A tavaly óta X néven futó közösségi platform szerint nincs semmi gond, de a Sensor Tower piackutató becsült adatai mást mutatnak.

Többek között a szoftverrobotok áradata, a gyűlöletbeszéd és a zavaros moderálási gyakorlat is hozzájárultak ahhoz a hanyatláshoz, amivel az X (Twitter) sikertelenül próbál megbirkózni azóta, hogy Elon Musk 2022 októberében megvásárolta a céget – derül ki a Mashable tegnap megjelent összeállításából. A cikk alapján a közösségi platform az elmúlt másfél évben elveszíthette felhasználói bázisának majdnem negyed részét: a Sensor Tower elemzése szerint például az X mobil app napi szinten aktív felhasználóinak száma 23 százalékkal csökkent az Egyesült Államokban 2022 novembere (a Musk irányításával lezavart első teljes hónap) óta.

Ez a múlt hónapban napi 27 millió aktív mobilos felhasználót jelentett az X legfontosabb piacán, ami az NBC News tudósításának értelmében a versenytársakhoz viszonyítva is jelentős csökkenést mutat. Az X bőven megelőzi az ugyancsak lejtmenetben lévő TikTokot, ahol 9,5 százalékos visszaesést könyvelhettek el ugyanebben az időszakban, miközben az Instagram bázisa kevesebb mint 4,5 százalékkal, a Snapchaté közel 2 százalékkal, a Facebooké pedig kevesebb mint 1 százalékkal zsugorodott. Az X szerint a Sensor Tower becsléseken alapuló adatai tévesek, de a cáfolathoz nem szolgáltatott adatokat vagy bizonyítékokat.

Szerintük nem, aztán kész

A Sensor Tower kutatása kiemeli, hogy az X mobilos alkalmazásából azért szivároghatnak el az akítv felhasználók, mert általános frusztrációt éreznek a szélsőséges tartalom miatt, amihez hozzájönnek az X technikai problémái és a rövid formátumú videós hálózatokkal folytatott verseny is. Az X használatának leginkább látványos csökkenését tavaly nyáron jegyezték, amikor Musk rövid időn belül két fontos változást jelentett be a közösségi platform működésében: korlátozta a hírfolyamok újratöltésének lehetőségét és a naponta megtekintéhető bejegyzések számát, majd nekilátott a márkanév és a madaras logó lecserélésének is.

Az akkor közzétett vizsgálatok értelmében a névváltás egyből alávágott az (akkor már) X letöltéseinek az App Store-ban, amivel az egész bolt megindult a lejtőn, szeptemberre elveszítve a mobil app felhasználóinak több mint 17 százalékát. Az egyik hivatalos X-fiók a legfrissebb becslésekre is csak annyit volt képes válaszolni, hogy "saját adataik és más platformokról származó saját jelentések" szerint sem ennyire rossz a helyzet, és globálisan 250 millió napi, illetve 550 millió havi szinten felbukkanó tagot emleget. Más kérdés, hogy még ez is visszaesés lenne azokhoz a számokhoz képest, amelyeket Musk a cég átvételét követően közölt.

Közösség & HR

Utazunk, és ilyenkor rejtélyes okokból az akkuk is gyorsabban merülnek

Forintos ötletek windowsos laptopokhoz, hogy tovább kitartson az áramforrástól távol használt gép.
 
Általános jelenség a hazai nagyvállalatok körében, hogy a szükségesnél jelentősen többet költenek nyilvánosfelhő-szolgáltatásokra. Utánajártunk, mi a pontos helyzet, és mit lehet tenni a költségek optimalizálásáért.

a melléklet támogatója a 4iG Nyrt.

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.