A cég egy olyan, kifejezetten oktatási intézményekre fókuszáló platformot hoz létre, amelynek alapvető elemei gyakorlatilag megegyeznek a közösségi hálózat jó másfél évtizeddel ezelőtti verziójával.

Saját farkába harapó kígyóvá lett hasonlatossá a Facebook azzal, hogy a héten bejelentette, egyetemekre és főiskolákra specializált különleges szekciót indít a meglévő közösségi hálózattól némiképpen szeparált módon.

Tanulósarok 

A Facebook Campust egyelőre 30 egyesült államokbeli oktatási intézménnyel közösen indítja útra a cég. A diákok az iskolai emailcímükkel regisztrálhatnak a platformra, amelyen a rendes facebookos adatlapjukhoz képest eltérő információkat adhatnak meg magukról, illetve kaphatnak meg a hálózattól.

A külön fülön elérhető felület az iskolai élettel kapcsolatos hírfolyamot jelenít meg, valamint egy sor hasznos információt és a tanulást könnyítő funkciókat ígér. Például rá lehet keresni az ugyanarra a szemináriumra járó diáktársakra, a szemeszterrel kapcsolatos tudnivalókra, vizsgák és egyéb fontos események időpontjára, helyszínére. Jegyzeteket lehet megosztani, vagy akár csoportos üzenetváltást is lehet kezdeményezni az ugyanabba a körletbe, klubba, csoportba járó többi taggal, függetlenül attól, hogy a résztvevők visszaigazolták-e egymást ismerősként.

A Campuson posztolt tartalom csak az ugyanabba az intézménybe járók számára lesz látható, ugyanakkor a vállalat világossá tette, hogy az itteni aktivitást fel fogja használni fő bevételi forrásánál, azaz a hirdetések elhelyezésénél. Bár a Campus ötlete korábbról ered, a megvalósítást gyorsíthatta a koronavírus megjelenése. Mivel a járvány továbbra is komoly veszélyforrást jelent, így az online kurzusok és kapcsolattartási lehetőség felértékelődött az egyetemek mindennapos életében.

Déjà vu

Aki kicsit is tisztában van a Facebook történetével, annak a fentieket olvasva bizonyára beugrott, hogy ilyesmi már létezett régen. Nem is alaptalanul, hiszen Mark Zuckerberg nagy ötlete az volt, hogy az egyetemi diáktársak számára hoz létre egy kapcsolattartási, információs felületet (ahol az egyik legfontosabb adat az volt, hogy XY éppen jár-e valakivel).

A Harvard Egyetem kollégiumi szobájából 2004-ben elindított TheFacebook egy rövid ideig meg is maradt az egyetemi keretek között. 2006-ban azonban már olyan népszerűségre tett szert a hálózat, hogy a kapuk megnyíltak más felhasználók előtt is. Egy közhellyel élve: a többi már történelem...

Közösség & HR

160 millió dolláros szuperszámítógépet rendelt az EU

A rendszert a HPE szállíthatja le és a tervek szerint Finnországban áll munkába. Ha sietnek vele, ez lehet a világ aktuálisan legerősebb szuperszámítógépe.
 
Hirdetés

Van olyan tanácsadó, aki pénzt hoz?!

Pedig külső szemlélőként csak annyit mutat meg, hogy miből van hiány és miből van fölösleg. Ám ha szoftverlicencekről van szó, ez százmilliókat is érhet – megtakarításban.

Elvben mindenki egyetért azzal, hogy egy vállalat informatikája optimális méretű és működésű kell legyen. A helyes arányok megtalálása azonban nehéz, különösen a szoftvereknél.

a melléklet támogatója az IPR-Insights

Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Tavaly január végétől megszűnt a Java SE 8 ingyenes frissítése, és a Java SE 11 sem használható ingyenesen üzleti célra. Tanácsok azoknak, akik még nem találtak megoldást. Hegedüs Tamás (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.