A Google a barcelonai MWC startjára időzítve egy sor újdonságot jelentetett be mobil operációs rendszeréhez kapcsolódóan.
Hirdetés
 

A héten rendezik meg Barcelonában a mobilvilág egy legjelentősebb eseményét. A Mobile World Congress (vagy rövidebben MWC) rajtjáról természetesen a mobil ökoszisztéma egyik legfontosabb szereplője, a Googe sem feledkezett el. A cég egy sor Androidhoz kötödő újdonságot jelentett be, melyek egy jó része már most elérhető, másik felük pedig a közeljövőben érkezik az operációs rendszert használó eszközökre.

Csak győzzük jegyzetelni

Az új feautre-ök egy része kifejezetten a produktivitást, hatékonyságot igyekszik támogatni. Ezek egyike a szabadkezes jegyzetelés megjelenése a Google Drive alkalmazásban megnyitott PDF-ek esetében. Az ilyen dokumentumokat az androidos telefonokon és táblegépeken mostantól akár egy stylus, akár saját ujjunk bevetésével elláthatjuk megjegyzésekkel, kiemelésekkel és egyéb hasznos jelölésekkel.

Nem azonnal, hanem az elkövetkezendő hetekben várható egy sor másik, szintén a jegyzeteléshez, pontosabban a Google dedikált alkalmazásához kapcsolódó újdonság. A Google Keep widget segítségével a kezdőképernyőről lehet könyebben elérni és módosítani az appban tárolt jegyzeteket, teendőket tartalmazó listákat, emlékeztetőket. A Wear OS 3+t használó okosórák esetében pedig a tulajdonosok az előlapra is kitehetik a Keep indítását szolgáló parancsikont.

A Google Meeten tartott megbeszélések zavartalanságát igyekszik biztosítani a cég egy másik fejlesztése, amelynek köszönhetően jelentősen bővül azon androidos eszközöknek a köre, amelyeken alkalmazhatóvá válik a háttérzajok kiszűrését végző funkció.

Igény szerint

Szintén bővülnek azok a keretek, amelyek között a felhasználók alakíthatják bizonyos alkalmazások megjelenítését és eszköztárát. Erre példa a Chrome béta verziójába épített nagyítási lehetőség, amivel a böngésző által behívott oldalak tartalmait akár a normál méret háromszorosára is nagyíthatjuk, miközben a lap struktúrája változatlan marad. Az apró betűk olvasásával hadilábon álló felhasználók ráadásul készülékükön alapértelmezettként is megadhatják a számukra kényelmes méretezést, így nem kell minden alkalommal újra megadni a beállításokat.

A fentieken túl könnyebb lesz Bluetooth-kapcsolatot teremteni a fülhallgatók és a Chromebookok között, illetve új kombinációkkal bővül az Emoji Kitchen, amely az Android Gboard egyik elemeként arra szolgál, hogy különböző emoji-designokat mixelhessenek össze a kreatív kedvükben lévő felhasználók.

Konzumer tech

MI buktatja le a tudományos cikkeket író ChatGPT-t

Sárkány ellen sárkányfű - gondolta egy tudóscsapat, és betanított egy algoritmust arra, hogy kiszúrja a generatív mesterséges intelligenciával gyártott kamu tudományos cikkeket.
 
Hirdetés

Sokkolja a magyar cégeket, hogy ilyen támogatás is létezik

Mennyibe kerülhet, hogy a hoszting szolgáltató éjjel-nappal 60 másodpercen belül felvegye nekünk a telefont, és vezető rendszergazdái azonnal foglalkozzanak a problémánkkal? A vshosting~ szerint nem is biztos, hogy annyira sokba.

Valószínűleg soha. A piackutatók szerint a felhő mellett is dinamikusan növekszik a hosting iránti igény.

a melléklet támogatója a vshosting

Létezik egy ortodox irányzat, mely szerint a jelszavak legyenek minél hosszabbak és összetettebbek, valamint cseréljük azokat minél gyakrabban. Valóban ettől lesznek a rendszereink biztonságosabbak? Pfeiffer Szilárd (Balasys) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.