A két kijelző elmélete továbbra is tartja magát, de a nagyobbik verzió gyártása jövőre csúszhat.

Kicsit nem figyeltünk oda és máris eltelt pár hét anélkül, hogy az új iPhone-ról, és a róla megjelenő pletykákkal foglalkoztunk volna. A világ persze nem volt tétlen az elmúlt időszakban és szorgosan termelte ki az új infókat, élen a Reuters gárdájával.

Dupla élvezet

A lap egyrészt megerősítette azt a korábbi feltételezést, hogy párhuzamosan két kijelzőméretű Apple készülék is fejlesztés alatt áll. Mindkét modell nagyobb lesz, mint a jelenlegi használt 4 colos panel méret: a kisebbik, a beszállítói és egyéb forrásokból származó infó szerint, 4,7”-os lesz, míg a nagyobbik átlépi az 5 colos méretet és várhatóan az 5,5”-os átmérőnél áll meg. A Reuters úgy tudja, hogy a kisebbik modell tömeggyártása már májusban megindulhat, viszont a nagyobbik kivitel biztosan csúszni fog.

Akár ilyen is lehet az új iPhone (Forrás: Weibo)

Azt még nem lehet tudni, hogy a nagyobbik iPhone 6 is ebben az évben érkezik-e, vagy a premierje átkerül 2015-re, azt azonban több helyről is megerősítették, hogy a késésért a panellel összefüggő gyártástechnológia felel. Az új iPhone is az úgynevezett in-cell eljárást alkalmazza (az 5-ös kiadás óta használják ezt), aminek köszönhetően az érintőfelület egy rétegbe kerül az LCD felületével, így jelentősen vékonyabb lehet a készülékház. A pletykák szerint a nagyobbik mobil megjelenítőjével akadtak gyártási problémák, ezért csak később várható a piaci megjelenés. A paneleket a Japan Display fogja készíteni, de a gyártási folyamatokban részt vesz az LG és a Sharp kijelző részlege is.

Vizuális találgatás

Kiszivárgott az első, hitelesnek egyáltalán nem mondható, de egy iPhone-ra hasonlító készüléket ábrázoló kémfotó is a netre. A kínai Weibo egyik posztjában feltűnő felvételek állítólag a Foxconn valamelyik üzeméből került ki a nagyközönség elé, és állítólag egy tesztelői munkaállomáson kapta valaki lencsevégre a készülő telefont.

A kémfotók alapján készített látványterv (Forrás: Nowhereelse.fr)

Korábban az iPhone 6 dimenzióit részletező tervrajz is nyilvánosságra kerül, ami alapján egy digitális koncepció modellek specialistája, Martin Hajek elkészítette a saját verzióját arról, hogy miként fog kinézni az új iPhone. A szűkösen rendelkezésre álló infók alapján egy kifejezetten vékony, alig látható kerettel rendelkező mobil született, ami mindössze 7 mm vékony.

Konzumer tech

A Microsoft vezére szerint is le kellene állni az MI dédelgetésével

Satya Nadella szerint mindenki előtt világossá kell tenni, hogy a mesterséges intelligencia egy eszköz, nem valamilyen emberi értelemmel rendelkező dolog.
 
Az Európai Unió kibervédelmi direktívájának való megfelelés nem annyira bonyolult feladat, mint amilyennek elsőre látszik.

a melléklet támogatója a Balasys IT Zrt.

Hirdetés

Biztonságos M2M kommunikáció nagyvállalti környezetben a Balasystól

A megnövekedett támadások miatt az API-k biztonsága erősen szabályozott és folyamatosan auditált terület, amelynek védelme a gépi kommunikáció (M2M) biztonságossá tételén múlik.

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.