A tízujjas gépelés oktatása immár a Nemzeti Alaptanterv részévé vált, ami a jövőben hatékonyabb munkavégzést, előnyösebb munkaerő-piaci pozíciót jelenthet az iskolákból kikerülő diákok számára.
A Nemzeti Alaptanterv részévé vált a tízujjas gépelés oktatása, amit a Fidesz infokommunikációs munkacsoportja és a Fidelitas javasolt a törvénytervezet előkészítő szakaszában - jelentette be Oroján Sándor, a Fidesz Infokommunikációs munkacsoportjának ügyvivője. 

Az új NAT Informatika műveltségi területének közműveltségi tartalmai közé beépült passzus értelmében dönthet úgy bármely általános iskola, hogy 5-8. osztályban a tízujjas gépírást, más szóval vakon gépelést tanóra keretein belül oktatják a diákoknak.
 
Hatékonyabb munkavégzés  A tízujjas gépírás hatékonyabb jövőbeni munkavégzést, előnyösebb munkaerő-piaci pozíciót is jelenthet a legtöbb munkavállaló számára, de nem elhanyagolható a helytelen használatból fakadó fejfájás, stressz, gerincproblémák elkerülése sem.

- A billentyűzet hatékony használata fontos digitális kompetencia, aminek az elsajátítását mostantól minden általános iskolában tanóra keretein belül is segíthetik, ha ehhez a tárgyi és tanári feltételek adottak – hangsúlyozta Oroján Sándor.  

A Fidesz infokommunikációs munkacsoportjának közleménye szerint a jövőbeni magyar közoktatásnak nagyobb hangsúlyt kell fektetni a modern technológiák használatához szükséges ismeretek és kompetenciák fejlesztésére, és ennek érdekében további szakmai javaslatokkal fognak élni.

Kelj fel és járj: számítógép előtt is egészségesen
E-gészségügy: megöl a sok ülőmunka!

Egyelőre nem tűnik sokkolóan okosnak a Gemini mesterséges intelligencia

Ahogy az lenni szokott, a Google közzétette, a felhasználók pedig azonnal rászálltak az új technológiára, amit sikerült is buta hibákra késztetniük.
 
Ez a kkv-k problémája világszerte. A megoldásszállítók pedig rendszer a széttagoltságra, a sok egyedi igényre, és az ebből eredő magas fejlesztési és támogatási költségekre panaszkodnak.

a melléklet támogatója a Yettel

Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.