A szolgáltatás androidos és iOS-re írt kiadása a fotók feltöltésével kapcsolatban kapott új képességeket.

A Twitter bejelentése szerint mostantól lehetőségünk van az ismerősök megjelölésére a feltöltött fotókon, amelyekből most már akár négyet is megoszthatunk az ismerőseinkkel.

A képek feltöltése közben egy új felirat jelenik meg a felületen, amely arra buzdítja a felhasználót, hogy jelölje be a képen látható ismerőseit. A Twiter azt ígéri, hogy a beszúrt nevek nem befolyásolják a kötött, 140 karakteres limitet, így szabadon közölhetjük a világon, hogy kik vannak az adott fotón.

Amikor a kép megosztásához érkezünk, megjelenik a „Who's in this photo?” felirat, így nem kell mást tennünk, mint elkezdeni begépelni az illető felhasználónevét, majd kiválasztani a profilját. A megjelölés tényéről az ismerős természetesen értesítést kap, aki egyébként a beállításaiban megszabhatja, hogy kik tagelhetik be a képeken, sőt, akár le is tilthatja az egész funkciót.

A másik újítás a Twitter fotós képességeit hivatott kicsit csiszolgatni és ennek érdekében az iPhone tulajdonosok (Androidra napokon belül érkezik a lehetőség) már mától akár négy fotót is feltölthetnek egyszerre. Annak ellenére, hogy ez a funkció csak az iPhone-re érhető el, a androidosok számára ugyanúgy megjelennek ezek a montázsok. A felhasználók megjelölése és a fotósorozatok feltöltése a beágyazott tweetekben is meg fog jelenni, így nem csak a mobilos felületeken, hanem a weboldalak, cikkek is megkapják ezt a lehetőséget. 

Közösség & HR

Kínában sem megy simán a robotaxik bevezetése

Az önvezető konkurencia megjelenését meglehetősen rossz néven veszik az érintett területeken dolgozó taxisok.
 
Általános jelenség a hazai nagyvállalatok körében, hogy a szükségesnél jelentősen többet költenek nyilvánosfelhő-szolgáltatásokra. Utánajártunk, mi a pontos helyzet, és mit lehet tenni a költségek optimalizálásáért.

a melléklet támogatója a 4iG Nyrt.

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.