Ha valahol törvényt hoznak az ellen, hogy a munkahelyek kötelezővé tegyék a hozzájuk jelentkezők számára közösségi jelszavaik beszolgáltatását, az azt jelenti, hogy már sokan megkövetelnek ilyesmit. Követendő példa, hogy Kaliforniában mindez mostantól tilos.
Kalifornia kormányzója, Jerry Brown közleményben is bejelentette, hogy két fontos, közösségi médiát érintő törvényt írt alá. Ezek célja, hogy megvédjék a munkavállalókat és diákokat attól, hogy munkaadóik vagy oktatási intézményeik minden szinten kémkedhessenek utánuk Facebookon, Twitteren és egyéb közösségi hálózatokon.

Sok nagy testvér figyel Az mostanra már megszokott gyakorlat, ha egy fejvadászcég, vagy épp maga a munkáltató az állásra jelentkező nevére keres a weben és különféle közösségi oldalakon, hogy így alakítson ki róla részletesebb képet, mielőtt alkalmazásáról dönt. Ehhez viszont sokat segítenek a közösségi oldalak személyiségi jogokat megóvó törekvései, például az a funkció, amellyel hozzászólások, képek és egyebek publikálásakor megadhatjuk, milyen körön kívül ne legyen látható az adott tartalom. Egy munkahelynek alapvetően semmi köze ahhoz, hogyan "viselkedik" egy pályázó a privátszférájában, barátai körében, még akkor is, ha mindezt virtuálisan teszi - az persze más kérdés, ha valaki nem szentel figyelmet a beállításokra és publikusan oszt meg kínos fotókat vagy vállalhatatlan hozzászólásokat.


Jerry Brown kormányzó - "Hé, maga ott! El a kezekkel a Facebooktól!"

Úgy tűnik azonban, hogy sokak számára már nem elég az a lehetőség, hogy a nyilvános közösségi jelenlétet pásztázzák: ugyan a kaliforniai kormányzó irodája szerint a most aláírt két törvény alapvetően megelőző szándékú, több olyan esetről is tudnak, amelyek miatt végül kormányzati szintű lépéshez folyamodtak.

Az egyik ilyen egy michigani tanársegédhez kapcsolódik, aki állítólag valamilyen "nem helyénvaló" képet osztott meg Facebookon, ám csak barátai számára. Egy jótét lélek azonban persze súgott erről munkaadó iskolájának, aki azonnal jelszava átadására, ezáltal minden közösségi tartalmának megmutatására kötelezte az illetőt, aki viszont feljelentette az intézményt a magánszféra megsértéséért. Az iroda szerint több száz hasonló esetet dokumentáltak, és olyan próbálkozásokról is tudomást szereztek, amikor munkáltatók nem elkérték a jelszavakat, hanem "törvénytelen behatolással" próbálkoztak (magyarul megpróbálták feltörni a célszemély közösségi fiókját).

Hasonló törvénytervezet már Washingtonban is felbukkant, bár ezt még nem hagyták jóvá: a Password Protection Act Of 2012 szintén minősített eseteket sorol fel, amikor munkáltató, oktatási intézmény vagy egyéb nem állami szervezet kérése ellenére a polgár nem köteles átadni közösségi jelszavait, és megtilthatja mások számára a hozzáférést fiókjaihoz.

Vigyázz, a fejvadász is megnéz Facebookon!
Aki nincs fent Facebookon, az pszichopata?
Hogyan ne csináljunk céges Facebook oldalt

Indiai technológiai központok lettek a kiberbűnözés fellegvárai

És hogy ez miért probléma? Például mert ezekből a központokból nyújt globális informatikai szolgáltatásokat egy sor vállalat.
 
Hirdetés

Acronis webinárium az AI-vezérelt kibertámadások kivédéséről

Csatlakozzon 2023. szeptember 26-án az Acronis és a RelNet Technológia Kft. közös szervezésű, exkluzív webináriumához, melynek témája a mesterséges intelligencia által vezérelt kibertámadások hatásainak kezelése lesz.

Hirdetés

Jön a Clico formabontó cloud meetupja, ahol eloszlatják a viharfelhőket

Merre mennek a bitek a felhőben, ledobja-e szemellenzőjét az IT-biztonságért felelős kolléga, ha felhőt lát, lesz-e két év múlva fejlesztés cloud nélkül? A Clico novemberben fesztelen szakmázásra hívja a szoftverfejlesztőket a müncheni sörkertek vibrálását idéző KEG sörművházba.

A felhő elhozta a webalkalmazások és a mikroszolgáltatásokra épülő architektúra aranykorát – és egy új, súlyos kockázati elemmel is bővült az IT-infrastruktúra.

a melléklet támogatója a Clico Hungary

Hirdetés

Kilátások az Dunától keletre – állás Gyöngyös városában

A munkalehetőségek terén az ország különböző régiói meglehetősen eltérő lehetőségeket kínálnak, mind mennyiségben, mind minőségben. Ebből a szempontból a legtöbb szó a Dunától keletre lévő területekről esik, ám természetesen itt is találhatók kedvező állás opciók.

Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.