A CIB Bank és az Intesa Sanpaolo hozza Budapestre Steve Wozniakot. A Novathon konferencián tart előadást.

Budapesten ad elő október 30-án a Novathon konferencián Steve Wozniak, az Apple társalapítója. A legendás szakember a CIB Bank és anyavállalata, az Intesa Sanpaolo meghívására jön Magyarországra. A MOM Sportban bárki meghallgathatja előadását, aki szeptemberben regisztrál a rendezvényre. Wozniak a tervek szerint az innováció működéséről, a mesterséges intelligenciáról, valamint a technológia jövőjéről fejti ki nézeteit.

Egy következetes személyiség

Wozniak legalább olyan öntörvényű szakember, mint egykori barátja, Steve Jobs volt. Bár az Apple-t együtt alapították 1976-ban – a cégalapításhoz a pénz egy részét állítólag Wozniak saját HP-65-ös számológépének eladásából fedezte –, kilenc évvel később elhagyta a céget, mert szerinte a vállalat nem jó irányba halad. Olyannyira nem értette egyet Jobsszal, hogy nem is közölte vele távozását. Később azonban kibékültek, és Wozniak ismét Apple-alkalmazott lett jelképes fizetésért, jelképes feladatokkal.

A szakember azóta is elsősorban hardvertervezéssel foglalkozik, de ismertségét kihasználva rendszeresen megszólal olyan kérdésekben, amikor technológiának érzékelhető társadalmi hatása van. Például 2014-ben nyílt levélben kérte az amerikai döntéshozókat a netsemlegesség megszavazására.

A CIB Bank és az Intesa Sanpaolo szervezte konferencia témái egyébként a technológia bankszektorra gyakorolt hatását vizsgálja. Terítékre kerül többek között a banki szolgáltatások digitális átalakulása, az új generációs pénzügyi szolgáltatásokat nyújtó fintech cégek megjelenésének hatása vagy a mesterséges intelligencia alkalmazási lehetőségei a banki szolgáltatásokban.

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A regisztráció szeptemberben indul, és érdemes is igyekezni, mert a helyek száma korlátozott. Addig is a Novathon Facebook-oldalát érdemes figyelni új információkért.

Piaci hírek

Nem vicc: a Tesla már értékesebb, mint a Volkswagen

A Tesla jelenleg a világ második legértékesebb autógyártója: a napokban a német VW-t is megelőzte, és már csak a Toyota van előtte. Mindez azonban elsősorban a befektetői reményeket, nem pedig a valós eredményeket tükrözi.
 
Nem elég beszélni róla, tenni is kell azért, hogy jövőállóbbak legyenek a vállalatok. Szerencsére ebben rengeteg technológia áll már a rendelkezésre, csak győzzünk válogatni közöttük.

a melléklet támogatója az Invitech

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.