A Google a barcelonai MWC startjára időzítve egy sor újdonságot jelentetett be mobil operációs rendszeréhez kapcsolódóan.

A héten rendezik meg Barcelonában a mobilvilág egy legjelentősebb eseményét. A Mobile World Congress (vagy rövidebben MWC) rajtjáról természetesen a mobil ökoszisztéma egyik legfontosabb szereplője, a Googe sem feledkezett el. A cég egy sor Androidhoz kötödő újdonságot jelentett be, melyek egy jó része már most elérhető, másik felük pedig a közeljövőben érkezik az operációs rendszert használó eszközökre.

Csak győzzük jegyzetelni

Az új feautre-ök egy része kifejezetten a produktivitást, hatékonyságot igyekszik támogatni. Ezek egyike a szabadkezes jegyzetelés megjelenése a Google Drive alkalmazásban megnyitott PDF-ek esetében. Az ilyen dokumentumokat az androidos telefonokon és táblegépeken mostantól akár egy stylus, akár saját ujjunk bevetésével elláthatjuk megjegyzésekkel, kiemelésekkel és egyéb hasznos jelölésekkel.

Nem azonnal, hanem az elkövetkezendő hetekben várható egy sor másik, szintén a jegyzeteléshez, pontosabban a Google dedikált alkalmazásához kapcsolódó újdonság. A Google Keep widget segítségével a kezdőképernyőről lehet könyebben elérni és módosítani az appban tárolt jegyzeteket, teendőket tartalmazó listákat, emlékeztetőket. A Wear OS 3+t használó okosórák esetében pedig a tulajdonosok az előlapra is kitehetik a Keep indítását szolgáló parancsikont.

A Google Meeten tartott megbeszélések zavartalanságát igyekszik biztosítani a cég egy másik fejlesztése, amelynek köszönhetően jelentősen bővül azon androidos eszközöknek a köre, amelyeken alkalmazhatóvá válik a háttérzajok kiszűrését végző funkció.

Igény szerint

Szintén bővülnek azok a keretek, amelyek között a felhasználók alakíthatják bizonyos alkalmazások megjelenítését és eszköztárát. Erre példa a Chrome béta verziójába épített nagyítási lehetőség, amivel a böngésző által behívott oldalak tartalmait akár a normál méret háromszorosára is nagyíthatjuk, miközben a lap struktúrája változatlan marad. Az apró betűk olvasásával hadilábon álló felhasználók ráadásul készülékükön alapértelmezettként is megadhatják a számukra kényelmes méretezést, így nem kell minden alkalommal újra megadni a beállításokat.

A fentieken túl könnyebb lesz Bluetooth-kapcsolatot teremteni a fülhallgatók és a Chromebookok között, illetve új kombinációkkal bővül az Emoji Kitchen, amely az Android Gboard egyik elemeként arra szolgál, hogy különböző emoji-designokat mixelhessenek össze a kreatív kedvükben lévő felhasználók.

Konzumer tech

Egyre furcsábbak lesznek a CAPTCHA tesztek, ahogy a gépek is okosodnak

Már nagyon jók például például a fényképek címkézésében, de a logikai összefüggéseken könnyen fennakadnak. Igaz, ezzel így lehet némelyik emberi felhasználó is.
 
Hirdetés

Adathelyreállítás pillanatok alatt

A vírus- és végpontvédelmet hatékonyan kiegészítő Zerto, a Hewlett Packard Enterprise Company platformfüggetlen, könnyen használható adatmentési és katasztrófaelhárítási megoldása.

A válasz egyszerű: arról függ, hogy hol, hogyan és milyen szabályozásoknak és üzleti elvárásoknak megfelelően tároljuk az információt. A lényeg azonban a részletekben rejlik.

a melléklet támogatója az EURO ONE Számítástechnikai Zrt.

CIO KUTATÁS

TECHNOLÓGIÁK ÉS/VAGY KOMPETENCIÁK?

Az Ön véleményére is számítunk a Corvinus Egyetem Adatelemzés és Informatika Intézetével közös kutatásunkban »

Kérjük, segítse munkánkat egy 10-15 perces kérdőív megválaszolásával!

LÁSSUNK NEKI!

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.