A Kindle e-köny-olvasók hamarosan érkező új generációjáról számos fontos információ került napvilágra a gyártó kanadai és mexikói oldalain.

Többek között nagyobb és jobb felbontású kijelzővel szerelt Kindle Paperwhite-ok válthatják a korábbi modelleket, a várakozások szerint napokon belül. Az idő előtt nyilvánosságra került technikai specifikációk azonban nem egy neve elhallgatását kérő szószátyár belső forrástól származnak, hanem magától az Amazontól.

Azok a fránya szomszédok

Az amerikai óriásvállalat két helyi honlapján is feltűntek, majd gyorsan eltűntek az új gépek adatai, de természetesen a visszavonással már elkésett a cég. Ahogy például az Engadget írja, az Amazon boltjának kanadai és mexikói változatában is feltűnt élelmes felhasználóknak, hogy a kínálatba bekerültek a még meg sem jelent modellek.

Amennyiben az oldalakon elérhető adatok pontosak, akkor a Kindle Paperwhite alaposan megnő, mivel a korábbi 6 hüvelykes kijelző helyett immár 6,8-es képernyőn olvashatjuk kedvenc regényeinket. A kijelző felbontása nem változik, az továbbra is 300 ppi-t tud, hasonlóan a 2018 őszén debütált Paperwhite 4-hez.

A hófehér kijelzős prémium e-könyv-olvasó viszont kap egy speciális, úgynevezett Signature Edition kiadást is. Ez a leírás alapján számos területen nyújt extrát az olcsóbb változathoz képest. Ilyen például a tárolókapacitás, ami a Paperwhite 5-nél az eddig megszokott 8 gigabájtnál indul, a Signature Editionben viszont 32 giga az alap.

Fénytechnika tekintetében alaposan felturbózzák az új modelleket. A régebbi Paperwhite-nál meglévő 5 LED helyett 17 biztosítja a megfelelő megvilágítást. A drágább változat extraként automatikusan képes lesz változtatni a megvilágítás intenzitását a környezeti behatások függvényében. A Signature Edition ezen felül vezeték nélküli töltéssel is büszkélkedhet.

A kanadai oldalon az olcsóbb változat áraként 149 dollárt, a prémium modellnél pedig egy cent híján 210-et tűntettek fel. Ez amerikai dollárban nagyjából 115 és 165 dollárnak felel meg. Az Amazon Paperwhite 4-et szűk három évvel ezelőtti debütálásakor 130 dollárért kezdték árulni.

Direkt elrontották?

Az ilyen véletlen szivárogtatásoknál persze mindig felmerül a gyanú, hogy a ravasz marketingesek így akarnak egy kis extra felhajtást biztosítani a debütáló terméknek. Az, hogy egyszerre két külön országban is megjelentek véletlenül az információk, akár szándékosságra is utalhat. Viszont ha így van, legalább garantált, hogy tényleg jó adatokkal kerültek ki a hamarosan érkező olvasók specifikációi.

Konzumer tech

A vártnál lassabban másznak ki a gödörből az okostelefonok

Az IDC jelentősen visszavett idei forgalomra vonatkozó jóslatából. Az ok a sokszor emlegetett alkatrészhiány és a globális logisztikai kihívások.
 
Hirdetés

Viszlát, nyolcórás munkarend!

A járvány miatti kényszerű lezárások új alapokra helyezték a munka világát is, ami már nem lesz olyan, mint azelőtt.

A cloud computing fontos ígérete, hogy pontosan tervezhetővé teszi az IT költségeit. Akkor miért nem annyi hónap végén a számla, amennyit beterveztünk?

a melléklet támogatója az Invitech

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.