A számítógépek világában már megszokhattuk a vírusok, hackerek, biztonsági réseket kihasználó támadók jelenlétét. Védekezünk, odafigyelünk (legalábbis jó esetben). Sokan azonban nem figyelnek arra, hogy az okostelefonok ebben a tekintetben is felnőttek a PC-hez.
Sajnos manapság már egyértelműnek vesszük, hogy számítógépeinket különféle támadások érik: vírusok teszik használhatatlanná a rendszert, adathalászok próbálnak becsapni az adatainkért és PIN-kódjainkért, vagy levélszemétbe rejtett hivatkozások igyekeznek gépünket zombihálózatokhoz csatolni. Szerencsére a felhasználók többsége már valamilyen szinten védekezik az ilyen veszélyek ellen, tűzfalat, vírusirtót, vagy más biztonsági megoldást futtatva a háttérben.

Új front egy régi háborúban Az okostelefonok mostanra már apró számítógépeknek tekinthetők: operációs rendszereik és hardveres kiépítésük lehetővé teszik sokféle, eddig PC-n használt funkció futtatását az emailezéstől a webes böngészésen át a bankolásig.

Márpedig egy internetre kapcsolt, kiterjedt funkcionaliású eszközre azonnal ráugranak a támadók is, viszont a felhasználók jó része ebből a szempontból még mindig csupán telefonként gondol a készülékre. Még akkor is, amikor mobilbankot használ egy nyilvános WiFin, vagy épp mobilos levelezés közben kattint gyanútlanul egy ismeretlen hivatkozásra.

Az alábbi infografikán megtalálhatjuk a legfontosabb tudnivalókat a biztonsági háború legújabb frontjáról, az okostelefonok világából.

A képre kattintva az infografika új ablakban, eredeti méretben nyílik megForrás: Mashable Infographics

Ingyen BlackBerry-menedzsment kisvállalatoknak
Tipp: hogyan védjük meg adatainkat utazás közben?
Vigyázat, adatroaming: okostelefonnal külföldön

MI-vel védenék a britek az internetre szabadított óvodásokat

Az illetékes hatóság felmérése szerint egyre több kisgyerek jelenik meg a világhálón, akiknek a szülei is egyre nagyobb szabadságot engednek a digitális térben.
 
Hirdetés

Adathelyreállítás pillanatok alatt

A vírus- és végpontvédelmet hatékonyan kiegészítő Zerto, a Hewlett Packard Enterprise Company platformfüggetlen, könnyen használható adatmentési és katasztrófaelhárítási megoldása.

Hol, milyen adatokat és hányszorosan tároljunk ahhoz, hogy biztonságban tudhassuk szervezetünk működését egy nem várt adatvesztési incidens esetén is?

a melléklet támogatója az EURO ONE Számítástechnikai Zrt.

CIO KUTATÁS

TECHNOLÓGIÁK ÉS/VAGY KOMPETENCIÁK?

Az Ön véleményére is számítunk a Corvinus Egyetem Adatelemzés és Informatika Intézetével közös kutatásunkban »

Kérjük, segítse munkánkat egy 10-15 perces kérdőív megválaszolásával!

LÁSSUNK NEKI!

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.