Az Avi Networks felvásárlása nyomán az eddig is elérhető, de a jövőben már beépített funkcionalitással kínált ADC technológiával gazdagodik a VMware NSX.
Hirdetés
 

A VMware csütörtökön jelentette be a kaliforniai Avi Networks felvásárlását, amelynek pénzügyi vonatkozásait ezúttal nem közölte. A multi-cloud környezetekbe szánt automatizációval, analitikával és alkalmazáskézbesítéssel (AD) foglalkozó vállalat 2012 óta működik, az elmúlt időszakban összesen 115 millió dollárnyi tőkebefektetést és olyan ügyfeleket szerzett magának, mint például a Deutsche Bank, a Hulu vagy a Cisco Systems. A VMware 2020 második pénzügyi negyedévére végrehajtott tranzakcióval a társaság biztonsági és hálózati portfólióját erősítenék meg, legelsősorban az Avi szoftveres alapokon működő ADC (application delivery controller) termékével.

Az Avi platformja az alkalmazások automatizálását segíti a hálózatkezelés vagy az informatikai biztonság vonatkozásában, olyan lehetőségeket kínálva, mint a zárt rendszerű analitika, a sablonokra épített konfiguráció vagy a különféle menedzsmenteszközökkel való integráció. A cég fejlett eszközöket kínál a teljesítményfelügyelethez, az on-premise vagy heterogén felhős környezetekben való alkalmazástelepítéshez vagy az on-demand megoldások skálázásához.

Szakítottak a hagyományos megközelítéssel

Az Avi már jelenleg is integrálható a VMware bizonyos technológiáival (VMware NSX, VMware vCenter stb.), de az akvizíció lezásását követően a VMware NSX Data Centerbe építve is megjelennek a terheléselosztást (load balancing) támogató képességek, illetve szó van egy továbbfejlesztett, önállóan kínált ADC termékről is. A közlemény szerint az Avi Networks és a VMware NSX kombinációja választ kínál majd az ügyfeleknek az újabb keletű kihívásokra és kockázatokra, friss üzleti modellek alapja lehet, és lokációtól függetlenül biztosítja majd a szolgáltatások összekapcsolását mindenféle alkalmazással vagy adatkészlettel.

A több mint hat éve működő Avi nagyválallati platformját eddig számos iparágban telepítették a pénzügyi szektorban, az e-kereskedelemben, a taechológiai és gyártóiparban vagy a kiskereskedelmi ágazatokban. A cég technológiája tulajdonképpen modern alternatívát kínál azokkal a megoldásokkal szemben, amelyek még abból az időszakból származnak, amikor az alkalmazások nem túl gyakran és nem túl látványosan változtak, ráadásul jellemzően a saját vállalati adatközpontokban futottak. Az AWS, az Azure avgy a Google Cloud korában termésezetesen már egész más a felállás, és nem csak a szoftveres erőforrásokat a helyszínekhez vagy a szükségletekhez szabva kiosztani, de a követelmények változásához kapcsolódó adatokat is érdemes nyomon követni.

A kommentárok kiemelik, hogy ugyanez jellemzi a VMware átalakulását is, amihez tökéletesen passzol az Avi Networks beolvasztása. Az Avi alapítói a maguk részéről a VMware-t tartják tökéletes háttérnek a további fejlődéshez, egyszerre méltatva a társaság vízióját, termékportfólióját, technológiáit, go-to-market modellját és vállalati kultúráját is. Nyilatkozatukban a szolgáltatott alkalmazások további modernizációját ígérik, elősegítve a multi-cloud környezetekbe való automatizált és önkiszolgáló teleptéseket.

Cloud & big data

Döbbenet: a Facebookról megint elszivárgott némi személyes adat

A közösségi oldalnak megint nem sikerült összehangolni a saját házirendjét a saját alkalmazásprogramozási eszközeivel, és sokadszor is olyan fejlesztőknek biztosított hozzáférést a felhasználói adatokhoz, akiknek nem kellett volna. Aggodalomra semmi ok, a Facebook eddiginél is keményebb munkája eredményes lesz.
 
Hirdetés

Ez az igazi versenyelőny a turizmusban

A koronavírus-járvány miatt visszaesett vendégforgalom lehetőséget is rejt magában. A szállodaipar korán ébredő szereplői a jövőbe fektetve informatikai fejlesztésekkel tehetik vonzóbbá és biztonságosabbá szolgáltatásaikat.

Már Budapesten is van olyan előadás, amit wifihálózat és mobiltelefon segítségével tettek interaktívvá.

a melléklet támogatója a TP-Link Magyarország

Hirdetés

Hatékonyabb kommunikáció Magyarország legforgalmasabb vasútvonalain

Sikeresen befejeződött a magyarországi GSM-R hálózat kiépítésének első fázisa.

Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Mi köze az IBM licencszerződések apró betűs kitételeinek ahhoz, hogy a Microsoft Windows Server 2008 életciklusának végéhez ér? Rogányi Dániel (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.