A svéd szolgáltató egyelőre néhány népszerű podcastot igyekszik minél több emberhez eljuttatni. Természetesen az MI hatékony közreműködésével.

Lassan már nem is tekinthető valamirevaló techcégnek az a vállalat, amelyik legalább néhány hetente nem jelent be valamit, amihez a mesterséges intelligencia képességeit vetette be. A sormintából a Spotify sem akart kimaradni, és rögtön a hét elején közölte: olyan funkciót tesztel éppen, amellyel különleges minőségben lehet több nyelvre szinkronizálni podcastos adásokat.

A svéd zenei szolgáltató tájékoztatása szerint a projekthez a hátteret a ChatGPT-vel világhírűvé vált OpenAI nemrégiben debütált hanggeneráló technológiája adja. Ez az algoritmus nem csupán értelmesen lefordítja az elhangzottakat, hanem képes a beszélő hanghordozása, stílusjegyei szerint megkonstruálni a szinkront. 

Első körben egyelőre csak néhány kiválasztott podcaster (Dax Shepard, Monica Padman, Lex Fridman, Bill Simmons és Steven Bartlett) adásait fordítják le spanyol, francia és német nyelvre. A pilot keretében ezeknek az alkotóknak néhány korábbi adását, illetőleg a jövőben élesedő új részeket lehet majd meghallgatni a felsorolt nyelveken.

Amennyiben a visszajelzések alapján érdemes ráfeküdni a témára, a cég kész minden szempontból továbbfejleszteni és kiszélesíteni a programot.

Szélesebbre tárnák a kaput

A Spotify az utóbbi években nagyon sok erőforrást áldozott arra, hogy podcastos üzletágát megerősítse. A mostani kísérlet is egy egyértelmű próbálkozás a hallgatóság kiszélesítésére, ami közvetett (előfizetések) és közvetlen (hirdetések) módon egyaránt növelné a bevételeket.

Erre égető szükség is lenne, mivel a tavalyi év finoman szólva sem sikerült jól a svédeknek. A vállalat elbocsátásokkal és bizonyos szolgáltatások megszüntetésével igyekezett csökkenteni a kiadási oldalon, hogy kompenzálni tudja a hirdetők elmaradását. Az idei év viszont egész tűrhetően indult, ráadásul félmilliárdosra hízott a felhasználói tábor. A Spotify mostani közlése szerint közülük jelenleg is több mint 100 millióan hallgatnak podcastokat a vállalat platformján.

Cloud & big data

Örülne, ha lenne a szívének egy digitális ikertestvére?

A neves amerikai hosszútávfutó, Desiree "Des" Nicole Linden szívének már megvan a digitális párja.
 
Hirdetés

Ráfizetünk, ha a védelmen spórolunk!

Ha a védelmen spórolunk, kiberbűncselekmény áldozatává válhatunk. A Sophos MRD (észlelő és helyzetkező) szolgáltatása védelmet nyújt.

Összeurópai szabályozás készteti a cégeket a biztonságosabb informatikai működésre, de a megvalósításhoz nemcsak technológia, hanem emberek is kellenek.
Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.