A Cisco vezetője, John Chambers szerint immár a Huawei a vállalat egyik legfontosabb vetélytársa, amely ráadásul szerinte nem mindig a szabályok szerint játszik.
A Wall Street Journal a Cisco vezetőjével készített interjút a vállalat jelenlegi helyzetével és terveivel kapcsolatban, amikor John Chambers érdekes megjegyzést tett. Szerinte már nem a HP-ra vagy a Juniperre kell naprakészen odafigyelni, a legveszélyesebb vetélytárs a kínai Huawei Technologies.

Keleti veszedelem? További faggatózásra Chambers részletekbe is ment, és gyakorlatilag épp egy hajszállal kerülte csak el, hogy közvetlenül tisztességtelen piaci magatartással vádolja a kínai vállalatot. Szerinte az a legaggasztóbb a Huawei térnyerésével kapcsolatban, hogy a cég egy sokkal átláthatatlanabb piaci környezetből érkezik, ahol nem kötelező folyamatosan betartani az üzleti játékszabályokat.Chambers igyekezett óvatosan fogalmazni: elmondta, hogy a rohamosan erősödő keleti vállalatokkal kapcsolatban senki nem lehet biztos abban, hogy ezek nem mások szellemi tulajdonainak ellopásával, illegális felhasználásával törnek-e a csúcsra. A vezető külön megerősítette: nem kifejezetten Kínára céloz, hanem egy bizonyos kínai vállalatra.

A Huawei-vel kapcsolatban máshol sem teljes a bizalom. Ausztráliában egy friss minisztériumi döntés alapján nem szerepelhetnek a kínai vállalat által gyártott eszközök az állami digitális fejlesztési programban. Az indok a termékekkel kapcsolatos biztonsági problémákat jelöli meg, amelyeket a Huawei egyelőre sikertelenül próbál megcáfolni.
Adok-kapok A Cisco először 2003-ban mordult rá a Huaweire, amikor beperelték a kínai vállalatot saját technológiáik illegális felhasználásáért. Egy évvel később bejelentették, hogy az ügyet peren kívül rendezték, és a Huawei eltávolította saját hálózati eszközeiből a Cisco tulajdonát képező kódrészleteket. Időközben a Motorola is elindított hasonló jogi folyamatokat, amelynek vége szintén a Huawei visszakozása, eszközeinek átalakítása lett.

A kínai vállalat szóvivője, William Plummer gyorsan reagált a vádakra: szerinte 140 ország felhasználói és 500 távközlési szolgáltató bizalmát élvezik, 50 ezer saját szabadalom támogatja termékeiket és megoldásaikat, így értetlenül áll a rosszindulatú megjegyzések előtt.

Vodafone-Huawei: együtt gyorsulnak Magyarországon
Van másik: Flextronicsra vált a Huawei

A Microsoft vezére szerint is le kellene állni az MI dédelgetésével

Satya Nadella szerint mindenki előtt világossá kell tenni, hogy a mesterséges intelligencia egy eszköz, nem valamilyen emberi értelemmel rendelkező dolog.
 
Az Európai Unió kibervédelmi direktívájának való megfelelés nem annyira bonyolult feladat, mint amilyennek elsőre látszik.

a melléklet támogatója a Balasys IT Zrt.

Hirdetés

Biztonságos M2M kommunikáció nagyvállalti környezetben a Balasystól

A megnövekedett támadások miatt az API-k biztonsága erősen szabályozott és folyamatosan auditált terület, amelynek védelme a gépi kommunikáció (M2M) biztonságossá tételén múlik.

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.