A kínai gyártó az amerikai szankciók ellenére komoly fejlesztésekkel igyekszik meghatározó márka maradni a mobilos szegmensben.

Több csúcskategóriás termékkel frissíti konzumer piacra szánt elektronikai eszközeinek portfólióját a Huawei. A vállalat hazai terepen, azaz Kínában mutatta be az újdonságokat, amelyek a tervek szerint hamarosan Európában is elérhetők lesznek. Az okostelefonos arzenál két modellel bővül, de új notebook, okosóra és füllhalgató is szerepelt a csütörtöki bemutató programjában.

Karcsú teremtés

Talán mind közül a legérdekesebbnek a Mate X3 mobil ígérkezik, amely igencsak impresszív fizikai mutatókkal bír ahhoz képest, hogy két képernyővel felszerelt, hajlítható telefonról beszélünk. A modell egy 6,4 hüvelykes külső kijelzővel rendelkezik, széthajtva pedig munkára fogható a 2224x2496 képpontos, 7,85 hüvelykes belső képernyő.

A telefon ennek ellenére meglepően könnyű, mindössze 239 grammot nyom, amihez szépen passzol kihajtott állapotban alig 5,3 mm-es vastagsága (amit így inkább vékonyságnak kellene hívni). Összehasonlításképpen: mindkét szám kisebb, mint amennyit például a Galaxy Z Fold 4 tud felmutatni. A Samsung hajlítható készüléke 263 gramm, kibontva pedig 6,3 mm széles.

A vállalati tájékoztató szerint a Mate X3 szabadon álló zsanérral rendelkezik, ami lehetővé teszi, hogy a telefont különböző szögekben (például 90 fokban) meghajtva is lehet használni. Kamerák szempontjából a ma már alapvetőenk számító 1+3-as elosztással van dolgunk. A 8 megapixeles előlapi kamera mellett a túloldalon egy 50 megapixeles fő kamera, egy 13 megapixeles ultraszéles kamera és egy 12 megapixeles, periszkóp stílusú telefotó kamera teszi teljessé a palettát.

Érdemes még kitérni a készülék IPX8-as minősítésére. Ez alapján a mobilt akár egy méterrel is a víz alá nyomhatjuk minden káros következmény nélkül, ami hajlítható telefonoknál kifejezetten szokatlan képesség.

És a többiek

A csütörtöki premieren debütált ezen kívül a P60 Pro okostelefon, a MateBook X Pro notebook, a WATCH Ultimate okosóra és a FreeBuds 5 vezeték nélküli fülhallgató is. A Huawei azt tervezi, hogy az új termékek hamarosan Európában is elérhetőek lesznek. Az itteni bemutatót május 9-én, Münchenben tartja a gyártó. Akkor derül majd ki, hogy pontosan mikor kezdődik az új okostelefonok és a MateBook X Pro notebook európai értékesítése.

Konzumer tech

Nadella: minden eszközbe szeretnénk bevinni a Copilotot

A szeptember 26-án érkező frissítéssel minden Windows 11-nek része lesz a Copilot, jelentette be tegnap a Microsoft New Yorkban.
 
Hirdetés

Acronis webinárium az AI-vezérelt kibertámadások kivédéséről

Csatlakozzon 2023. szeptember 26-án az Acronis és a RelNet Technológia Kft. közös szervezésű, exkluzív webináriumához, melynek témája a mesterséges intelligencia által vezérelt kibertámadások hatásainak kezelése lesz.

Hirdetés

Jön a Clico formabontó cloud meetupja, ahol eloszlatják a viharfelhőket

Merre mennek a bitek a felhőben, ledobja-e szemellenzőjét az IT-biztonságért felelős kolléga, ha felhőt lát, lesz-e két év múlva fejlesztés cloud nélkül? A Clico novemberben fesztelen szakmázásra hívja a szoftverfejlesztőket a müncheni sörkertek vibrálását idéző KEG sörművházba.

A felhő elhozta a webalkalmazások és a mikroszolgáltatásokra épülő architektúra aranykorát – és egy új, súlyos kockázati elemmel is bővült az IT-infrastruktúra.

a melléklet támogatója a Clico Hungary

Hirdetés

Kilátások az Dunától keletre – állás Gyöngyös városában

A munkalehetőségek terén az ország különböző régiói meglehetősen eltérő lehetőségeket kínálnak, mind mennyiségben, mind minőségben. Ebből a szempontból a legtöbb szó a Dunától keletre lévő területekről esik, ám természetesen itt is találhatók kedvező állás opciók.

Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.