Egy friss felmérés felsorolja a Szilícium-völgy tíz legjobban fizető vállalatát, legalábbis a szoftverfejlesztők átlagos bérét tekintve. Gyengébb idegzetű hazai kollégáik a továbblépés előtt üljenek le és készítsenek elő valami erőset.
A munkaerőpiaci felméréseket készítő Glassdoor három év alatt összegyűjtött adatok átlagolásával készítette el az alábbi ábra alapjául szóló tanulmányt. Amint látható, a fejlesztők több helyen még valamivel kevesebbet is keresnek, mint más informatikai területen dolgozó helyiek, mivel az összes tech-munkakör bérét átlagolva évi 104 ezer dollárt kapunk - ennél csak a Facebook és Cisco szoftverfejlesztői visznek többet haza.

A Dice felmérése annyival egészíti ki ezeket az adatokat, hogy három éves, viszonylag stagnáló szint után tavaly újra nőttek az informatikai szakemberek fizetései a térségben, átlagosan 2 százalékkal, az év végi bónuszok pedig 8 százalékkal lettek "vastagabbak". Az IT-szakemberek hatékonysága is javult (vagy épp a főnökeik engedékenyebbek), mivel tavaly 32 százalékuk kapott bónuszt a 2010-es 29, illetve a 2009-es 24 százalék helyett.
Nagy szám! Mennyit keresnek az utca túloldalán?
Munkába állt az internetgeneráció [infografika]
Nincs titok: fejvadászok és a közösségi média [infografika]

Ismerni véljük, félünk tőle és kevesen használjuk, mi az?

Ha hinni lehet egy hazai kutatás eredményeinek, akkor a válasz természetesen a mesterséges intelligencia, illetve a szövegalkotásra trenírozott generatív algoritmusok.
 
A világ a "cloud first" stratégiát követi. Nem kérdés, hogy a IT-biztonságnak is azzal kell tartania a tempót, de nem felejtheti, hogy honnan startolt.

a melléklet támogatója a Clico Hungary

Hirdetés

Jön a Clico formabontó cloud meetupja, ahol eloszlatják a viharfelhőket

Merre mennek a bitek a felhőben, ledobja-e szemellenzőjét az IT-biztonságért felelős kolléga, ha felhőt lát, lesz-e két év múlva fejlesztés cloud nélkül? A Clico novemberben fesztelen szakmázásra hívja a szoftverfejlesztőket a müncheni sörkertek vibrálását idéző KEG sörművházba.

Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.