A CIO Klub Podcastjának idei első beszélgetésében egy extrém évet összegeztünk. Vendégeinket, Foltányi Tamást és Scheidler Balázst jóslásra is kértük.

A CIO Klub hangos kiadásának második évfolyamát évértékeléssel folytatjuk. Ebben Foltányi Tamás, az Erste Bank COO-ja, és Scheidler Balázs privát befektető, tanácsadó, a Balabit alapítója volt segítségünkre.

A karantén és az új körülmények megélése

A CIO Klub Podcast történetében először nem tematikus, hanem szabadabb, személyes hangvételű beszélgetést készítettünk. Foltányi Tamás a pénzintézeti szektor 2020-as kihívásai mellett a nagyvállalati környezetben megélt változások emberi oldaláról is szót ejtett.

Scheidler Balázs arra beszélt, milyen döntések és változások voltak azok, amelyekhez az átalakult üzlet környezet őt és az általa támogatott ötleteket, cégeket hozzásegítette.

A vezérfonal alapkérdései mellett vagy talán éppen azok alapján hangzottak el olyan gondolatok, amelyek túlmutatnak a mindennapi teendőkön. Így a generációváltás, az élet átalakulása és a fenntartható fejlődés megvalósulása vagy meg nem valósulása is terítékre került. Természetesen IT vezetői, IT szakértői aspektussal és szemlélettel átitatva. Elgondolkodtató, de bizakodó hangulatban nyitottunk 2021-re, vendégeinkkel együtt.

 


A felvétel meghallgatható a fenti lejátszóval itt, de podcastjainkat követheti többek között a Spotify-on, az Apple, valamint a Google podcastplatformján is, ahol feliratkozhat a csatornára.

Podcastjainkat folytatjuk, maradjon velünk.

Piaci hírek

Fontos tervrajzokat loptak az Apple-től. Zsarolják a vállalatot

A Maceket is elérte az új zsarolási típus. Az időzítés valószínűleg szándékos: a napokban mutatták be a vállalat új termékeit.
 
Hirdetés

Három fontos tanács a jövőálló vállalkozások felépítéséhez

A VMware Future Ready Solution megoldásai lehetővé teszik a problémákra adott gyors reakciót, az új körülményekhez való alkalmazkodás és az innováció felgyorsítását is.

A virtualizáció nem válik elavulttá a konténerizació és a Kubernetes miatt, sőt katalizátora lehet az új techológiák bevezetésének.

a melléklet támogatója a Tech Data

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.