Az amerikai chipgyártó a piaci viszonyok alakulása miatt kényszerülhet újabb elbocsátásokra.

Amennyiben a The Oregonian belső forrásokból származó értesülései pontosak, több ezer ember állását szüntetheti meg az Intel egy komolyabb átszervezés keretében.

Tavaszi nagytakarítás

A beszámolók szerint a chipgyártónál már előkészítés alatt van az az akcióterv, amelynek keretében az Egyesült Államokban és a világ más országaiban dolgozó munkatársaktól egyaránt nagy számban elköszönnének. Egyes üzletágaknál a nagyságrend elérheti a kétszámjegyű mértéket. A végrehajtásra pedig várhatóan a cég mára esedékes negyedéves jelentése után kerül sor.

A tervek amúgy képlékenyek és még házon belül sem publikusak, nem csoda tehát, hogy a vállalat hivatalosan nem kívánt reagálni az értesülésekre. Bár konkrét számokról a források sem beszéltek, de az elárulták, hogy a tavalyi 1100 amerikai munkahelyet érintő leépítésnél az idei komolyabb lehet az anyaországban. Az Intel jelenleg több mint 100 ezer embernek ad munkát, így akár egy néhány százalékos elbocsátás is sok ezer munkavállalót érinthet. 

Alkalmazkodni kell

Az Intel még mindig masszívan nyereséges, annak ellenére, hogy az utóbbi években rettentő rosszul érintette a PC-piac vergődése. Ráadásul egyelőre úgy tűnik, hogy a tavalyi időszakos hullámvölgy után idén a bevételeket is tovább tudják növelni. Ennek ellenére a változtatás valóban szükséges lehet, ha a jövőben is ezen az úton akar a cég járni.

Miközben a bevételek több mint 60 százalékát előteremtő PC-ket egyre kevesebben keresik, az Intel elkezdett új lehetségek után nézni, de azért a régi fejős tehenet is igyekeznek felhízlalni, akár teljesen szokatlan ötletek formájában. A kitörési pontok között említhető a kiterjesztett valóság, a dolgok internete, vagy éppen a drónok iránti fokozott érdeklődés.

Közösség & HR

Egyre kevésbé férnek hozzá az MI-fejlesztők a létfontosságú adatokhoz

A tartalomszolgáltatók sorra vezetik be a korlátozásokat az általuk közölt anyagok felhasználására, miközben a mesterséges intelligencia egyre többet követelne magának.
 
Általános jelenség a hazai nagyvállalatok körében, hogy a szükségesnél jelentősen többet költenek nyilvánosfelhő-szolgáltatásokra. Utánajártunk, mi a pontos helyzet, és mit lehet tenni a költségek optimalizálásáért.

a melléklet támogatója a 4iG Nyrt.

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.