Pár hónapja úgy volt, hogy idén biztosan érkezik. Aztán technikai problémákról és 2023-ra csúszásról pletykáltak. Most pedig az a hír, hogy mégis befuthat karácsonyra.

Az Apple régóta emlegetett, virtuális- és kiterjesztett valóság (VR/AR) megjelenítésére egyaránt alkalmas eszközével kapcsolatban csak egyetlen dolog tűnik biztosnak: mégpedig az, hogy minden bizonytalan. A legfrissebb pletykákat a témában a DigiTimes szállította egy előfizetőknek elérhető előzetes beszámolóban.

A lap beszállítói forrásokra hivatkozva arról ír, hogy a headset túl van a gyártást megelőző második körös tesztfázison (EVT 2), ami jelek szerint sikeres volt. A termék a próbák alatt megfelelően teljesített és elérte az Apple által elvárt szintet, illetve teljesítményt. A DigiTimes bővebb riportot is ígért az ügyben, ugyanakkor az már az ízelítőből is kiderül, hogy a sorozatgyártás augusztus-szeptember környékén kezdődhet, ami ha szűken is, de elvben lehetőséget ad az idei debütálásra.

Amennyiben igaznak bizonyulnak a fentiek, az zárójelbe teheti a Bloombergen bő egy hónappal ezelőtt napvilágot látott értesüléseket, miszerint gyártási problémák miatt további csúszást szenvedett el a projekt, és jó eséllyel csak valamikor 2023-ban várható a piaci bevezetés. A Bloomberg forrásai szerint a korai tesztpéldányoknál problémák mutatkoznak a melegedéssel, de a kamerák és a szoftveres támogatás területén sem került minden a megfelelő helyre.

Valamikor majd lesz valami

A headsettel kapcsolatban sok részlet továbbra is homályban maradt, vagy egymásnak ellentmondó információk jelentek meg egy-egy részletnél. Az ugyanakkor bizonyosan kimondható, hogy az első verzió minimum 2000 (más források szerint 3000) dollárba fog kerülni, azaz elsősorban professzionális felhasználóknak, különböző, a technológiát hasznosítani tudó iparágakban érdekelt cégek számára lehet érdekes. A neve talán Apple Vision, esetleg Apple Reality lesz.

A headsetben vélhetően két processzor dolgozik majd. Az egyik hasonló képességekkel bír, mint a cég saját gyártású, impresszív tulajdonságokkal büszkélkedő M1 elnevezésű alkatrésze. A páros másik tagja pedig egy szerényebb félvezető lesz, amelynek a szenzorokkal kapcsolatos számítási feladatok ellátása lesz a dolga.

További pletykák alapján elmondható, hogy a headset teljesen önálló működésre képes. Azaz a felhasználónak nem lesz szüksége sem egy Macintosh, sem egy iPhone támogatására. A kiterjesztett valóság mellett az eszköz természetesen a virtuális valóság megjelenítésére is alkalmas lesz, köszönhetően a Sony gyártotta 4K Micro OLED kijelzőpárnak. A headset a hírek szerint kompatibilis lesz a legújabb vezeték nélküli technológiával, a Wi-Fi 6E-vel, ami nagyban hozzájárulhat a zökkenőmentes felhasználói élmény megteremtéséhez.

Konzumer tech

Bug bounty programot hirdetett a legaktívabb hekkercsoport

Nem ismert sérülékenységek felfedezéséért általában az érintett cégek szoktak fizetni biztonsági szakembereknek. Ebben az esetben viszont egy bűnözői csoport ajánlott díjazást azoknak, akik hajlandók velük együttműködni.
 
Éltek már vissza a bankkártyaadataival? Ha nem, akkor azt nagy valószínűséggel egy csalásfelderítő rendszernek köszönheti.

a melléklet támogatója a Balasys

A Világgazdasági Fórum figyelmeztetése szerint jelentős szakadék tátong a C-szintű vezetők és az információbiztonságért felelős részlegek helyzetértékelése között.

A járvány üzleti vezetőt csinált a CIO-kból

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.