Az iparág szakmai szervezeteinek, a felsőoktatás és az akadémiai szféra tagjainak részvételével megalakult a Nemzeti Elektronikai Kerekasztal (NEK). A kezdeményezés célja, hogy felhívja a figyelmet az iparágban rejlő lehetőségekre.

A március közepén tartott alakuló ülésen az elektronikai ipar fejlődése nem csak az ágazat cégeinek érdeke. KSH adatok alapján az elmúlt négyéves időszakban az elektronikai ipar közvetlenül 5, közvetett hatásokkal együtt pedig 15 százalékát adta a magyar GDP-nek.

Elektronikával húznák a gazdaságotA Nemzeti Elektronikai Kerekasztal (NEK) életre hívói ezért szeretnék felhívni a figyelmet a hazai elektronikai ipar jelentőségére és lehetőségeinek kiaknázására. Álláspontjuk szerint az iparág szereplői együtt hatékonyabban és hangsúlyosabban képviselhetik a nemzetgazdaság és az iparág közös érdekeit.

Az iparág szakmai szervezeteit, felsőoktatási intézményeket és az akadémiai szférát is tagjai között tudó NEK ennek érdekében konkrét cselekvési javaslatokat fogalmaz meg a kormányzat számára. Ezekben a javaslatokban az elektronikai ipar fejlesztésén keresztül próbálják majd konkrétumokkal segíteni a kormányzati stratégiai célok elérését.

A Nemzeti Elektronikai Kerekasztal résztvevői:

 

Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham)

BME Villamosmérnöki és Informatikai Kara (BME VIK)

Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (FIVOSZ)

Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ)

Integrált Mikro/Nanorendszerek Nemzeti Technológiai Platform (IMNTP)

Magyar Innovációs Szövetség (MISZ)

Magyar Mérnökakadémia (MMA)

Magyarországi Elektronikai Társaság (MELT)

Magyar Tudományos Akadémia Műszaki Tudományok Osztálya

Műszaki és Természettudományos Egyesületek Szövetsége (MTESZ)

Vodafone-t cserélt Yettelre a magyar állam

A 4iG viszont az Antenna Hungárián keresztül immár a Vodafone 70,5 százalékát birtokolja.
 
Hirdetés

Ez gyorsan ment, az Invitech bevezeti a SOAR-t

Az Invitech biztonsági műveleti központjában olyan automatizált megoldást vezetnek be, amellyel akár egy eddig félnapos elemzőmunka is csak negyedórát vehet majd igénybe. Ez a SOAR.

Felderítés nélkül csatába menni – nagyjából ehhez hasonlítható az automatizált rendszereket nélkülöző kibervédelem. A mesterséges intelligencia mindkét oldalon beszállt a küzdelembe.

a melléklet támogatója az Invitech

CIO KUTATÁS

A HAZAI NAGYVÁLLALATOK FELHŐHASZNÁLATÁRÓL

Az Ön véleményére is számítunk Corvinus Egyetem Adatelemzés és Informatika Intézetével és az IPR-Insights szakértőivel közösen összeállított kutatásunkban.
Segítse munkánkat egy 10-15 perces kérdőív megválaszolásával!

LÁSSUNK NEKI!

Létezik egy ortodox irányzat, mely szerint a jelszavak legyenek minél hosszabbak és összetettebbek, valamint cseréljük azokat minél gyakrabban. Valóban ettől lesznek a rendszereink biztonságosabbak? Pfeiffer Szilárd (Balasys) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.