Az amerikai chipgyártó a piaci viszonyok alakulása miatt kényszerülhet újabb elbocsátásokra.

Amennyiben a The Oregonian belső forrásokból származó értesülései pontosak, több ezer ember állását szüntetheti meg az Intel egy komolyabb átszervezés keretében.

Tavaszi nagytakarítás

A beszámolók szerint a chipgyártónál már előkészítés alatt van az az akcióterv, amelynek keretében az Egyesült Államokban és a világ más országaiban dolgozó munkatársaktól egyaránt nagy számban elköszönnének. Egyes üzletágaknál a nagyságrend elérheti a kétszámjegyű mértéket. A végrehajtásra pedig várhatóan a cég mára esedékes negyedéves jelentése után kerül sor.

A tervek amúgy képlékenyek és még házon belül sem publikusak, nem csoda tehát, hogy a vállalat hivatalosan nem kívánt reagálni az értesülésekre. Bár konkrét számokról a források sem beszéltek, de az elárulták, hogy a tavalyi 1100 amerikai munkahelyet érintő leépítésnél az idei komolyabb lehet az anyaországban. Az Intel jelenleg több mint 100 ezer embernek ad munkát, így akár egy néhány százalékos elbocsátás is sok ezer munkavállalót érinthet. 

Alkalmazkodni kell

Az Intel még mindig masszívan nyereséges, annak ellenére, hogy az utóbbi években rettentő rosszul érintette a PC-piac vergődése. Ráadásul egyelőre úgy tűnik, hogy a tavalyi időszakos hullámvölgy után idén a bevételeket is tovább tudják növelni. Ennek ellenére a változtatás valóban szükséges lehet, ha a jövőben is ezen az úton akar a cég járni.

Miközben a bevételek több mint 60 százalékát előteremtő PC-ket egyre kevesebben keresik, az Intel elkezdett új lehetségek után nézni, de azért a régi fejős tehenet is igyekeznek felhízlalni, akár teljesen szokatlan ötletek formájában. A kitörési pontok között említhető a kiterjesztett valóság, a dolgok internete, vagy éppen a drónok iránti fokozott érdeklődés.

Közösség & HR

Hallgatólagosan gyorsul a hordozható eszközök piaca

Az IDC friss jelentése szerint az idei harmadik negyedévben 10 százalékos forgalomnövekedésnek örülhettek a wearables szegmens szereplői. Igaz, nem mindegyikük mosolya lehet őszinte...
 
Hirdetés

Viszlát, nyolcórás munkarend!

A járvány miatti kényszerű lezárások új alapokra helyezték a munka világát is, ami már nem lesz olyan, mint azelőtt.

A cloud computing fontos ígérete, hogy pontosan tervezhetővé teszi az IT költségeit. Akkor miért nem annyi hónap végén a számla, amennyit beterveztünk?

a melléklet támogatója az Invitech

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.