A jövőben nem kell Facebook fiók ahhoz, hogy használhassuk az appot.

A Facebook lépésről lépésre dolgozik azon, hogy a Messenger végleg leváljon az alap szolgáltatásról és teljesen új életet kezdjen. A legutóbbi lépéssel az üzenő alkalmazás végleg levált a nagy Facebookról és pontosan olyan chat app lett belőle, mint a Viber, vagy a WhatsApp.

Fiók nélkül is lehet

Eddig a Messenger telepítése, majd használata csak úgy volt lehetséges, ha a felhasználó bejelentkezett a FB fiókjába is. A mai bejelentés szerint a jövőben erre nincs feltétlenül szükség, így azok is használhatják a Messengert, aki egyébként nem regisztrált tagjai a közösségi oldalnak.

Ez a gyakorlatban úgy érhető tetten, hogy a bejelentkezési képernyőn a Log in with Facebook felirat alatt megjelenik egy olyan lehetőség is, hogy nem rendelkezem FB fiókkal. Ezt választva folytatható a regisztráció, az azonosításhoz azonban nem a fiók adatokat kérik, hanem csak egy mobilszámot, felhasználónevet, esetleg fotót kell megadni.

Not on Facebook? Nem baj, akkor is jöhetsz

Ez pontosan az a metódus, amit a Viber, vagy a WhatsApp követ, amelyeknél kezdetektől fogva így zajlott az azonosítás és az alapadatokon kívül nem volt szükség másra. Ezek az alkalmazások többek között ennek (is) köszönhették népszerűségüket pl. olyan szolgáltatásokkal szemben, mint a Skype, ahol mindenképpen létre kellett hozni egy fiókot és abba bejelentkezni.

Nekünk még várnunk kell rá

A mobilszám alapú azonosítással azokkal tudunk csevegni, akiknek a telefonszáma szerepel a kontakt listában és szintén használják az alkalmazást. Ez egyébként eddig is így volt, amennyiben telepítés után engedélyeztük az appnak, hogy szinkronizálhassa a készülék névjegyzékét. Az újítás egyelőre csak USA-ban, Kanadában, Peruban, valamint Venezuelában érhető el, és bár valószínűleg a lehetőség később máshol is megjelenik, erre vonatkozóan a Facebook egyelőre nem közölt információkat. 

Konzumer tech

Nem a munkahelyünket, hanem a fizetésünket fenyegeti az MI

Az Európai Központi Bank szerint nem pont az lehet a probléma a mesterséges intelligenciával, amitől a legtöbben félnek, de a technológia munkaerőpiaci hatásai egyelőre homályosak.
 
Hirdetés

Ráfizetünk, ha a védelmen spórolunk!

Ha a védelmen spórolunk, kiberbűncselekmény áldozatává válhatunk. A Sophos MRD (észlelő és helyzetkező) szolgáltatása védelmet nyújt.

Összeurópai szabályozás készteti a cégeket a biztonságosabb informatikai működésre, de a megvalósításhoz nemcsak technológia, hanem emberek is kellenek.
Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.