próbálkozásoktól mennyiben tér el célokat és eszközöket tekintve, azt valószínűleg hamarosan megtudjuk.

Közösség & HR

Drágálljuk őket és félünk tőlük, de nagyon érdekelnek

Természetesen az okos otthoni eszközökről van szó, amelyekkel kapcsolatban itt a legújabb fogyasztói felmérés.
 
Hirdetés

Megvédhetjük adat-önmagunkat?

Változnak a védelmi képességeink és a lehetőségeink is, ami miatt új játékszabályokat kell írnunk. Erről is szól majd a minden eddiginél pörgősebb és interaktívabb, megújult ITBN CONF-EXPO.

Hirdetés

Így tervezzünk IAM projektet – A kiemelt jogosultságok menedzsmentje

A kiemelt jogosultságok kezelésének legégetőbb kérdései, hogy hol vannak az informatikai rendszerek kritikus pontjai, kiknek van hozzáférése ezekhez, illetve mennyire tartjuk lojálisnak őket ahhoz, hogy rájuk bízzuk az érzékeny adatainkat és az üzletmenet folytonossága szempontjából létfontosságú rendszereink működését.

Az IT feladata a technológiahasználat leegyszerűsítése – lenne. A technológiához való hozzáférés biztosítása és felügyelete azonban megbonyolítja a dolgokat. Vajon át lehet vágni a gordiuszi csomót?

a melléklet támogatója a Balasys

ÉLŐBEN SIÓFOKRÓL

SAP NOW Hungary:
technológia és HR-víziók

Az SAP kétnapos rendezvénye az idén is követhető a Bitporton!

TOVÁBB A KÖZVETÍTÉSRE >

Reakció „A CIO-k elmondták, hogy alkalmazható az agilitás egy nagyvállalatnál” című cikkünkre, amely a CIO Hungary 2018 konferencia tudásmegosztást segítő programjának tapasztalatait foglalta össze.

A CIO-k elmondták, hogy alkalmazható az agilitás egy nagyvállalatnál

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.