Egy túl korán élesített weboldalból derült ki a szoftveróriás új terve. A Microsoft WiFi elnevezésű szolgáltatása millióknak könnyítené meg az internetelérést világszerte.

Nemrégiben egy twitterező szúrta ki a microsoftwifi.com oldalt, amelyen ugyan nem volt túl sok információ, de annyi kiderült belőle, hogy egy új, nagyszabású szolgáltatással készül bővíteni a palettáját a Microsoft.

Valami készül Redmondban

A cég azóta elérhetetlenné tette ezeket az infókat és az oldalon csak egy rövid üzenet található arról, hogy hamarosan többet is megtudhatunk. Mindenesetre a nemzetközi szaksajtó érdeklődésére a vállalat szóvivője megerősítette a szolgáltatás érkezését, amely "millióknak hozza el a gondtalan vezeték nélküli internetezést". További részletek elárulásától azonban egyelőre elzárkózott.

Ám ami az internetre kikerül, az már ott is marad, így ha keveset is, de valamit azért már sejthetünk. A nyitóképünkön is látható reklámszövegből ugyanis kiderül, hogy valamiféle egylépcsős bejelentkezéssel elérhető, globális megoldásról van szó, amely helyi szolgáltatókkal kötött egyezségek révén éri el, hogy a felhasználó szabadon kapcsolódjon az internethez.

További adalékul szolgáltatak az oldalon elhelyezett hivatkozások. A Microsoft WiFi alkalmazás ugyanis a Windows és Windows Phone mellett Mac, Android, iOS rendszerekre készült változatokban is ott díszelgett. 

Mindenki szorgoskodik

A világ egyre szervesebben válik eggyé az internettel, ahol az adatforgalom és a kapcsolatok száma rakétaszerűen növekszik. Nem véletlen, hogy minden nagyobb szereplő igyekszik jó pozícióba kerülni a hálózati forgalom területén.

Ha korlátozott eléréssel is, de ingyen internet terjesztésén dolgozik a Facebook-vezette Internet.org. A Google hőlégballonokkal juttatná hozzá az elmaradott területek lakosait internethez, de szintén náluk merült fel, hogy ugyanezt a sztratoszférában keringő drónokkal oldanák meg. Nemrégiben pedig a Virgin állt elő egy univerzális öltettel. Hogy a Microsoft WiFi projektje ezektől a próbálkozásoktól mennyiben tér el célokat és eszközöket tekintve, azt valószínűleg hamarosan megtudjuk.

Közösség & HR

Előfizetésekből és pólókból is tollasodhatnak a youtuberek

Bár a YouTube-on lehet a legjobban keresni, a videósok túlnyomó többségének a hideg vízre való sem jön össze. A platform új szolgáltatásai most a sok követővel és kevés bevétellel futó csatornákon segítenének.
 
Hirdetés

A felhőből érkezhet megoldás a zsarolóvírusokra

Azonnal felismeri, kezeli és megoldást nyújt a felhő alapú Cloud CPE rendszer a megjelenő zsarolóvírusokra. Az egyedülálló szolgáltatáshoz a T-Systems Magyarország ügyfelei Európában elsőként férhetnek hozzá.

Mintakeresés és –felismerés a személyes adatok védelmének szolgálatában. Természetesen a mesterséges intelligencia aktív közreműködésével.

a melléklet támogatója az SAS Institute

Hirdetés

Öt lépés a GDPR-kompatibilis adatkezeléshez

Az adatmenedzsment komplex feladat, amit a GDPR bevezetésével minden korábbinál körültekintőbben kell kezelni a cégeknek, különösen a heterogén vállalati rendszerekben. A többlépcsős folyamaton a SAS Institute szakértője, Szász Viktor vezet végig.

Reakció „A CIO-k elmondták, hogy alkalmazható az agilitás egy nagyvállalatnál” című cikkünkre, amely a CIO Hungary 2018 konferencia tudásmegosztást segítő programjának tapasztalatait foglalta össze.

A CIO-k elmondták, hogy alkalmazható az agilitás egy nagyvállalatnál

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.