Az IVSZ egykori elnökéről elnevezett díjat idén már 26. alkalommal adják át az elmúlt időszak legjobban teljesítő vezetőjének.

Az idei évben az IVSZ huszonhatodik alkalommal adja át a szövetség egykori elnökéről elnevezett díjat, amellyel minden évben azokat a hazai, vezető beosztású menedzserek munkáját ismeri el, akik az elmúlt 12 hónapban a legtöbbet tettek Magyarország digitális érettségének fejlesztéséért.

Az IVSZ honlapján július 21-ig bárki nevezhet a díjra érdemesnek vélt szakembert, dolgozzon az illető akár a kkv-szektorban, akár multinacionális vállalatnál, vagy a közszférában. A javaslatokat szakmai zsűri értékeli ki, és választja ki közülük az idei Gyurós Tibor-díj nyertesét. A díjat szeptember 19-én az IVSZ MENTA konferenciáján fogják átadni.

"A mesterséges intelligencia térhódítása napjaink menedzsereit olyan új kihívások elé állítja, amelyek megoldására nem állnak rendelkezésre bevált gyakorlatok vagy évtizedes példák. Nem opció kivárni sem, hiszen már rövid távon versenyhátrányba kerülhet az MI jelentőségét ignoráló vállalkozás, így az idei díj zsűrije azt is vizsgálni fogja, hogyan tudott adaptálódni a megváltozott környezethez a pályázó irányítása alá tartozó szervezet" – mondta Vinnai Balázs, az IVSZ elnöke a zsűrizés főbb szempontjairól.

Az elmúlt években egyebek mellett Csorba Gyula (Dorsum Zrt.), Birmacher Barnabás (Bitrise), Csillag Péter (Starschema) munkáját ismerték el a Gyurós Tibor-díjjal,  2022-ben Kádár Tamás, a SEON online csalásmegelőző rendszert működtető cég vezérigazgatóját és társalapítóját, a tavalyi évben pedig Patay Szabolcsot, a Commsignia ügyvezető igazgatóját és társalapítóját választották meg az év menedzserének.

Az év menedzsere-díjjal az IVSZ 2001-ben elhunyt egykori elnöke, Gyurós Tibor emlékének adózva fejezi ki elismerését minden évben egy, hozzá hasonlóan karizmatikus és sikeres, vezető beosztású menedzsernek, aki a digitalizáció területén tevékenykedik. Az ideális jelölt éves munkája során kiemelten hozzájárult vállalata sikerességéhez, és tevékenységével elősegítette a hazai infokommunikációs iparág és a digitális gazdaság fejlődését. 

Közösség & HR

Egyre kevésbé férnek hozzá az MI-fejlesztők a létfontosságú adatokhoz

A tartalomszolgáltatók sorra vezetik be a korlátozásokat az általuk közölt anyagok felhasználására, miközben a mesterséges intelligencia egyre többet követelne magának.
 
Általános jelenség a hazai nagyvállalatok körében, hogy a szükségesnél jelentősen többet költenek nyilvánosfelhő-szolgáltatásokra. Utánajártunk, mi a pontos helyzet, és mit lehet tenni a költségek optimalizálásáért.

a melléklet támogatója a 4iG Nyrt.

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.