A Google Authenticator által generált egyszer használatos autentikációs kódok mostantól nincsenek egyetlen mobil eszközhöz láncolva.

Régóta várt képességgel vértezték fel a Google Authenticator IOS-en és Androidon egyaránt elérhető legújabb kiadását. A keresőóriás egyszeri belépési kódokat, többfaktoros azonosítást nyújtó biztonsági alkalmazása eddig is jó szolgálatot tett az óvatosabb felhasználóknak, ám akadt egy rendszeresen felbukkanó probléma.

Az app által készített eldobható kódok ugyanis alapesetben egyetlen telefonhoz kötődtek, mivel azon generálódtak. Ez a módszer akkor válik kellemetlenné, ha a készüléket esetleg ellopják vagy a tulajdonosa egyszerűen elhagyja. Voltak ugyan bizonyos kerülőutak ennek elkerülésére, de az átlagfelhasználók esetében leginkább a bosszankodás maradt az egyetlen opció.

A cég tegnapi bejegyzése szerint ugyanakkor ennek vége. A Google Authenticatorban immár lehetővé vált az egyszer használatos kódok cloudos szinkronizálása a felhasználó Google-fiókjával. Ez praktikusan azt jelenti, hogy az ügyfélnek immár bármilyen készüléken rendelkezésre állnak ezek a kódok, amennyiben azon belép a fiókjába.

Nem kötelező

A módszer a fentebb említett helyzetekben mindenképpen kényelmesebbé teszi az alkalmazás használatát, azonban a Google írásában sűrűn emlegetett maximális biztonsági követelmények ellenére akadhatnak olyanok, akik csak egy hekkerek által potenciálisan kihasználható gyenge pontot látnak a felhős tárolásban.

A The Verge a témában kapcsolatban közvetlenül is megkérdezte a vállalatot. A lap érdeklődésére a Google szóvivője megerősítette, hogy a most bekerült szinkronizálási lehetőség csak egy opció, a felhasználók dönthetnek úgy, hogy mindent hagynak a régiben, és kizárólag a készülékükön tárolják a biztonsági kódokat.

Biztonság

A jó oldalon is készülnek az MI-modellek feltörésére

A sebezhetőségek feltárásának egyik módja, amikor különféle trükkökkel próbálják rendellenes működésre bírni a mesterséges intelligenciát, és ezeket az erőfeszítéseket is az automatizálás emelheti új szintre.
 
Hirdetés

A VR szemüveg nem csak a szórakoztatóipart forradalmasítja

A virtuális valóság világa folyamatosan fejlődik. Az új technológiák és a fejlesztések segítségével a felhasználók eddig soha nem tapasztalt módon merülhetnek el a digitális élményekben. Ebben a cikkben bemutatjuk a VR szemüvegek típusait, és azt is végigvesszük, hogy milyen áttöréseket hozott a virtuális valóság az élet különböző területein.

Bejelentési kötelezettségük elmulasztása, és a szabályoknak való sorozatos meg nem felelés komoly pénzbírságot vonhat maga után.
Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.