A befektetők rávetették magukat az amerikai-izraeli ActiveFence startupra, amely az internet bugyrainak átfésülésével és MI-alapú elemzésével próbálja még azelőtt azonosítani a rosszindulatú kampányokat, hogy azok ténylegesen beindulnának.

A New York-i és Tel Aviv-i székhellyel működő ActiveFence 100 millió dolláros befektetési kört zárt, biztosítva a szükséges forrásokat eszközeinek továbbfejlesztésére és ügyfélkörének bővítésére. Az alig több mint három éve alapított startup ügyfelei között állítólag már egyaránt megtalálhatók a közösségi médiát, az audio- és videostreaming szolgáltatásokat, a fájlmegosztókat, a digitális játékokat, az online piactéreket és más netes technológiákat üzemeltető cégek, és a TechCrunch beszámolója alapján vezető szereplővé nőtte ki magát a saját területén.

Bár ezek közül egyiket sem nevezi meg, az ActiveFence azt állítja, hogy ezek összességükben felhasználók milliárdjait fedik le világszerte. A vállalat terjeszkedése most a kormányzati szervezetek és a nemzetközi márkák kategóriájában is folytatódhat, fenntartva az ActiveFence eddigi tempóját, amellyel a társaságnak eddig sikerült évről évre megdupláznia a forgalmát. Főleg, hogy a startup tulajdonképpen a kedden nyilvánosságra hozott befektetésekkel lépett ki a nyilvánosság elé, mivel eddig szeinte teljes csendben építgette technológiai platformját.

A beszámolók szerint egy olyan megoldásról van szó, amely új megközelítéssel kezelné az online térben jelentkező, akár csak kialakulóban lévő fenyegetéseket. Ez egyrészt megkönnyíti a biztonsági csapatok dolgát a káros jelenségek azonosításában és kezelésében, másrészt ezen keresztül hozzájárul ahhoz is, hogy a technológiát alkalmazó üzleti szereplők erősítsék az ügyfelek és a felhasználók bizalmát. Igaz, hogy ezt az elégedett megrendelők listája támasztaná alá a legjobban, de a sikeres 100 millió dolláros tőkbevonás mindenképpen arra utal, hogy a háttérben valóban ott vannak a cég szolgáltatásait igénybe vevő nagy szervezetek.

Hogy működik a dolog?

Ma már közhelynek számít, hogy az online zaklatás, a félretájékoztatás, a csalás vagy a kártékony tartalmak terjesztése nem csak egyre szélesebb körű problémát jelent az online térben, de az ellenük való fellépés is egyre összetetteb feladat. Az ActiveFence új, proaktív megoldát javasol a tartalom moderálására, a biztonság megőrzésére és közvetve a bizalom növelésére: a cég lényegében az internet legsötétebb zugait fésüli át a rosszindulatú szereplőkután kutatva, és adatokat gyűjtve annak érdekében, hogy jobban megértse a rosszindulatú tartalom forrásait.

Mindebben olyan algoritmusokra támaszkodik, amelyek kiaknázzák az mesterséges intelligenciát és a természetes nyelvek feldolgozását, feltárva a beszélgetések közötti kapcsolatokat. Egyaránt feltérképezi az internet publikus és csak nehezen elérhető tartományait, azokat a beszélgetéseket vizsgálva, amelyek nyomán a kártékony tartalmak és kampányok nagy része megszületik. Ez pillanatnyilag 3 millió forrás big data alapú elemzését jelenti, igazolva, hogy milyen hatékonyan használható fel az online tartalom hosszú távú visszakövetése.

Más szóval, az ActiveFence ügyfelei elvileg még azelőtt felkészülhetnek rá, hogy mi fog következni, mielőtt a rosszindulatú tevékenység szárba szökkenne, és nagy horderejű incidenseket kellene kezelniük. Nem kell megvárniuk a tényleges károkat vagy azt, hogy a belső kutatócsapatok valamilyen módon azonosítsák a következő csalássorozatot vagy dezinformációs kampányt. Az ActiveFence által biztosított betekintéshez az ügyfelek egy API-n keresztül férhetnek hozzá, és azt felhasználhatják az általuk kíválasztott más rendszerek működtetésében.

Hasonló megoldásokat egyébként nem csak az ActiveFence-nél találhatunk, mint ahogy a nagy platformszolgáltatók is egyre komolyabb lépéseket tesznek affelé, hogy integrálják az ilyen proaktív követési technológiákat és a velük kapcsolatos szakértelmet. Az sem ritka, hogy az érintett piaci szereplők együttműködésbe kezdenek ezen a területen, de a kommentárok szerint nem valószínű, hogy a fenti problémákra létezik egyetemleges megoldás, ez pedig megmagyarázza, hogy az ActiveFence miért ennyire érdekes a befektetők számára.

Közösség & HR

Nadella: minden eszközbe szeretnénk bevinni a Copilotot

A szeptember 26-án érkező frissítéssel minden Windows 11-nek része lesz a Copilot, jelentette be tegnap a Microsoft New Yorkban.
 
Hirdetés

Acronis webinárium az AI-vezérelt kibertámadások kivédéséről

Csatlakozzon 2023. szeptember 26-án az Acronis és a RelNet Technológia Kft. közös szervezésű, exkluzív webináriumához, melynek témája a mesterséges intelligencia által vezérelt kibertámadások hatásainak kezelése lesz.

Hirdetés

Jön a Clico formabontó cloud meetupja, ahol eloszlatják a viharfelhőket

Merre mennek a bitek a felhőben, ledobja-e szemellenzőjét az IT-biztonságért felelős kolléga, ha felhőt lát, lesz-e két év múlva fejlesztés cloud nélkül? A Clico novemberben fesztelen szakmázásra hívja a szoftverfejlesztőket a müncheni sörkertek vibrálását idéző KEG sörművházba.

A felhő elhozta a webalkalmazások és a mikroszolgáltatásokra épülő architektúra aranykorát – és egy új, súlyos kockázati elemmel is bővült az IT-infrastruktúra.

a melléklet támogatója a Clico Hungary

Hirdetés

Kilátások az Dunától keletre – állás Gyöngyös városában

A munkalehetőségek terén az ország különböző régiói meglehetősen eltérő lehetőségeket kínálnak, mind mennyiségben, mind minőségben. Ebből a szempontból a legtöbb szó a Dunától keletre lévő területekről esik, ám természetesen itt is találhatók kedvező állás opciók.

Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.