Vége a preview időszaknak, mostantól az androidos felhasználók is elérhetik a végleges Word, Excel vagy PowerPoint alkalmazásokat a Play áruházban.

Tavaly novemberben indult el a Microsoft androidos akciója, amelynek keretei között – először meghívásos rendszerben – a kiválasztottak hozzájuthattak a mobilos Office alkalmazások preview-jához. A meghívásos modell korlátozásait január elején oldották fel, hogy csak a meghívottak tölthetik le az appok preview-ját, miután elkészültek az irodai appok ARM alapú táblagépekre és KitKat vagy Lollipop kiadásokra fejlesztett változatai is.

A vállalat csütörtökön jelentette be, hogy az androidos mobilfelhasználók már elérhetik a végleges Word, Excel vagy PowerPoint alkalmazásokat a Play áruházban, ezzel együtt pedig megjelent egy iPhone és iPad készülékekhez kiadott Outlook applikáció is – utóbbit az androidosok a következő preview kiadásban használhatják majd. Mint kiderült, a Microsoft tervei között a windowsos eszközökre szánt új, érintőképernyős felhasználásra szabott Office alkalmazások is szerepelnek, amelyek a Windows 10-zel együtt jelennek meg.

Ezzel az iparági szabványnak számító Office mindkét igazán jelentős platform, az iOS és az Android alatt is ingyenesen hozzáférhető, méghozzá a korábbi megszorítások– például a dokumentumok szerkesztésének vagy a mentésének letiltása – nélkül. Mindez a gyártó mobilos bázisának bővítését célozza, hogy a későbbiekben tényleges felhasználói tapasztalatokkal rendelkező ügyfeleket győzhessen meg a teljes értékű, online Office 365 előfizetések megvásárlásáról.

A Microsoft mindezzekl újabb mérföldkőhöz érkezett a mobilos Office termékek terjesztésének megújításában, hogy a mobil térben újra felépítse romokban heverő jelenlétét, és visszaszerezze versenytársaitól a kezdeményezést. A stratégia az Apple ökoszisztémáján belül már bejött, a Microsoft legalábbis arról számolt be, hogy március óta több mint 80 millióan telepítették irodai alkalmazásait valamilyen iOS alapú mobil eszközre.

Mobilitás

Jövőre mindent is szolgáltatásként kínál a Dell

Ehhez jön egy univerzális felhős konzol, ami átfogó felügyeleti réteget ad egy vállal on-premise, multi-cloud és edge környezetének.
 
Hirdetés

Van olyan tanácsadó, aki pénzt hoz?!

Pedig külső szemlélőként csak annyit mutat meg, hogy miből van hiány és miből van fölösleg. Ám ha szoftverlicencekről van szó, ez százmilliókat is érhet – megtakarításban.

Elvben mindenki egyetért azzal, hogy egy vállalat informatikája optimális méretű és működésű kell legyen. A helyes arányok megtalálása azonban nehéz, különösen a szoftvereknél.

a melléklet támogatója az IPR-Insights

Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Tavaly január végétől megszűnt a Java SE 8 ingyenes frissítése, és a Java SE 11 sem használható ingyenesen üzleti célra. Tanácsok azoknak, akik még nem találtak megoldást. Hegedüs Tamás (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.