Az ITM Input Programjának kiírására a jövő hónap közepéig jelentkezhetnek a hazai startupok.
Hirdetés
 

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) Input Programja többfordulós országos versenyt hirdet infokommunikációs startupoknak, amelyek közül az előszűrést követően az öt legígéretesebbnek ítélt vállalkozás szeptemberben, a budapesti ITU Telecom World 2019 rendezvény nemzetközi zsűrije előtt mutathatja be programját. A díjak három csapat nemzetközi szakmai programokon való részvételét teszik lehetővé 30 ezer dollár értékben, ami magában foglalja a kapcsolódó felkészülést és tanácsadást, illetve B2B-találkozók szervezését is. A kiírásra július 14-ig lehet jelentkezni.

Kitörési pontokat keresnek

A verseny célja, hogy a startup vállalkozásoknak nemzetközi közegben biztosítson bemutatkozási lehetőséget, ezzel pedig hozzájáruljon külpiaci megjelenésükhöz. Az első helyezett az észak-amerikai piacon 20 ezer dollár, a második Európában 5 ezer dollár értékű csomagban részesül, a harmadik pedig részt vehet a finnországi Slush 2019 startup rendezvényen. Az első két helyezett nyereményének pontos helyszínét és időpontját a nyertesek üzleti céljaitól függően határozzák meg.

A versenyről kiadott közlemény kiemeli, hogy a zsűri tagja lesz Thore Vestby, a kínai Egy Övezet Egy Út program kulturális és oktatási együttműködéseit segítő Ichi Fund egyik alapítója is.

Maga az Input Program nagyjából 5,5 milliárd forintos uniós forrásból megvalósuló kormányzat projekt, mely a hazai infokommunikációs szektor startup, mikro- és kisvállalkozásainak hatékonyságát, és jövedelemtermelő képességét hivatott erősíteni, ösztönözve azok exporttevékenységét is. Az elképzelések szerint a programba legalább 350 startup céget és innovatív IT-projekteket kezdeményező természetes személyt vonnának be, miközben 2021 áprilisáig több mint 250 ingyenes képzést és rendezvényt szerveznek majd.

Önkéntes segítség

Egy korábbi bejelentés szerint egyébként a program keretében megkezdődött egy országos önkéntes mentorhálózat kiépítése is, a mentorok első csoportja március elején vette át a szakmai képzés elvégzését elismerő okleveleket. Az ITM akkor azt közölte, hogy az aktuálisan 39 főből álló mentorhálózat 15 tagja többnapos szakmai képzést követően szerzett okleveles mentori elismerést. A tíz vidéki képviselettel rendelkező hálózat fél éven át biztosíthat térítésmentes szolgáltatást a közép-magyarországi régión kívüli vállalkozásoknak és ötletgazdáknak.

A legutóbbi hírek szerint az ENSZ Best Practice címe után Délkelet-Ázsiában is honorálták az Input Programot. A Széchenyi 2020 közleménye alapján Malajzia vállalkozásfejlesztésért felelős minisztere Kuala Lumpurban adta át a régióban végzett tevékenységért járó elismerést az egyedüli európai díjazottnak. Az elmúlt időszakban a program révén több alkalommal bemutatkozhattak hazai vállalkozások a meghatározó malajziai IKT vállalatok és startup szervezetek előtt.

Piaci hírek

Újabb robotflotta vág bele az ételszállításba

A Rev-1 névre keresztelt járgány három kerekével, méretével és közlekedési szokásaival hoz némi színt az egyre sűrűbb mezőnyben.
 
Hirdetés

HPE Primera: garantáltan zéró adatvesztés

Felhőalapú gépi tanulási algoritmusainak köszönhetően a HPE Infosight képes a tárolók és alkalmazások közötti meghibásodások 86 százalékát előre jelezni és megakadályozni.

Hirdetés

Ez bárkinek megér havi pár száz forintot

Két ember van: aki már leejtette a mobilját, és aki le fogja ejteni. De fel lehet készülni erre – egy jó készülékbiztosítással.

Nem elég beszélni róla, tenni is kell azért, hogy jövőállóbbak legyenek a vállalatok. Szerencsére ebben rengeteg technológia áll már a rendelkezésre, csak győzzünk válogatni közöttük.

a melléklet támogatója az Invitech

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2019 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.