A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Hivatala pályázatot hirdetett meg a 26 GHz-es frekvenciasáv használati jogosultságának értékesítésére.
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) közlése szerint a pályázat elsődleges célja az, hogy a rendelkezésre álló véges erőforrás, a frekvenciakapacitás hatékonyan hasznosuljon, valamint ösztönzően hasson a szolgáltatók által tervezett hálózatfejlesztésekre. További célként fogalmazódott meg az is, hogy az értékesítés élénkítse a mobilpiaci versenyt, és ez által javuljon a szolgáltatások minősége, az előfizetők érdekeinek védelme.

Blokkos értékesítés Az ezúttal meghirdetett frekvenciacsomag 26 darab alapblokkot tartalmaz, amelyek a harmadik és negyedik generációs mobilszolgáltatások hálózatának kiépítését támogatják, illetve más adatátviteli összeköttetések kiépítésére alkalmasak. Egy pályázó minimum kettő, de maximum hat alapblokkot szerezhet. Ezek pályzati díja nettó 75 millió forint, ami mellett eltörpül a pályázat 2 milliós részvételi díja.

A 26 GHz értékesítési feltételeit úgy alakította ki a hatóság, hogy az támogassa a 900 MHz-es sáv folyamatban lévő árverését is. A felhasználói jogosultság időtartama a megszerzésétől számított 15 évre szól. A pályázat lezárásának határnapja 2012. március 14.

Ösztönző módosítás A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság szintén a napokban módosította a frekvenciahasználati díjrendeletet. A 960 MHz feletti tartományt érintő jogszabályváltozás november 3-án jelent meg a Hivatalos Értesítőben. A jövőben értékesített, mikrohullámú spektrumba tartozó frekvenciák után már a módosított rendelet alapján kell fizetni a díjakat, ami érvényes a most meghirdetett 26 GHz-es frekvenciablokkra is. A díjrendelet változtatásnak célja az NMHH szerint az, hogy a piaci szolgáltatókat hatékony frekvenciahasználatra ösztönözze, valamint a szolgáltatókat a kevésbé telített sávok felé terelje.

NMHH: valóban olcsóbban telefonálhatunk?
Rendeletben regulázza a szolgáltatókat az NMHH

A magyarok sem bíznak abban, hogy a kormány csak jóra használja erejét

A titkosított kommunikációt biztosító Wickr használati statisztikái szoros összefüggést mutatnak a bizalom mértéke és egyik termékük telepítési gyakorisága között.
 
A biztonság kiszervezéséhez komoly bizalmi tőke kell, ami lassan épül fel, de tartósabb is, mint a betyárbecsület.

a melléklet támogatója a Euro One

Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Mi köze az IBM licencszerződések apró betűs kitételeinek ahhoz, hogy a Microsoft Windows Server 2008 életciklusának végéhez ér? Rogányi Dániel (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.