A big tech vállalatoknál sorra ürülnek ki a nemrég megnyitott irodák, a bejáróknak pedig sok helyen az oltást is kötelezővé teszik.

A Twitter szerdán jelentette be, hogy ismét bezárja nemrég újranyitott irodáit az Egyesült Államokban. A koronavírus indiai (delta) variánsának megjelenést követően ma már az új esetek 80 százaléka ehhez a gyorsan terjedő változathoz kapcsolódik az USA-ban, így a vállalat tegnap a nyitási program leállítása mellett döntött, miután több mint 16 hónap után elkezdte visszaengedni az alkalmazottakat 50 százalékos kapacitással működő San Franciscó-i és New York-i campusaira.

Ezzel párhuzamosan a nagy technológiai nagyvállalatok egész sora teszi kötelezővé az oltást a központokba bejáró munkavállalóknak. Az Alphabet (Google) és a Facebook például ugyancsak szerdán közölte, hogy kizárólag beoltott alkalmazottak léphetnek be az irodáiba, a Google esetében pedig olyan tervekről is szó van, hogy a kötelező vakcinációt az amerikai létesítményeken túl más országokra is sorban kiterjesztik majd a következő hónapok során.

A Reuters beszámolójából kiderül, hogy a San Franciscó-i Lyft nem csak az oltást tette kötelezővé a bejáróknak, de szeptemberre tervezett újranyitási programját is februárra halasztotta. A Netflix szintén az oltáshoz kötötte az összes amerikai produkciójában való részvételt a filmesek és más dolgozók szempontjából is, az Apple-nél pedig érik a kötelező maszkviselés visszaállítása, tekintet nélkül arra, hogy valaki igazolhatóan védettséget szerzett-e a fertőzés ellen.

A híradások szerint a helyben végzett munkának egyre több technológiai vállalatnál már most is felétele az oltás, így mások mellett az Adobe, a VMware, a Twilio vagy az Asana is hasonló rendelkezéseket léptetett életbe júliusban. Máshol, például a Salesforce-nál formálisan nem tették ugyan kötelezővé az oltások felvételét, de az irodákba egyelőre csak az "önkéntesen beoltott csapatok" visszairányítása zajlik, és a társaság az újranyitással párhuzamosan "erre bátorítja" a munkavállalókat.

A mentális egészséget is érdemes megvédeni

Ennél egy lépéssel előrébb menekült a Cisco, ahol nem csak lehetővé tették a vállalat több mint 75 ezer alkalmazottjának, hogy az irodák megnyitását követően is otthonról folytassák a munkát, hanem mindannyiukat a hibrid modellben dolgozó állományba sorolták, amit a járványveszély mérséklődésével sem akarnak megszüntetni. A Business Insider riportja alapján a cég dolgozóinak 14 százaléka a járványt megelőzően is távmunkás volt, most azonban már 75 százalékuk úgy tervezi, hogy minimum három munkanapot otthon tölt majd minden héten.

A Cisco ezzel nem csak a máshol gondosan kidolgozott, majd a pandémia alakulásával folyamatosan megváltoztatott újranyitási programokat veti el, de olyan alsó-felső korlátokat sem vezet be, amelyekkel általánosan meghatározná a hibrid munkavégzés módját és heti beosztásait. A lap a Cisco biztonsági és kollaborációs üzletét irányító alelnökét idézi, aki elmondta: a vállalat legfőbb célja most a fáradtság és a munkahelyi kiégés megelőzése, mivel a produktivitás szorosan összefügg azzal, hogy a munkavállalók mennyire érzik magukat jól a bőrükben.

A Cisco értelemszerűen meg akarja őrizni az új munkamodellekkel felfuttatott termelékenységét, de közösségi szinten is igyekszik nagyon óvatosan kezelni a távmunka egyre nyilvánvalóbb és hosszú távon elkerülhetetlen kockázatait. A cikkből kiderül, hogy a társaságnál korábban az összes irodai tér 95 százalékát az egymástól szeparált irodák adták, de ez a jövőben jelentősen átalakul, ahogy a campusokat is átstrukturálják a csoportmunkára és a csoportos eseményekre koncentrálva.

A vállalat ezzel értelemszerűen a költségeit is csökkenteni tudja, hiszen fizikailag kevesebb irodai területre lesz szüksége, de a Cisco szerint ez csak egy pozitív mellékhatása lenne a dolognak, nem pedig az új munkarend bevezetésének elsődleges oka. Ez egyelőre élesen szembe megy más big tech cégek törekvéseivel: az Amazon például deklaráltan vissza akar térni az irodaközpontú munkához, és jelenlegi tervei szerint az ősszel a legtöbb alkalmazottja már újra a helyszínen fog dolgozni. A Google-nél októbertől a legmenőbb távmunkásoknak is legalább heti egy napot bent kellene majd tölteniük, míg a Microsoft a menedzserek döntésétől teszi függővé, hogy egy-egy munkavállalója visszavonulhat-e állandó jelleggel a home office-ba.

Közösség & HR

Bug bounty programot hirdetett a legaktívabb hekkercsoport

Nem ismert sérülékenységek felfedezéséért általában az érintett cégek szoktak fizetni biztonsági szakembereknek. Ebben az esetben viszont egy bűnözői csoport ajánlott díjazást azoknak, akik hajlandók velük együttműködni.
 
Éltek már vissza a bankkártyaadataival? Ha nem, akkor azt nagy valószínűséggel egy csalásfelderítő rendszernek köszönheti.

a melléklet támogatója a Balasys

A Világgazdasági Fórum figyelmeztetése szerint jelentős szakadék tátong a C-szintű vezetők és az információbiztonságért felelős részlegek helyzetértékelése között.

A járvány üzleti vezetőt csinált a CIO-kból

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.