Az iparág szakmai szervezeteinek, a felsőoktatás és az akadémiai szféra tagjainak részvételével megalakult a Nemzeti Elektronikai Kerekasztal (NEK). A kezdeményezés célja, hogy felhívja a figyelmet az iparágban rejlő lehetőségekre.

A március közepén tartott alakuló ülésen az elektronikai ipar fejlődése nem csak az ágazat cégeinek érdeke. KSH adatok alapján az elmúlt négyéves időszakban az elektronikai ipar közvetlenül 5, közvetett hatásokkal együtt pedig 15 százalékát adta a magyar GDP-nek.

Elektronikával húznák a gazdaságotA Nemzeti Elektronikai Kerekasztal (NEK) életre hívói ezért szeretnék felhívni a figyelmet a hazai elektronikai ipar jelentőségére és lehetőségeinek kiaknázására. Álláspontjuk szerint az iparág szereplői együtt hatékonyabban és hangsúlyosabban képviselhetik a nemzetgazdaság és az iparág közös érdekeit.

Az iparág szakmai szervezeteit, felsőoktatási intézményeket és az akadémiai szférát is tagjai között tudó NEK ennek érdekében konkrét cselekvési javaslatokat fogalmaz meg a kormányzat számára. Ezekben a javaslatokban az elektronikai ipar fejlesztésén keresztül próbálják majd konkrétumokkal segíteni a kormányzati stratégiai célok elérését.

A Nemzeti Elektronikai Kerekasztal résztvevői:

 

Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham)

BME Villamosmérnöki és Informatikai Kara (BME VIK)

Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (FIVOSZ)

Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ)

Integrált Mikro/Nanorendszerek Nemzeti Technológiai Platform (IMNTP)

Magyar Innovációs Szövetség (MISZ)

Magyar Mérnökakadémia (MMA)

Magyarországi Elektronikai Társaság (MELT)

Magyar Tudományos Akadémia Műszaki Tudományok Osztálya

Műszaki és Természettudományos Egyesületek Szövetsége (MTESZ)

A Microsoft vezére szerint is le kellene állni az MI dédelgetésével

Satya Nadella szerint mindenki előtt világossá kell tenni, hogy a mesterséges intelligencia egy eszköz, nem valamilyen emberi értelemmel rendelkező dolog.
 
Az Európai Unió kibervédelmi direktívájának való megfelelés nem annyira bonyolult feladat, mint amilyennek elsőre látszik.

a melléklet támogatója a Balasys IT Zrt.

Hirdetés

Biztonságos M2M kommunikáció nagyvállalti környezetben a Balasystól

A megnövekedett támadások miatt az API-k biztonsága erősen szabályozott és folyamatosan auditált terület, amelynek védelme a gépi kommunikáció (M2M) biztonságossá tételén múlik.

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.