Nehezített pálya-e nőként az IT-vezetői pozíció? Három szakemberrel beszélgettünk arról, hogy zajlik-e a nemek harca a nagyvállalatok IT-részlegein.
Hirdetés
 

Milyen karrierút vár a vállalati IT-ban, ha valaki nőként kerül ebbe az alapvetően férfiak uralta világba. Össze lehet-e egyeztetni a magánéletet és a karriert? Van-e különbség a női és a férfi vezetők módszerei között? Erről beszélgettünk három olyan szakemberrel, akik nem informatikai végzettséggel indultak, mégis hazai nagyvállalatok IT-vezetői lettek. A CIO Klub hangos kiadásának vendége volt Majtényi Márta, a Norsk Hydro kiberbiztonságért felelős globális vezetője, Nagyné Agárdi Györgyi, az Allianz Hungária CIO-ja, és Popovicsné Koncsos Brigitta, az E.ON Digital Technology Hungary Kft. ügyvezetője.

Mindhárman pályamódosítással kerültek IT-területre. A beszélgetésből kiderül, hogy közgazdászként, sportmenedzserként mi hozta őket erre pályára. Emellett beszélnek arról is, hogy honnan ered vonzalmuk az IT-hoz, és hogyan szerezték meg a szükséges tudást.

A beszélgetés második részében a vezetői lét nehézségeiről faggattuk vendégeinket, hiszen a menedzserek világa köztudottan erősen férfi-domináns közeg, ami hangsúlyozottan igaz az informatikára. Kiderül a beszélgetésből, hogy ez mennyiben valós probléma, és mennyiben előítélet. Azt is megkérdeztük vendégeinktől, hogy látnak-e bármilyen olyan problémát, amiért azt lehetne mondani, hogy az IT-vezetői munkakör "nem nőnek való vidék", illetve szóba kerültek azok a skillek, melyek segítik a női vezetőket munkájukban.

Végül a munka magánélet egyensúlyának problémájáról faggattuk a CIO Klub három vendégét: kellett-e súlyos áldozatokat hozni a magánéletben a karrier miatt?
 


A felvétel meghallgatható a fenti lejátszóval itt, de podcastjainkat követheti többek között a Spotify-on, valamint az Apple és a Google podcastplatformján is, melyeken feliratkozhat a Bitport csatornájára.

Az idei CIO Hungaryról hamarosan további előadásokat és panelbeszélgetéseket teszünk közzé a CIO Klub podcastcsatornáján, ahol a régebbi konferenciák felvételei is elérhetők.

Közösség & HR

Jól vizsgázott üzletfolytonosságból az ukrán techszektor

Az orosz támadás megindulásakor Harkivban 511 informatikai cég volt. Közülük 500 ma is működik, pedig a munkatársak többsége elköltözött a harcokat közvetlen közelről megszenvedő városból.
 
Az alábbiakban körbejárjuk az Enterprise Service Management fogalmát, és megmutatjuk azt is, miben különbözik az ITSM-től.

a melléklet támogatója a Meta-Inf Kft.

CIO KUTATÁS

TECHNOLÓGIÁK ÉS/VAGY KOMPETENCIÁK?

Az Ön véleményére is számítunk a Corvinus Egyetem Adatelemzés és Informatika Intézetével közös kutatásunkban »

Kérjük, segítse munkánkat egy 10-15 perces kérdőív megválaszolásával!

LÁSSUNK NEKI!

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.