Felvásárolta a Plexxi nevű startupot, amely olyan SDN-megoldásokat fejlesztett, melyekkel javítható az alkalmazások teljesítménye.
Hirdetés
 

Ismeretlen összegért SDN (Software-Defined Network), pontosabban belső terminológiával ún. "software-defined data fabric" hákózati technológiát fejlesztő céget vásárolt a HPE, erősítendő hiperkonvergens adatközponti megoldásait. A Plexxi nevű startup felvásárlásának folyamat várhatóan július végéig, a HPE harmadik pénzügyi negyedévének végéig lezárul, áll az ügyletről kiadott közleményben.

Nem tudni, mennyit adtak érte

Az ügylet pénzügyi részleteit, így a vételárat sem hozták nyilvánosságra. A felvásárlás értékéről csak az utolsó befektetési kör – ez 2016 januárjában történt – ad némi fogódzót: akkor 270 millió dollárra értékelték a 2010-ben alapított startupot. Az alapítók a hálózati iparból érkeztek: David Husaknak a Plexxi a harmadik jelentősebb cége; mellett egy több nagyvállalatot megjárt fekete öves szoftvermérnök, Ephraim Dobbins, valamint a termékmenedzsment terén több jelentősebb amerikai vállalatnál is tapasztalatokat gyűjtő Mat Mathews szállt be.

A startupba alapítása óta összesen 83 millió dollárt fektettek. A befektetők egyébként meglehetősen hűségesek voltak a céghez, az eddigi öt körben a GV (korábban Google Ventures) kivételével ugyanaz a három befektető adott pénzt a továbblépéshez: a North Bridge Venture, a Lightspeed Venture és a Matrix Partners.

A hiperkonvergens rendszerek komplexitásának kezelésére találtak ki egy olyan megoldást, amely állításuk szerint mintegy harmadával képes csökkenteni az adatközponti hálózat bonyolultságát és költségeit, miközben drasztikusan növeli az adatközpontokból nyújtott szolgáltatások agilitását. Ehhez a Plexxi egy eseményalapú munkafolyamat-automatizálási szoftvert (Plexxi Connect) alkalmaz.

Bár ez a fő termék, a portfólióban van egy menedzsmenteszköz (Plexxi Control), amely valós időben jeleníti meg a hálózatot vizuálisan, és segíti az optimalizálását. Emellett a cég kínál nagy sűrűségű, white box technológiára épülő switcheket is.

Jól látható, mire kell

A HPE-nek tavaly két fontos bevásárlása is volt: 2017 januárjában vette meg SimpliVity nevű startupot, a hiperkonvergens adatközponti piac egyik fontos szereplőjét 650 millió dollárért (a cég értékét az utolsó befektetési körben már 1 milliárd dollár körülire értékelték). Ezzel egy csapással fontos szereplőjévé vált a hiperkonvergens infrastruktúra piacának, ahova korábban főleg hardvert szállított, míg a szoftveres oldalt elsősorban a Microsoft és a VMware biztosította. (Nem mellesleg a Plexxi a SimpliVity egyik legfontos konkurensének, a Nutanixnak a minősített partnere.)

Áprilisban pedig 1,2 milliárd dollárt adott a Nimble Storage nevű startupért, amely hibrid-flash és all-flash tárolókat, valamint azokhoz felhő alapú menedzsmenteszközt, prediktív analitikát fejleszt.

A Plexxi technológiáit a HPE a már meglévő hiperkonvergens megoldásaival fogja összeházasítani, hogy olyan új generációs adatátviteli hálózatot tudjon nyújtani adatközpontoknak, amely automatikusan képes újraoptimalizálni a sávszélességet a munkaterhelési igényeknek megfelelően. Emellett a vállalat tervezi, hogy a megszerzett technológiákat beépíti a OneView-ra épülő Synergy infrastruktúra-portfólióba is.

A Plexxi mintegy száz alkalmazottját integrálják a HPE szervezetébe.

Cloud & big data

Újabb egymilliárd dolláros befektetés a legértékesebb MI-fejlesztőbe

A kínai SenseTime elképesztő tempóban fejlődik, és ilyen ütemben szívja fel a befektetői tőkét is.
 
A szállodaipar soha nem látott hatékonysággal képes kiszolgálni a pihenést és a kikapcsolódást. Ugyanakkor rengeteg munka és erőforrás van mögötte, hogy ön ezt cikket hotelszobája kényelméből olvashatja.

a melléklet támogatója a TP-Link

Reakció „A CIO-k elmondták, hogy alkalmazható az agilitás egy nagyvállalatnál” című cikkünkre, amely a CIO Hungary 2018 konferencia tudásmegosztást segítő programjának tapasztalatait foglalta össze.

A CIO-k elmondták, hogy alkalmazható az agilitás egy nagyvállalatnál

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.