A svéd szolgáltató egyelőre néhány népszerű podcastot igyekszik minél több emberhez eljuttatni. Természetesen az MI hatékony közreműködésével.

Lassan már nem is tekinthető valamirevaló techcégnek az a vállalat, amelyik legalább néhány hetente nem jelent be valamit, amihez a mesterséges intelligencia képességeit vetette be. A sormintából a Spotify sem akart kimaradni, és rögtön a hét elején közölte: olyan funkciót tesztel éppen, amellyel különleges minőségben lehet több nyelvre szinkronizálni podcastos adásokat.

A svéd zenei szolgáltató tájékoztatása szerint a projekthez a hátteret a ChatGPT-vel világhírűvé vált OpenAI nemrégiben debütált hanggeneráló technológiája adja. Ez az algoritmus nem csupán értelmesen lefordítja az elhangzottakat, hanem képes a beszélő hanghordozása, stílusjegyei szerint megkonstruálni a szinkront. 

Első körben egyelőre csak néhány kiválasztott podcaster (Dax Shepard, Monica Padman, Lex Fridman, Bill Simmons és Steven Bartlett) adásait fordítják le spanyol, francia és német nyelvre. A pilot keretében ezeknek az alkotóknak néhány korábbi adását, illetőleg a jövőben élesedő új részeket lehet majd meghallgatni a felsorolt nyelveken.

Amennyiben a visszajelzések alapján érdemes ráfeküdni a témára, a cég kész minden szempontból továbbfejleszteni és kiszélesíteni a programot.

Szélesebbre tárnák a kaput

A Spotify az utóbbi években nagyon sok erőforrást áldozott arra, hogy podcastos üzletágát megerősítse. A mostani kísérlet is egy egyértelmű próbálkozás a hallgatóság kiszélesítésére, ami közvetett (előfizetések) és közvetlen (hirdetések) módon egyaránt növelné a bevételeket.

Erre égető szükség is lenne, mivel a tavalyi év finoman szólva sem sikerült jól a svédeknek. A vállalat elbocsátásokkal és bizonyos szolgáltatások megszüntetésével igyekezett csökkenteni a kiadási oldalon, hogy kompenzálni tudja a hirdetők elmaradását. Az idei év viszont egész tűrhetően indult, ráadásul félmilliárdosra hízott a felhasználói tábor. A Spotify mostani közlése szerint közülük jelenleg is több mint 100 millióan hallgatnak podcastokat a vállalat platformján.

Cloud & big data

A jó oldalon is készülnek az MI-modellek feltörésére

A sebezhetőségek feltárásának egyik módja, amikor különféle trükkökkel próbálják rendellenes működésre bírni a mesterséges intelligenciát, és ezeket az erőfeszítéseket is az automatizálás emelheti új szintre.
 
Hirdetés

A VR szemüveg nem csak a szórakoztatóipart forradalmasítja

A virtuális valóság világa folyamatosan fejlődik. Az új technológiák és a fejlesztések segítségével a felhasználók eddig soha nem tapasztalt módon merülhetnek el a digitális élményekben. Ebben a cikkben bemutatjuk a VR szemüvegek típusait, és azt is végigvesszük, hogy milyen áttöréseket hozott a virtuális valóság az élet különböző területein.

Bejelentési kötelezettségük elmulasztása, és a szabályoknak való sorozatos meg nem felelés komoly pénzbírságot vonhat maga után.
Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.