A Google január és március között 8 céget vásárolt meg összesen 291 millió dollár értékben.
A pontos részletek a cég által minden negyedévben benyújtandó, aktuális 10-Q beadványából derülnek ki. Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeleti Bizottsága számára beadott dokumentum szerint a Google mindössze 0,5 százalékát költötte el az 50,1 milliárd dolláros készpénzállománynak 2013 januárja és márciusa között eltelt időszakban. 

Közel 300 millióért vásároltak be  Ebből az összegből 150 milliót szabadalmak megszerzésére és már birtokolt technológiák fejlesztésére költöttek, 133 millió ment el jótékonysági célokra, 24 millió dollárt fordítottak ügyfélkapcsolat kezelésre, végül 16 millió dollárt fizettek ki egyéb pénzügyi kötelezettségeik teljesítésére. A Google csak 2013 első negyedévében 8 céget vásárolt meg összesen 291 millió dollár értékben, bár a nyolcból mindössze négy publikus és csak kettőről lehet tudni, hogy mennyibe került a megvásárlásuk. A Wavii csapata: örülnek

Az egyik az e-kereskedelmi szolgáltatásokat fejlesztő Channel Intelligence, ami 125 millióba került, a másik pedig a Wavii, amiért a Google 30 milliót adott ki. Utóbbi egy olyan, hírrövidítő és összegző megoldás miatt volt érdekes a keresőcég számára, ami a Yahoo!-nak is megért 30 millió dollárt pár héttel ezelőtt, amikor megvette a 17 éves Jack D'Aloisio által életre keltett Summly alkalmazást. A korábbi tendenciákhoz képest meglehetősen nagy ütemű a felvásárlások sora, hiszen az üzletek mindegyike lezárult három hónap alatt. A Google a beadvány szövegezésében kifejti, hogy a felvásárlásokra azért volt szükség, mert segítségükkel a vállalat szélesítheti és mélyítheti a technológiai tudását, tapasztalatát és ezen keresztül a termékeik is sokoldalúbbak lehetnek. 

Vége az óvatosságnak?  Noha a Google évek óta teljes erőbedobással vásárolja fel az éppen szükséges szabadalmakat, vagy cégeket, a Motorola Mobility 2011-es megszerzése óta (12,5 milliárd dollárt fizettek ki érte) némileg visszavett ezen a területen. Maga a vállalat is utal a beadványban arra, hogy a felvásárlások, beruházások működési nehézségekhez vezethetnek, amelyek végső soron az üzletvezetést is károsan befolyásolhatják. Ez egyértelmű célzás a Motorola üzletre, aminek eredményét a mai napig nem lehet érzékelni, leszámítva azt a körülményt, hogy a Google egy sor szabadalmat is megszerzett a felvásárlással. 

Sokan azt várják, hogy a következő nagy dobás a Motorola által gyártott Nexus készülékek valamelyike lesz, de egyelőre ennek semmi jele. A Google e precízen vezetett és frissített Wikipedia oldal szerint 2001 óta 124 céget vásárolt fel, köztük olyan nevekkel, mint az Android vagy a YouTube.

Dollármilliókat fizet a tinédzser alkalmazásáért a Yahoo! 
Hat európai ország a Google adatkezelési szabályzata ellen
Nem fér a bőrébe a Google

Az Apple-nél is belátták, hogy vége az eddigi világnak

A WSJ szerint eldőlt, hogy az Apple elviszi Kínából a termelésének egy jelentős részét, bár a jelenlegi gazdasági helyzetben ez rendkvül nehéz feladatnak ígérkezik.
 
Bár az 5G-s beruházások megtérülését biztosító alkalmazási területeket még a szolgáltatók és az ügyfelek is keresik, a fejlesztési kényszer megvan, mert aki ebből kimarad, lemarad.

a melléklet támogatója a Yettel

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.