Egy friss felmérés felsorolja a Szilícium-völgy tíz legjobban fizető vállalatát, legalábbis a szoftverfejlesztők átlagos bérét tekintve. Gyengébb idegzetű hazai kollégáik a továbblépés előtt üljenek le és készítsenek elő valami erőset.
A munkaerőpiaci felméréseket készítő Glassdoor három év alatt összegyűjtött adatok átlagolásával készítette el az alábbi ábra alapjául szóló tanulmányt. Amint látható, a fejlesztők több helyen még valamivel kevesebbet is keresnek, mint más informatikai területen dolgozó helyiek, mivel az összes tech-munkakör bérét átlagolva évi 104 ezer dollárt kapunk - ennél csak a Facebook és Cisco szoftverfejlesztői visznek többet haza.

A Dice felmérése annyival egészíti ki ezeket az adatokat, hogy három éves, viszonylag stagnáló szint után tavaly újra nőttek az informatikai szakemberek fizetései a térségben, átlagosan 2 százalékkal, az év végi bónuszok pedig 8 százalékkal lettek "vastagabbak". Az IT-szakemberek hatékonysága is javult (vagy épp a főnökeik engedékenyebbek), mivel tavaly 32 százalékuk kapott bónuszt a 2010-es 29, illetve a 2009-es 24 százalék helyett.
Nagy szám! Mennyit keresnek az utca túloldalán?
Munkába állt az internetgeneráció [infografika]
Nincs titok: fejvadászok és a közösségi média [infografika]

A falakon is átlátnak majd az izraeli katonák

Egy új fejlesztés valós időben, az alanyok mozgását is követve azonosítja az "élő objektumokat" a cementen és betonon keresztül.
 
Éltek már vissza a bankkártyaadataival? Ha nem, akkor azt nagy valószínűséggel egy csalásfelderítő rendszernek köszönheti.

a melléklet támogatója a Balasys

A Világgazdasági Fórum figyelmeztetése szerint jelentős szakadék tátong a C-szintű vezetők és az információbiztonságért felelős részlegek helyzetértékelése között.

A járvány üzleti vezetőt csinált a CIO-kból

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.